Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
3 Ay'dır Kanada’da mahsur kalan Türk gemiciler döndü
Türk işadamı tarafından alınan gemiyi Türkiye'ye getirmek için Kanada'ya giden ve 3 aydır mağdur olan 12 Türk gemici, bölge halkının bağışladığı para ve Air Transat Havayolları'nın bilet ücreti talep etmemesi sayesinde bugün Montreal'den İstanbul'a döndü.

Kendilerine 3-4 aydır atıl durumda olan geminin bakımının yapılarak getirilmesi istendiğini, ancak burada 2 yıldır atıl, bakımı zor,hayalet bir gemi ile karşılaştıklarını belirten gemiciler, "Herşeye rağmen bakım yapmak istedik ama maaşlarımız, kumanya bile verilmedi. Kandırıldık" dediler.



Mengü Pasinli'ye ait "Menpas Shipping" isimli firma tarafından, gemi teslim almak için götürüldükleri Kanada'nın Sorel kentinde zor günler yaşayan gemiciler, Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda, Kaptan Semih Özkan, Haziran ayında bu yana maaşlarını alamadıklarını belirterek, başlarından geçeni şöyle anlattı:

“Phoenix Sun adlı bir gemiyi almak için Kanada'ya gittik. Bize, "Gemiyi getirecek personel yok. Gemi üç aydır atıl durumda, bakımı ve sertifikasyonu yapılacak, alınıp getirilecek" denildi. Sonuçta, 1 ay içinde geminin sefere hazır olacağı söylendi. Bir gittik ki gemi, 2 yıldır orada yatıyormuş. Etraf berbat, hayalet bir gemi pozisyonunda. Tam tersanelik bir durum. Bizi oraya götüren Mengü Pasinli, tarafından açıkçası kandırıldık"

“FEDEKARLIK YAPMAK İSTEDİK"

Kaptan Semih Öztaş tüm bu olumsuzluklara rağmen, geminin bakımını yapıp getirmek için fedakarlık kararı aldıklarını ve çalışmaya başladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“ Biz de bir şekilde bu gemiyi götürebilir, fedakarlık yapar çalışırız, dedik. Bu vatandaşı Kanada'da mağdur etmeyelim, dedik. Çalışmaya devam ettik. Belli bir zaman sonra gördük ki olay böyle değil. Farklı yönlere gitmiş. Bunları paylaşmıyoruz. Biz normal bir işçiyiz. Bir süre maaşları verdi. Sonra maaşı ve kumanyayı kesti. Su bile gecikmeye başladı. Yalanlarla dolanlarla yaşam standartlarımızı kısıtladı. Olay ITF'ye (Uluslararası Denizciler Örgütü) yansıdı. Biz de maaşlarımızı alamayınca ayrılmak istediğimizi söyledik. Ama paramızı vermedi"

“OLAYI BASIN DUYUNCA KIYAMET KOPTU"

Kaptan Özkan, olayı yerel basının duyması üzerine kıyamet koptuğunu belirterek, “Bu olayı oradaki basın duydu. Basına yansıdıktan sonra büyük bir gürültü koptu. Çünkü insan haklarına orada çok önem veriyorlar. Olay medyaya yansıyınca bu sefer o arkadaş, kişisel bir öç almaya çalıştı herhalde. Şu an mahkeme süreci devam ediyor.
Oradaki Sorel Belediye Başkanı ve halk bize yardımcı oldu. Uçak bilet parasını da havayolu şirketi istemedi. Sağ olsun bizim konsolosluğumuz da öyle bir teklifte bulunmuştu ama onların imkanları da kısıtlı herhalde. Kumanya yardımında bulundular. Sonuçta İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeyi düşünüyoruz. 6 aydır oradaydık. Gemi Panama bandıralı Goldrich Shiping adlı firmaya ait. Sanırım bunları, hepsi vergi kaçırmak için yapılmış olaylar" dedi.

Kaptan Semih Özkan, firmadan 12 arkadaş olarak üç ay için, yaklaşık 120-130 bin dolar kadar alacakları olduğunu söyledi.

***

Gemi Personeli

Kaptan - Semih Özkan,
2. Zabit - Kaan Akpınar,
Baş Mühendis - R. Serdar Karasu,
3. Mühendis - Ufuk Uçman,
Elektrik Zabiti - Ersin Ergün,
Güverte Lostromosu - Alirıza Kan,
Makine Lostromosu - Zekai Aş,
Fiter - Mehmet Gümüşöz,
Yağcı - Mesut Meral,
Yağcı - Serhat Cenik,
Aşçı - Seydi Güray,
Kamarot - Umut Ateş.


***********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:

Kanada'da 12 Türk gemicinin mahsur kaldığı polemiği
Kanada'da mahsur kalan 12 Türk gemici dönecek
12 Türk Gemici 2,5 Ay’dır Kanada’da mahsur
12 Türk gemici Kanada'da mahsur kaldı




Kaynak: DHA
Eklenme tarihi: 22.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ


kanadad gemı personelı
böyle bır sey olamaz arkadaslar bne 20 senedır kanadaya calısıyorum. anında hava alanından sınır dısı ederler kımse sana ucak bıletı sormaz kanada devletı alır masrrafları yapar gemının acentasına bıldırır senlen kımse muhatap olmaz.gemıyıde hurdaya verırler parasını alırlar bu kadar basıt

Yazan: çagataytetık - 30.09.2014 20:37:37


utanç
BİZİM DIŞİŞLERİ NE İŞ YAPAR,DENİZCİLİK BAKANI NE İŞE YARAR YAZIKYAA BİRDE EKRANA ÇIKIP AHKAM KESERLER,EKRANLARDA 1MİLYON KÜSÜR BİN SURİYELİYE YARDIM ETMEMİZ İNSANİ GÖREVİMİZ DİYE AHKAM KES 11TANE KENDİ ÜLKENİN VATANDAŞINA SAHİP ÇIKMA,UTAN KABİNE UTAN
Yazan: mehmet atabey - 24.09.2014 11:37:25




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOLPHİN Scuba Tea..
 LİKİTGAZ gemicili..
 ÇAVANOZ Motor
 SKY MARIN Yacht A..
 KERMANTRANS deniz..
 NAUTİLUS Diving
 NARAL Deniz Taşım..
 SAN-MAR Denizcili..
 SELAY Shipping
 PAK Kimya
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim