Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'de 'ihmal'e verilmiş en büyük ceza
Tekirdağ Limanı'nda denize uçan otomobilde can verenlerin aileleriyle ilgili tazminat davası sonuçlandı. Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Akport Tekirdağ Liman İşletmeciliği aydınlatmasız limanda denize uçan 3 kişinin ailesine 1 milyon 400 bin TL tazminat ödemeye mahkûm oldu. Bu Türkiye'de 'ihmal'e verilen en büyük tazminat.



“Böyle ölüm ancak Türkiye ’de olur” dedirten kazanın davasında rekor ceza çıktı. Hürriyet gazetesi’nden Eyüp Serbest’in haberine göre Tekirdağ İdare Mahkemesi, 29 Mayıs 2012’de Tekirdağ Limanı’ndan denize uçan otomobilde hayatlarını kaybeden Aysel ve Vecdet Eriş ile Zeynep ve Ahmet Gülhan’ın çocuklarına Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Akport Tekirdağ Liman İşletmeciliği tarafından 1 milyon 400 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.
Tekirdağ 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi de geçtiğimiz yıl verdiği kararla Liman Müdürü Ali Markal’ı da 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırmıştı.

AYDINLATMA YOK

Selvi ve Mustafa Gülhan çifti, 27 Haziran 2012’de evlenecekti. Aileleri, Selvi Eriş’in çeyizini Kırklareli’ye götürmek için İzmir ’den kamyona yükledi. Çift kamyona, aileler Vecdet Eriş’in aracına bindi. Yolculuk Bandırma’ya kadar sorunsuzdu. Otomobil ve kamyondakiler Bandırma-Tekirdağ arasını Yener C. isimli feribotla geçtiler. Feribot sabaha karşı saat 04.00’te iskeleye yanaştı. İskelenin aydınlatmaları çalışmadığı için etraf çok karanlıktı. Feribottan ilk olarak Vecdet Eriş otomobiliyle indi. Birkaç metre sonra sağa dönmesi gerekirken, yön tabelası olmadığı için düz devam etti ve otomobil denize uçtu. Çevredekiler denize atlayarak yardım etmeye çalışsalar da Aysel ve Vecdet Eriş ile Zeynep ve Ahmet Gülhan çifti hayatlarını kaybetti. Eriş ve Gülhan çiftinin çocukları Hülya, Esra, Mustafa ve Selvi Gülhan ile Bilal ve Ümit Eriş, avukatları Necip Bağırsakçı aracılığıyla Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne dava açarak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Akport Tekirdağ Liman İşletmeciliği’nden 3 milyon TL tazminat istedi.

‘İLGİLİ’ DE YOK

Bakanlık, kazayla ilgileri olmadığını, iskeleyi Akport Tekirdağ Liman İşletmeciliği Şirketi’nin işlettiğini savundu. Şirket ise tazminatın fahiş olduğunu ve davanın zamanında açılmadığını savundu. Davayı geçtiğimiz günlerde karara bağlayan Tekirdağ İdare Mahkemesi, bilirkişi raporuna göre her 3 kurumun da olayda payı olduğunu belirterek Gülhan ve Eriş çiftinin çocuklarına toplamda 1 milyon 400 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.

DAHA ÖNCE DE ÇÜRÜK RAPORU VARDI

Tekidağ Cumhuriyet Başsavcılığı, kazadan ancak iki gün sonra limanda inceleme ve ölçüm yaptı. Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü Ali Markal, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, Gemi 2’nci Kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3’üncü Kaptan Rafet Pala 4 gün sonra tutuklandı.

Dava sonunda Markal indirimiyle 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı, diğer sanıklar beraat etti. Yargılama sırasında, liman için daha önce çürük raporu verildiği, hiçbir aydınlatma ve işaret bulunmadığı ortaya çıktı. Liman müdürü Ali Markal, gerekli tedbirleri aldırmadığı için asli kusurlu olarak gösterildi.

***********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:

07.11.2012 - Liman faciası davası başladı
07.08.2012 - Liman faciasına 15 yıl istemi
01.06.2012 - Liman faciasında 4 tutuklama
28.05.2012 - Otomobil iskeleden düştü: 4 Ölü!



Kaynak: Radikal
Eklenme tarihi: 16.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYGÜN Denizcilik ..
 İSTANBUL DENİZCİL..
 ADA YATCILIK ve T..
 AYGAZ A.Ş.
 FIRST GROUP Inter..
 DETEK Deniz Tekno..
 A&G Denizcilik
 ISKOMARINE Denizc..
 RANA Denizcilik
 THH Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim