Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
ICS başkanı ABD'nin uygulamalarını eleştirdi
Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) Başkanı Masamichi MOROOKA, Singapur Denizcilik Birliği üyelerine seslenişinde; hükümetler tarafından, IMO küresel denizcilik sözleşmeleriyle çelişen yerel denizcilik mevzuatının kabul edilmesinin tehlikeleri hususunda uyarıda bulundu.

ABD ve AB tarafından takip edilen denizcilik mevzuatına yaklaşımların kritiği yapılmadan önce MOROOKA, “Küresel denizcilik endüstrisi için küresel kurallar, sadece bir slogan değildir.” diye belirtmiştir.

“Küresel denizcilik endüstrisi için küresel kurallar, sadece bir slogan değildir.” diyen Moroaka, ABD ve AB tarafından takip edilen denizcilik mevzuatına yaklaşımların kritiğini yaptı.

MOROOKA, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından Balast Suyu Yönetimi Konvansiyonu’nda kabul edilen ve ABD’de uygulanan farklı balast suyu arıtımı yönetiminin neden olduğu büyük probleme dikkat çekerek konuşmasına başlamış olup;
“Beğensek de beğenmesek de politik olarak gerçek olan, IMO Konvansiyonu’nun büyük olasılıkla yürürlüğe girecek olmasıdır ki ne kadar erken olursa o kadar iyi olacaktır. Bu yüzden konvansiyonda yer alan hususlar tarafımızca uygulamaya konulmalıdır. IMO ve ABD gereklilikleri arasındaki çelişki, ABD tarafından tümüyle kabul edilen sistemlerin eksikliği de buna eklendiğinde, ABD piyasada mevcut teçhizatları onaylamadan önce IMO Konvansiyonu yürürlüğe girerse bazı gemilerin ABD sularında faaliyet gösteremeyebilecek olması gibi çözülmesi imkansız bir çıkmaz yaratabilirdi”
şeklinde devam etti.

ICS Başkanı; “Problem; ABD’nin, balast suyu arıtımı teçhizatının onayı için IMO tarafından kabul edilenden farklı bir yöntem kullanmakta olmasıdır. ICS öncülüğündeki denizcilik sektörünün isteği üzerine; IMO, “IMO Tip-Onaylı” prosesi daha dayanıklı yapmayı kararlaştırmış olup, ayrıca iyi niyetli olarak ilk üretilen teçhizatın kurulumunu yapmış olan armatörlere ceza verilmemesi konusunda hükümetleri bilgilendirmektedir. Ancak ABD uluslararası konvansiyona taraf olmayacaktır.” diye ekledi.

ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından uygulanan mevcut ABD mevzuatı gereğince; gemi başına 1-5 milyon ABD doları aralığındaki bir fiyata IMO tip-onaylı sistemleri kuran armatörler, sadece 5 yıl sonra tüm sistemi değiştirmek zorunda kalabilir. Bu, ultraviyole sistemleri kuran kullanıcıları da yakından ilgilendirmektedir.

MOROOKA yukarıda bahsedilen hususun, ülkeler denizcilik kurallarını tek taraflı olarak kabul etmeye karar verdiğinde meydana gelebilecek oldukça kötü duruma bir örnek olduğunu belirtti.

MOROOKA daha sonra AB’nin; her bir gemi emisyonlarının yerel olarak İzleme, Raporlama ve Doğrulaması ile ilgili tek taraflı bir yerel mevzuatın kabulü yoluyla, AB bayraklı olmayan ancak Avrupa’ya iş yapan gemilere de uygulanacak, gemilerden kaynaklanan CO2 emisyonlarıyla ilgili küresel bir veri toplanması ile ilgili mevcut IMO müzakerelerini IMO tamamlamadan önceden yapma kararından bahsetti.


Kaynak: DTO Bülten
Eklenme tarihi: 06.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADAFARM Su Ürünle..
 ALZE Turizm
 MERSİN Deniz ve T..
 AKIN AKSU Yat
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 EGE RORO
 BEŞERLER Denizcil..
 OBA Den. Pet. İnş..
 EMİROĞLU Denizcil..
 RİMİT Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim