Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Darıca'da iki gemi çarpıştı: 1 kayıp
Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesi Yelkenkaya mevkii açıklarında iki kuru yük gemisi çarpıştı. Kazada gemilerden biri batarken bir kişinin de kayıp olduğu öğrenildi.

Darıca beldesi Yelkenkaya açıklarında saat 22:00 sıralarında meydana gelen olayda, 3 bin 500 ton demir yüklü Turgut Kocabaş isimli gemi ile 15 bin ton demir yüklü Zinnet Mete isimli gemiler çarpıştı. Kazada batan Turgut Kocabaş isimli geminin 16 mürettebatı gemiyi terk ederek botla sahile ulaşmaya çalışırken bindikleri botta battı. Çevredeki başka gemiler tarafından kurtarılan 15 mürettebat Gebze Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan gemi personelinden 2'sinin yaralı olduğu öğrenilirken batan gemide çarkçı başı olarak görev yapan bir kişinin kayıp olduğu bildirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kayıp kişinin bulunması için çalışma başlattı.

Hastaneye getirilen mürettebatın durumunun iyi olduğunu belirten acil servis doktoru Çağlar Usta: "Bize müracaat eden 15 kişinin de sağlık durumları gayet iyi. Endişe etmeye gerek yok. Gerekli müdahale ayakta yapıldı ve tamamı taburcu edildi" dedi.

Hastaneden tedavileri tamamlanan gemi mürettebatından Serkan Aslan, Serkan Kaya, Hüseyin Adnan Çoksun, Mustafa Uzuner ve Salih Yıldız, polis merkezine götürülerek ifadelerine başvuruldu.

Bu arada kıyıya vuran çantaların birinde batan geminin kaptanı Eyüp Kayakoğlu'na ait olduğu anlaşılan belgeler bulundu. Polis incelemek üzere belgeler el koydu.

Kazayla ilgili bilgi veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da: "İlk edindiğimiz bilgilere göre bir gemi körfeze giriş yaparken diğeri de çıkış yapıyormuş. Kılavuz kaptan değişikliği sırasında bu üzücü olay yaşanmıştır. Çarpışmanın nedeni teknik araştırmadan sonra kesinleşecek. Mürettebattan 15 kişinin durumu iyi. Kaybolanın da aramasına devam ediyoruz. Umarım kendisine sağ salim ulaşırız. Çok üzüntü verici bir olay. Herkese geçmiş olsun" şeklinde konuştu. Çarpışmada yara alan Zinnet Mete isimli gemi ise sahilin 200 metre açığında demirledi.

KAZA KILAVUZ KAPTAN ALMAK İÇİN YAVAŞLADIĞIMIZDA OLDU

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesi açıklarındaki deniz kazasının, ''Turgut Kocabaş'' adlı kuru yük gemisinin kılavuz kaptan almak için yavaşladığı sırada meydana geldiği öğrenildi.

''Turgut Kocabaş'' adlı kuru yük gemisinin, 4 Eylül akşamı İstanbul Boğazı'ndan Diliskelesi Limanı'na doğru hareket ettiği, kazadan bir saat önce Darıca Pilot İstasyonu ile kılavuz kaptan almak için irtibat kurduğu belirtildi. Kılavuz kaptanı almak için yavaşlayan Turgut Kocabaş ile bu sırada İzmit Körfezi'nden çıkmak isteyen ''Zinnet Mete'' adlı kuru yük gemisinin Yelkenkaya mevkisinde çarpıştığı öğrenildi.Zinnet Mete, baş tarafından hafif hasar görürken, sancak bordo 2 numaralı ambar kısmından ağır hasar gören Turgut Kocabaş battı.

FİLİKALAR ALABORA OLDU

Ersagun Denizcilik ve Ticaret Limited Şirketi adına kayıtlı ''Turgut Kocabaş'' adlı kuru yük gemisinin kaptanı Eyüp Kıyakoğlu, telsizle, bir gemiyle çarpıştıklarını ve batmakta olduklarını anons ederek yardım istediğini belirtti.

Mürettebata filikalara binmelerini söylediğini ifade eden Kıyakoğlu, şunları kaydetti:

''Bu arada mürettebat geminin sağ ve sol taraflarındaki filikalara biniyordu. Ben de tekrar telsizle anons etmek için geri döndüm. Kaptan köşkünü su basmaya başlamıştı. Suyun köşke kadar ulaştığını görünce batmamak için özel elbiseleri almaya çalıştım. Bu sırada su beni sürüklemeye başladı, ancak elbiseleri aldım. Arkadaşlar beni filikaya çağırdılar, suyun etkisiyle gidemedim. Su beni tellere savurdu ve sıkıştırdı, boynumun arkasından yaralandım. Personelin bindiği iki filika da alabora oldu. Üzerimizdeki elbiseler sayesinde deniz yüzeyinde kaldık. Bu arada gemimiz tamamen battı. Kılavuz kaptanın bulunduğu bot, bizi kurtararak karaya çıkardı.''

ÇARKÇIBAŞI DIŞINDA KAYIP YOK

Kıyakoğlu, gemide kendisiyle birlikte 16 mürettebat bulunduğunu, çarkçıbaşı Selahattin Şengül dışında kayıpları olmadığını belirtti. Kıyakoğlu, ''Şengül'ü batma anında karanlık nedeniyle göremediğini, ancak filika yönünden sesini duyduğunu söyledi. Şengül'ü olay yerine gelen ekibip bir süre aradıklarını dile getiren Kıyakoğlu, daha sonra hastaneye götürüldüklerini kaydetti.

Kaybolan çarkçıbaşı Selahattin Şengül'ün dayısı İsmail Şanlan ile kuzeni Davut Konar, kazanın meydana geldiği kıyıya gelerek yetkililerden bilgi aldılar.

Şanlan, haberi televizyondan duyduklarını, geminin adının geçmesi üzerine yeğininin hayatından endişe ettiklerini, bilgi almak için olay yerine geldiklerini kaydetti.

Bu arada, 15 yıldır gemilerde çalıştığı öğrenilen Şengül'ü arama çalışmalarına devam ediliyor.

Öte yandan, olay yerinden görüntü almak isteyen DHA ekibi ile bir firmanın güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine DHA muhabiri Orhan Uzun ile bir güvenlik elemanı yaralandı, kamera hasar gördü. DHA ekibi Darıca Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu.


Eklenme tarihi: 05.09.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LAMIA Yat İşletme..
 DALYAN Denizcilik
 OZI Yatching
 SOTRAMP Denizcili..
 MEKE Group
 BLUE DE NIMES
 MERİDYEN Denizcil..
 VİLLA Denizcilik ..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 YÜKSEL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim