Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bahtsız gemi’den haber var
Teksas açıklarından 8 aydır bekleyen ve 1 milyon varil Kürt petrolü taşıyan United Kalavryta isimli tanker yükünü boşaltamadan geri dönüyor.

Geçtiğimiz haziran ayında 1 milyon varil Kürt petrolü ile Ceyhan’dan yola çıkan United Kalavryta isimli tanker, ABD’de açılan dava sonucunda taşıdığı petrolü satamadan Teksas açıklarında beklemeye koyulmuştu. Mahkeme devam ederken, petrol fiyatlarının düşmesiyle tankerin üzerindeki petrolün değeri 60 milyon dolar kadar eridi. United Kalavryta, en sonunda ABD’den ayrılıyor.



MEŞHUR TANKER

Reuters’ın haberine göre, altı ayı aşkın bir süredir Teksas açıklarında demirleyen United Kalavryta, Merkezi Irak Hükümeti ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) petrol gelirlerinin paylaşımı konusunda anlaşmaya varmasıyla, ABD’den ayrılıyor. Tankerin 1 milyon varil petrol yükünü boşaltmadığı, yönünü ise Cebelitarık Boğazı’na çevirdiği kaydediliyor. ABD’ye petrol satma umuduyla yola çıkan United Kalavryta, açılan dava sonucunda yükünü boşaltamamış ve Teksas açıklarında bekleyişe geçmişti. Ancak zamanla tankerin talihini değiştiren iki önemli gelişme yaşandı: Öncelikle petrol fiyatları sürpriz şekilde düşüşe geçerek, tankerin taşıdığı petrolün değerinin 108 milyon dolardan 50 milyon dolara kadar düşmesine neden oldu. Diğer yandan Bağdat ve Erbil arasındaki buzlar yavaş yavaş erimeye başladı. Merkezi hükümet ile IKBY, ihtilafa düştükleri petrol gelirlerinin paylaşımı gibi konulara ortak çözüm arayışına geçti. Aralık ayında taraflar, petrol ihracatı konusunda anlaşma sağladı.

YENİLERİ YOLA ÇIKACAK

United Kalavryta, yükünü boşaltamadan yönünü değiştirse de IKBY’nin, ABD’ye daha fazla petrol göndermeyi planladığı ifade ediliyor. IKBY’nin ABD’deki avukatı Hal Watson, mahkemeye sunduğu 20 Ocak tarihli mektubunda, “IKBY, dünyanın her tarafına petrolünü ihraç etmeye devam ederken, yakında ABD’ye de yeni kargolar gönderecektir” diyor. Hürriyet Gazetesi’nde 18 Ocak’ta yayımlanan “Bahtsız Gemi” başlıklı haberimizde United Kalavryta’nın durumuyla ilgili şunları aktarmıştık: “IKBY’ye ait 1 milyon varil civarında petrolü Türkiye’de yüklendiğinde, petrolün varili ortalama 105 dolardı. Ve tankerin yükünün toplam değeri 100 milyon dolar civarındaydı. Ancak Bağdat’ın başvurusu sonucunda ABD’de açılan dava sonucu, gemi kıyıya yanaşıp yükünü boşaltamadı. Halen Teksas açıklarında Amerikan karasularına girmek için izin bekliyor. Ve şimdi, petrolün varil fiyatı 50 doların altında seyrediyor. Ticari açıdan bakıldığında gemi, kazandırmadı. Tam tersine kaybettirdi. Gemideki 1 milyon 32 bin 212 varil petrolün değeri tam 58 milyon 836 bin 084 dolar eridi.”

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
- Gemideki petrol yükü boşaltılamadan değeri yarıya düştü



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 29.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL Denizcil..
 ORTAKS Shipping c..
 ALABANDA Deniz Ta..
 RANA Denizcilik
 CHISIEL Dış Ticar..
 ÖZDADAYLILAR deni..
 KUTUP Denizcilik
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 CEVAHİR Kara ve D..
 SKY MARIN Yacht A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim