Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Barbaros Hayrettin Paşa’nın gemisini yaptı
Yıllardır marangozluk ile uğraşan Osman Ünal, kazandığı deniz zaferleri ile adını dünya tarihine yazdıran Barbaros Hayrettin Paşa’nın savaş gemisinin bire bir aynısı yaptı.

Alanya’da yıllardır marangozluk işi ile uğraşan 43 yaşındaki Osman Ünal dünyaca ünlü Osmanlı Denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın savaş gemisini inşa etti. En ufak ayrıntısına kadar aslına sadık kalınarak yapılan 280 santimetrelik geminin yüzde 80’nini tamamlayan Ünal, gemi tamamlanınca Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığı ile sergilenmesini istiyor. Gemide kullanılan malzeme gerçeğinde olduğu gibi sadece Akdeniz Çamı. 8 katlı ve 2 metre 80 santimetre uzunluğundaki gemide 1. kat barutluk, 2. kat yiyecek ve levazım deposu, 3. kat levent yatakhanesi, 4., 5. ve 6. katlar topların bulunduğu katlar olarak tasarlanmış. Bu katlarda toplam 72 adet top bulunurken 7. katta şehlevent odası, sıhhiye odası, Barbaros Hayrettin Paşa’nın yatak odası, harita ve kütüphane odası, 8. katta istişare odası bulunuyor.

BİR ESERİ KIBRIS’TA SERGİLENİYOR

Güvertede ise 1 adet büyük filika, 2 adet gemi yanlarında asılı filika ve marangozun istişare odası üzerinde bulunan terasta yapımını sürdürdüğü filika olmak üzere 4 adet filikası olan gemide 2 adet vinç bulunmakta ve geminin filikaları denize bırakma sistemi çalışmaktadır. Gemi direklerinde 8 adet levent balkonu ve bir adet gözcü balkonu da mevcut. Barbaros Hayrettin Paşa’nın savaş gemisini yapmak fikrinin nereden aklına geldiğini anlatan Ünal, 1999 yılında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde Maritim Museum’u gezerken bir Patavya gemi modelinin özenle sergilendiğini gördüğünü ve çok etkilendiğini söyledi. Aynı yere tekrar gider saatlerce gemiyi incelediğini aktaran Ünal, şöyle konuştu: “Marangoz olmam nedeniyle daha iyisini yapabileceğini düşündüm. O anda Barbaros Hayrettin Paşa’nın savaş gemisini yapmaya karar verir.

‘UZUN YILLAR ARAŞTIRMA YAPTIM’

Ancak daha önce böyle bir çalışma yapmadığım için önce gemi modeli ve tarih araştırmaları üzerinde yoğunlaştım Barbaros Hayrettin Paşa’nın savaş gemisi modeli çizimini 2004 yılında tamamladım. Küçük gemi modelleri üzerine çalışmalar yaparak kendimi geliştirme gayreti içerisinde oldum ve ilk olarak ‘Batık Gemi’ modelini tamamladım. Gemi 3200 yıl öncesine ait bir gemiydi ve Helenistik dönemde ticaret amaçlı kullanılan ‘Batık Gemi’ modelini Girne Belediyesi’ne kazandırdım Girne Belediyesi eseri Anfora Müzesi’nde sergilemektedir. Anfora Müzesi’ni gezen ve batık gemi modelinden etkilenen bir işadamı bana ulaşarak kendisine bir ticaret gemisi modeli yapmamı istedi. Faydası olacağına inanarak teklifi kabul edip ticaret gemisini yapımını tamamladım ve teslim ettim. 1999 yılından itibaren hayalini kurduğu Barbaros Hayrettin Paşa’nın savaş gemisi ile ilgili gerekli tarih araştırmalarını yapıp ve gemi modelleri üzerinde ustalaşarak 2012 yılında gemiyi inşa etmeye başladım. Şuanda geminin %80’i tamamlanmış durumda.”









Kaynak: Haberalanya
Eklenme tarihi: 26.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇANAKKALE Ayna De..
 ATİPOST Turizm
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 GAMMA Shipping
 EGE RORO
 NİSA uluslararası..
 AYNACI Denizcilik
 İZMAİL Kumanya
 GEMAK
 ER-MAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim