Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Albayrak Grubu, Mogadişu Limanı'nın 20 yıllık işletme hakkını devraldı
Trabzon Alport Limanı'nı işleten Albayrak Grubu, Somali/Mogadişu Limanı'nın 20 yıllık işletme hakkını resmen devraldı. Somali'nin başkenti Mogadişu'daki limanın işletme sözleşmesi imza törenine Somali Limanları Bakanı Abdurrahman Muallim, Yardımcısı Cemal Buru, Albayrak Grubu yetkilileri, Türkiye'nin Modagişu Büyükelçiliği yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Mogadişu Limanı'nı çağdaş ekipmanlarla destekleyerek uluslararası ticaret ağını Somali'ye çekmeyi hedeflediklerini bildirdi. Albayrak, limanın yüzde 55'lik gelirinin Somali hazinesine gideceğini, kalan kısmın ise liman hizmetlerinin geliştirilmesi için ayrılacağını ifade etti.

SOMALİ EKONOMİSİNE CAN SUYU OLACAK

Limanda halihazırda çalışan elemanların görevlerine devam edeceğini belirten Muallim, Albayrak Grubu'nun Somali ekonomisinin kalkınmasına katkıda bulunacağını kaydetti. Törendeki konuşmasında Somali Limanları Bakanı Muallim, 'Somali hükümeti limanın işletmesini Albayrak Grubu'na resmen devretmiştir. Bu süre içinde limanın gelişerek dünya limanları seviyesine çıkmasını ümit ediyoruz' diye söyledi.

LİMAN 2006'DA YENİDEN AÇILDI

Mogadişu Limanı merkezi hükümetin düşmesinin ardından 1991'de kapanmış, 1992'de ülkede süren dahil harp nedeniyle gönderilen Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından yine açılmış, sulh gücünün ülkeden ayrılmasıyla 1995'te yeniden kapanmıştı. Liman, Somali'nin güneyinde kontrolü elinde bulunduran İslami Mahkemeler Birliği tarafından 2006'da yeniden açılmıştı.

24 saat rehber ve römorkaj hizmet veriyor

Trabzon Alport Limanı, Albayrak Grubu'na devredildikten sonra kısa ve orta vadeli yatırımlarla Karadeniz bölgesinin en devasa limanı haline geldi. Limanın gelişen yönlerinden biri 24 saat kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri verilmesi oldu. Liman 250 bin yolcu kapasitesiyle; konteynır, Ro-Ro, dökme, kargo ve aleni transit yüklerin liman kılavuzluk, liman yer ve gümrükleme işlemlerinde hizmet veriyor.

Trabzon tecrübesi

Trabzon Alport Limanı Türkiye ve bölgenin de yeni yıldızı oldu. Bin 525 metre rıhtım uzunluğuna sahip olmasının yanında, yıllık 2 bin 300 gemi kabul eden Trabzon'daki Alport Limanı'nın depolama kapasitesi ise 11 senede yüzde 500 artarak 5 milyon tona yükseltildi. Açık ve kapalı ambar alanı 253 bin metrekare büyüklükte olan Trabzon Alport Limanı'nda 56 bin metreküp hacmiyle 450 bin ton yük istiflenebiliyor.



Kaynak: Aktifmedya
Eklenme tarihi: 23.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARVEL Uluslarara..
 ALERİA Denizcilik..
 CTM Denizcilik
 M&M
 TUNA Denizcilik
 AYANOĞLU Denizcil..
 İLKE Denizcilik
 K-S Denizcilik Lt..
 İYEM Asya Denizci..
 FERAH TUR. Sey. İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim