Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Sahil güvenlik'ten film gibi 'Kaçak' operasyonu
Mersin’de Sahil Güvenlik ekipleri İtalya’ya kaçmak isteyen Suriyeli 333 kaçağı bindikleri gemide film gibi bir operasyonla yakaladı.

Hava destekli operasyonda heyecanlı anlar yaşanırken, kaçakların çığlıkları, gemiye çıkmak isteyen ekiplere direnip Seyyar merdiveni vermek istememeleri ve buna rağmen askerlerin gemiye çıkması kameralar tarafından saniye kaydedildi. Gözaltına alınan 15 kaçakçı için yasal işlem başlatıldı.



Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri istihbarı çalışmalar sonunda Mersin açıklarındaki Togo Bayraklı 88 metre uzunluğundaki Burçin isimli gemi için çok sayıda yatak, yastık, battaniye ile mürettebat ihtiyacının çok üzerinde yiyecek ve içecek maddelerinin temin edildiği bilgisini aldı. Bunun üzerine bir arama kurtarma gemisi, 3 ani müdahale botu ve helikopter olay yerine sevk edilerek gemi takibe alındı.

Mersin Sahil Güvenlik Komutanı Albay Fatih Erhan’ın bizzat yönettiği operasyonda ekipler kaçakları suçüstü yakalamak için 2 saat gemiyi takip etti. Bu sırada üzerinde Suriyeli kaçakların bulunduğu 2 teknenin düşük hızla seyreden gemiye doğru yaklaştığı görüldü. Balıkçı teknelerinden birinin ticari gemiye yaklaşıp kaçaklarında gemiye binmeye başlaması üzerine operasyon başlatıldı.

İtalya’ya kaçmayı planlarken karşılarında Sahil Güvenlik ekiplerini gören Suriyeli kaçaklar neye uğradığını şaşırdı. Bazılarının çığlıkları yükselirken ekipler tarafından “Geminize Türk Sahil Güvenliği tarafından el konulmuştur. Seferden men edildiniz. Türk karasularını terk etmeyiniz” anonsu yapıldı. Kaçaklardan bazılarının merdivenleri sallayarak engelleme girişimine rağmen Deniz Arama, Güvenlik ve Operasyon Timi (DAGOT) ve Arama Kurtarma Gemisi TCSG Yaşam Kontrol Timleri tarafından gemiye çıkılarak kontrol ele alındı. Yük gemisindeki kaçakların içler açısı hali yürekleri burkarken Sağlık sorunları yaşayanlara Sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Öte yandan ekipler operasyonu görerek getirdikleri kaçakları aynı gemiye bindiremeden kaçmaya çalışan başka bir balıkçı teknesini helikopterle takibe aldı. Botlar tarafından tekne içindeki kaçaklarla birlikte yakalanarak Erdemli İlçesi Kumkuyu sahiline çekildi.

Operasyon neticesinde gemide ve teknede yakalanan Suriyeli 333 kaçak Mersin’e getirilerek Emniyet Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olaylara karışan 11’i Suriyeli 15 kaçakçı hakkında yasal işlem başlatıldı.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 19.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜLTER Denizcilik..
 DERİN Dalgıçlık
 AKMAR Denizcilik
 REGENCY Ship
 ÇETİNKAYA Denizci..
 CVS Denizcilik
 TEMEL Denizcilik
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 DETEK Deniz Tekno..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim