Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
ABD’de denizi kirleten gemiye 2,75 Milyon dolar ceza
Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'ndan yapılan 06.03.2015 tarihli basın açıklamasına göre; yabancı bir gemi şirketi Gemilerden Kaynaklanan Kirliliğin Önlenmesi Hareketinin ihlal edilmesi gerekçesiyle 2.75 milyon Amerikan Doları para cezasına çarptırıldı.

2013 ve 2014 yılları arasında gemileri çok sayıda uluslararası sefer yapan şirketlerden birinin mürettebatının kıdemli personelleri,"magic pipe" olarak adlandırılan, çamur, atık yağ ve yağlı sintine suyunu bertaraf etmek için kullanılan boru tesisatını, gerekli kirlilik önleyici tedbirler olmaksızın direkt olarak denize yönlendirdi. 2014 yılı Nisan ayında Amerika Sahil Güvenlik denetçileri söz konusu gemiye geldi ve sintine tankına giden boru tesisatı ile geminin ısıtma kazanı blöf valfi arasında bağlı bulunan "magic pipe"a ait görüntüyü izleten iki gemiadamı ile görüşüldü. Başmühendis ve diğer mühendisler önceden suçlarını kabul ettiler ve illegal bir şekilde yağlı atığı denize boşaltmak için "magic pipe" kullanımındaki rolleri için cezalandırıldılar. Ayrıca soruşturma, gemi şirketi tarafından işletilen diğer iki gemide de illegal yağlı atık deşarjının yapıldığını ortaya çıkardı.

BIMCO, hatalı yağ kayıt defterlerinin düzeltilmesinin yanı sıra, yağlı atıkların kasti olarak deşarjının önlenmesi ve uygunluk sağlanması amacıyla yürürlükte bulunan Amerika çevre standartları ve yağlı su seperatörlerine ilişkin kurallar hakkında üyelerini bilgilendirmeyi taahhüt etmektedir.

BIMCO'nun güncellenen Liman Devleti Kontrol Denetlemeleri Rehberi'nde, üyelere genellikle Amerika limanlarını ve Amerika Liman Devleti Kontrol Denetlemelerini yerinde ziyaret ederek rehberlik istemeleri tavsiye edilmektedir.

ABD Yeni Gemi Genel İzni (VGP) şartları ışığında revize edilen versiyonuyla yayımlanan ve 2013 yılı Aralık ayında yürürlüğe giren ABD Gemi Genel İznine ilişkin BIMCO rehberi, Amerika Deniz Ticaret Odası ile koordineli olarak oluşturulmuştur.

Rehberin amacı, Amerika limanlarına uğranıldığında veya Amerika sularına girildiğinde Gemi Genel İzniyle ilgili gereksiz sorunlarından kaçınmak amacıyla personel için öneriler sağlamaktır. Üyeler ve personelleri, https://www.bimco.org/ (https://www.bimco.org/) web sitesinde verilen linkle indirilebilecek rehberin içeriği ile kendilerini ilişkilendirmek için güçlü bir şekilde teşvik edildi.

BIMCO'nun, deniz verimliliği uzmanı Fathom ortaklığında geliştirilen ve ClassNK tarafından desteklenen, lansmanı yapılmış Deniz Çevresi ve Verimlilik Yönetimi Rehberi Amerika'daki gibi çevre düzenlemelerine uyum sürecini kolaylaştırma amacıyla kaynak sağlamakta ve gemi sahipleri ile operatörlere çevre ve verimlilik yönetim sisteminin geliştirilmesinde yardımcı olmaktadır. Söz konusu rehbere BIMCO ve Fathom web sitesinden ulaşılabilir.



Kaynak: DTO
Eklenme tarihi: 23.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKOLDEN A.Ş.
 TRIMORYA Denizcil..
 JASMİNE COURT Hot..
 NİSA Denizcilik
 KEREMPE Denizcili..
 KEVSER Denizcilik
 MİDSHİP Maritime
 BLUE DE NIMES
 KÖKSALANLAR Deniz..
 BODRUM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim