Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Savarona'yı Cumhurbaşkanı kullanacak
Atatürk'ün yatı Savarona Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı gezileri için de kullanılacak. İlk yabancı konuğunu geçtiğimiz günlerde ağırlayan tarihi Savarona gemisi, dünya liderlerine ev sahipliği yapacak. Gazi Mustafa Kemal'in özel yatı Savarona, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından modifiye edilerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı gezileri için de kullanıma açılacak.



Geçtiğimiz günlerde Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i Savarona'da ağırlayan Erdoğan'a, gittiği ülkelere artık tarihi gemi de eşlik edecek. Erdoğan ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da gezilerinde kullanabileceği 'yüzen saray', Türkiye'ye, ziyaret edilen ülkenin liderlerini denizin üzerinde kendi topraklarında ağırlama imkanı tanıyacak.

Hazır hale getiriliyor

Fazlı Şahan'ın Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan haberine göre, Rusya'daki MITT'2015 Turizm Fuarı için geldiği Moskova'da açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Savarona'nın bundan sonraki yurtdışı gezilerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik etmesinin planlandığını söyledi. Sözkonusu uzun yolculuklar için gemide restorasyon çalışmalarına başlandığını belirten Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımız veya Başbakanımız bir ülkeyi ziyaret ettiğinde ve o ülkede yabancı devlet başkanı kendisine yemek verdiğinde, kendisi de muhataplarına Türk toprağında yemek vermiş olacak. Tabii bunlar Türkiye'nin uygunluğuna, gezinin uygunluğuna bağlı olarak gerçekleşebilecek. Cumhurbaşkanımız arzu ederlerse belli ülkelere Savanora da gidebilecek” dedi. Savarona'nın kültürel amaçlı da kullanılacağını kaydeden Çelik, okullardan gemiyi gezme talepleri geldiğini aktardı. Çelik, “Bunu sergileyebiliriz. Şimdi restorasyon çalışmaları sürüyor. Atatürk'ün bir hatırasıdır. Bu şekilde kullanılması da sağlanmış olacak” diye konuştu.

Kraliçe yemek vermişti

Ülke liderlerine geminin de eşlik etmesi nadir rastlanan uygulamalardan. Tamamıyla prestij ve itibar amaçlı olarak başvurulan yöntem, 2008 yılında İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in Türkiye'yi ziyareti sırasında gündeme gelmişti. Ankara ve Bursa'nın ardından programı kapsamında 15 Mayıs 2008'de İstanbul'a gelen Elizabeth'e İngiliz uçak gemisi HMS Illutrious da eşlik etmişti. Hatta Elizabeth, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül onuruna gemide resepsiyon düzenlemiş ve akşam yemeği vermişti.



Kaynak: t24
Eklenme tarihi: 23.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALASONYA Denizcil..
 BEYTUR Turizm
 MARİNMET Deniz İn..
 TGS Shipping Serv..
 V.SHIPS Inc. Turk..
 RAYBEN Denizcilik..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 FENWICK MARITIME
 İZMAİL Kumanya
 EFYA Denizcilik N..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim