Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
AB ülkelerinin hurdaya ayırdığı savaş gemileri Türkiye'ye geliyor
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı 2015 yılı planlamasında AB bayraklı gemilerin Türkiye'de sökülmesi yönündeki girişimlerin sonuçlarını almaya başladıklarını söyledi.

Şimşek, "2014 yılı itibarı ile geçmiş yıllara göre artış gösteren Ab Bayraklı gemilerin Aliağa'da sökülmesi işleminin 2015 yılının ilk çeyreğinde Ab ülkeleri donanmaları envarterlerinden düşülerek hurdaya ayrılan gemilerin rotaları Türkiye'ye çevrildi. Global krizin etkilerini bertaraf etmek için yaptığımız ikili görüşmeler çerçevesinde 2014 yılının son çeyreğinde başlayan Ab Bayraklı gemilerin Türkiye'de sökülmesi girişimleri 2015 yılında artarak devam edecek. Krizi aşmak için hazırladığımız B Planımızı uygulamaya başladık. Uygulamada giderek artan ivmede başarı elde ettik. Ab ülkelerinin savunma bakanlıklarından hurda savaş gemilerini almaya başladık. Bunların içinde Hollanda'dan getirdiğimiz 7162 ldt'luk Zuıderkruıs isimli savaş gemisi var. üyelerimizin İngiltere donanmasına ait 3940 ldt'luk HMS Manchester ve 3596 ldt'luk, HMS LİVERPOOL ve 2150 ldt'luk PLYMOUTH isimli gemiler var. Yine bir başka üyemiz Brezilya'dan EX.NDD RIO DE JANEIRO isimli 6800 LDT'luk gemi getirdi ama bunlarda bizim için yeterli değil. 2015 yılının ilk çeyreğinde sonuçlanacak olan Yunanistan, Mısır, Ukrayna, İtalya, Fransa gibi ülkelerden de hurda gemi almak için çabalıyoruz. Bu doğrultuda Ön görüşmelerimiz iyi yönde sonuçlandı.

Bunun içinde Avrupa Birliği ülkelerinin savunma bakanlıklarıyla temasa geçildi ve buralardan hurda savaş gemileri alınmaya başlandı. Halen Almanya, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerden getirilen hurda savaş gemilerinin de yine Aliağa tesislerinde sökümlerine başladık.

ŞİMŞEK, "GEMİSANDER AVRUPALI BAYRAK DEĞİŞİM UYANIĞI ARMATÖRLERİN PEŞİNDE"

Bu girişimlerimiz sektöre adeta doping etkisi yaptı. 2015 yılı ilk çeyreğinde tam kapasiteye erişme hedefimiz için gerekli anlaşmaları büyük ölçüde tamamladık. Bazıları ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Ab Bayraklı ülkelerin envanter dışına çıkarılmış Donanma gemilerinin Türkiye'ye gelmesinin ardından Bizlere gemilerini satmak istemeyen Avrupalı armatörler, gemilerdeki, Ab ülkesi bayrağını bir başka ülkenin bayrağına çevirmek kolay olduğu için yine Ab kriterlerine uymayan diğer 3. dünya ülkelerine gemilerini satabilirler.

ŞİMŞEK, "ORTADOĞU VE AKDENİZ FİLOLARINA DA TALİBİZ"

Bayrak değişimleri ile de mücadelemiz uluslararası boyutta devam ediyor. Geçen yıllarda Arap ülkelerinden de önemli rakamlarda hurdaya ayrılmış gemiler getirdik. Bu bölgedeki karışıklıklardan dolayı, armatörler ya korkup satmıyor, ya da gemilerini ellerinde bekletiyorlar. Bölgedeki kaotik ortamın yatışmasıyla birlikte bu bölgelerdeki gemileri de yine ülkemize getirmeye çalışacağız. Ortadoğu ve arap ülkelerinde şu anda satılmayı bekleyen 80 geminin var olduğunu biliyoruz. Bunun için de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki yıl devreye girmesini beklediğimiz Gemilerin Emniyetli ve Çevreye Uyumlu Geri Dönüşümüne ilişkin Hong Kong Uluslararası Konvansiyonuna göre, Ab bayrağı taşıyan gemiler, bizim tesislerimizden başka yerde zaten sökülemeyecek. Bu da bizim için çok önemli biri adım olacak.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 12.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 ERK Denizcilik
 KORAL Ship
 HEDEF Shipping
 CAPELLA Denizcili..
 LAGON Shipping De..
 TİM Gemi Mühendis..
 AE Medya Turizm İ..
 GEMEK Denizcilik ..
 NOVA Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim