Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Körfez'deki gemi atıkları toplanacak
İzmir’de tıbbi, tehlikeli ve tehlikesiz atık bertarafı ve geridönüşümü alanlarında hizmet veren Turanlar Çevre A.Ş., körfezdeki gemilerin atıklarını da Rayda isimli gemiyle toplayacak.



Turanlar Çevre Genel Müdürü Serhat Emanet, gruba bağlı Rayda Denizcilik’in satın aldığı Rayda gemisiyle körfezdeki gemilerin atıklarını toplayacaklarını ve çevre kirliliğinin önüne geçeceklerini söyledi. Çevre temizliği ve geri dönüşüm alanında profesyonel çözümler ürettiklerini ve sektöre tıbbi atıkların berterafıyla adım attıklarını kaydeden Emanet, Rayda gemisinin İzmir’in özel sektörde lisanslı ilk atık toplama gemisi olduğunu söyledi.

Üretim yapılan her sektörde ciddi miktarda atık oluştuğuna, bu atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılmasının önemine dikkat çeken Serhat Emanet, "İzmir Körfezi ve Aliağa limanlarını yılda 10 bin gemi ziyaret ediyor. Gemilerde bulunan atıkların alınması için yeterli altyapı bulunmuyor. Rayda, körfezdeki gemilere yanaşarak atıklarını toplayabiliyor" dedi.

Alsancak Limanı ve diğer özel liman işletmelerine gelen gemilerin sintine suları ve slaçlarına acil bir durumda müdahale edebilecek, atık alabilecek geminin bulunmadığını ve bunun da çevre kirliliğine yol açtığını kaydeden Turanlar Çevre Genel Müdürü Serhat Emanet, "Alsancak Limanı’nda atık toplama ünitesi var. Fakat orada bertaraf yapılamıyor. Rayda, zaman kazanmak için alternatif çözüm üretecek ve gemiler bu şekilde atıklarını daha rahat verebilecekler" diye konuştu.

Rayda’nın, 400 ton depolama kapasitesi bulunduğunu dile getiren Emanet şu bilgileri verdi: "Çeşme’den Çandarlı’ya kadar 180 kilometrelik alandaki tüm gemilere yanaşıp katı ve sıvı atıkları toplayarak, atıkların geri dönüşümünü ve bertarafını sağlayacağız. Türk gemilerinin yanı sıra; yurtdışından gelen gemiler de atık toplama hizmetlerinden yararlanacak. Bu yatırım, ülkeye büyük katma değer sağlayacak."

"POTANSİYELE GÖRE YATIRIMI BÜYÜTECEĞİZ"

İzmir’de tespit ettikleri bu önemli eksikliği gidermek için atık toplama gemisi Rayda’nın yatırımını gerçekleştirdiklerini ve ortaya çıkacak potansiyele göre yeni gemi satın alımları yapabileceklerini belirten Serhat Emanet, "Önümüzdeki dönemde marinalar, balıkçı barınaklarında, mavi bayrak uygulamasıyla beraber buradaki bütün yatların ve deniz taşıtlarının atıkları da kontrol altına alınacak ve atıklar düzenli bir şekilde alınarak bertaraf edilecek. Biz de bu alanda da yatırımlarımızı sürdürüp marina ve balıkçı barınaklarına da bu konuda hizmet verecek daha küçük tonajlı gemileri satın alabiliriz. Bu çözümle beraber deniz kirlenmesi riski de ortadan kalkacaktır" dedi.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 07.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOJİ Denizcilik
 DERİN Dalgıçlık
 BUTONİ A.Ş.
 LUNA Roro
 TOPKAPI GROUP
 RİMİT Denizcilik
 TUNCMETE Denizcil..
 AYNACI Denizcilik
 MARİNPET Petrol D..
 DOLFİN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim