Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi İnşa ve Güverte Bölümleri için Avrupa'da İngilizce eğitim fırsatı
Balkan University Group’un, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) puanına bakılmaksızın öğrencinin istediği bölümü Tıp Fakülteleri de dahil olmak üzere Avrupa Birliği (AB) Üyesi Bulgaristan’da okuma fırsatı sağladığını belirten Balkan Üniversite Grubu Rektörü Vedat Eryetiş öğrencilerin Avrupa sınırları içerisinde yılda 3bin 500 euro ödeyerek İngilizce eğitim gördükleri lisans ve lisans üstü bölümlerinden mezun olduklarında, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Diplomasına sahip olduklarını söyledi.

Bu diplomaların tüm dünya ülkelerinde akredite olduğunu vurgulayan Vedat Eryetiş şöyle devam etti; “Avrupanın ilk ve tek Türk Üniversiteler Birliği olan Balkan University Group; 2004-2005 eğitim-öğretim yılından itibaren Bulgaristan’ın Varna Teknik, Varna Tıp, Bulgaria International Academy, Sofya Teknik, Sofya Yüksek Mimarlık ve Yüksek İnşaat Mühendisliği Üniversiteleriyle ortak bir proje gerçekleştirmiştir. Bu projeye Türkiye’den ve dünyanın her yerinden katılacak öğrencilerin kayıt işlemleri Balkan University Group tarafından yürütülmektedir.

Varna Teknik Üniversitesi

Grububa bağlı olan Varna Teknik Üniversitesi’nde İşletme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Uluslararası Sosyal İlişkiler, Güverte ve Gemi İnşa Mühendislikleri bulunuyor. Varna Teknik Üniversitesini tercih eden öğrenciler, 3.sınıftan itibaren İskoçya veya İngiltere’deki üniversitelerde okuyup çifte diploma alma olanağına sahip.

"Varna Tıp Üniversitesi’nde Tıp Hekimliği ve Diş Hekimliği Bölümlerinde eğitim verilmektedir. Bulgaria International Akademy bünyesinde Uluslararası Turizm Otelcilik İşletmeciliği ile Uluslararası İşletme Yönetimi bölümleri mevcuttur. Ayrıca Bulgaria International Academy’de son sınıfa geçen öğrencilerimiz Hollanda, İngiltere veya Norveç’te eğitimlerine devam ederken staj imkanı bulmakta ve çift diploma alabilmektedirler" diyen Vedat Eryetiş;

Avrupa’nın en köklü yüksek öğretim kurumlarından olan Sofya Teknik Üniversitesi’nde öğrencilerin son yılların en gözde mesleği olan Endüstri Mühendisliği eğitimi alabildiklerini söyledi. Sofya Yüksek Mimarlık ve Yüksek İnşaat Mühendisliği Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin iş hayatlarına atılırken mesleklerine en yüksek donanımla adım attıklarını anlatan Eryetiş, "Öğrencilerimiz kayıt oldukları üniversitelerin kampüslerinde bulunan yurtlarda barınma ihtiyaçlarını karşılayabildikleri gibi ders çalışma ve dinlenme aktivitelerini okul merkezinden uzaklaşmadan yerine getirebilmektedir. Yurt binalarında ve okulların çevresinde bulunan kafeteryalarda öğrencilerimiz bütçelerine uygun bir şekilde beslenmelerini temin edebilirler" diye konuştu.

Mezun öğrencilere verilen diplomalar; Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya’da tanındığı gibi, Avrupa Birliği ülkelerinde, Avrupa Birliği aday ülkelerinde ve Türkiye’de de denklik imtihanlarına gerek duyulmaksızın geçerli.“

Gemi İnşaa Mühendisliği

Gemi İnşa Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin Türkiye'de diğer mesleklerle karşılaştırıldığında sayılamayacak kadar çok avantajla iş yaşamına başladıklarını belirten Vedat Eryetiş bu konuda sağladıkları eğitim kolaylıklarını şöyle tanımladı; “İlk sırada sayabileceğimiz avantajlar ekonomik ve sosyal olanlarıdır. Gemi İnşa Mühendisliği öğrencileri mezuniyetleri sırasında iş kaygısı yaşamazlar, bu nedenle eğitimleri için gereken yüksek motivasyonu kolaylıkla sağlayabilirler.Bu bölümü hedefleyen öğrencilerin matematik ve fizik derslerinin iyi bir temele oturmuş olması gerekmektedir.

Ülkemizde bu bölümde eğitim veren üniversitelerin sınırlı kontenjanları gençlerimizi arayış içine sokmuştur. Gençlerimiz hayallerinin ve geleceğin mesleği olan Gemi İnşa Mühendisliği’ni, Varna Teknik Üniversitesi’nde Balkan University Group tarafından sağlanan avantajlarla akademik dili İngilizce olmak üzere okuyabilmektedirler. Öğrenciler üniversitedeki üçüncü yıllarını tamamladıklarında stajlarını ülkemizin seçkin tersanelerinde yapabilmektedir."

Güverte programının amacının, gemi kullanma ve gemi içi yönetim, uzak yola giden gemilerin yönetimi ile ilgili görevleri yapacak elemanları yetiştirmek olduğunu anlatan Eryetiş sözlerini "Güverte programını bitirenlere "Uzakyol Güverte Zabiti -Gemi Yönetim Mühendisi" unvanı verilir. Güverte zabiti olarak çalışacak mezunlar 4. kaptan olarak ise başlayarak, belli hizmet dönemlerinden sonra kaptanlığa kadar yükselirler.

Avrupa Birliği’nin en köklü teknik üniversitelerinden olan Varna Teknik Üniversitesi’nin diğer mühendislik bölümlerinde olduğu gibi, Güverte ve Gemi İnşa Mühendisliği Bölümlerinde de ÖSS puanınıza bakılmaksızın öğrenim görmek son derece kolaylaştırılmış bulunmaktadır” şeklinde tamamladı.

İlgili kurumun sitesine gitmek için TIKLAYINIZ

Kaynak: Referans / OSMAN ÖNDEŞ
Eklenme tarihi: 14.07.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLANTİK Deniz ve..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 ORCA Denizcilik N..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 PASİFİK Gemi Onar..
 USTAOĞLU Denizcil..
 TGS Shipping Serv..
 SENKRON Travel
 ULUSAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim