Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Fethiye’ye yapılacak kruvaziyer limanının yeri belirlendi
Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yapılması planlanan kruvaziyer limanın yeri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’dan yetkililerin katıldığı incelemenin ardından belirlendi. 5 noktada karadan ve denizden yapılan incelemelerin ardından kruvaziyer liman için en uygun 2 bölgenin karayolları 131’inci Şube Şefliği önü ve Koca Çalış Plajı olduğu belirlendi.

Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası’nın (FTSO) girişimleriyle başlatılan Fethiye’de yapılacak kruvaziyer limanın yer belirleme çalışmalarında sona gelindi. Yer belirleme çalışmaları için ilçeye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Özel Çevre Koruma Kurumu temsilcileri geldi. İncelemelere Muğla Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Liman Başkanı Başkanı Cihan Duman, FTSO Başkanı Akif Arıcan, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan da katıldı.

5 NOKTADA İNCELEME YAPILDI

Yetkililer FTSO tarafından hazırlatılan ’Fethiye Kruvaziyer Liman fırsat Analizi Projesi’ sonuç raporunda yer alan 5 noktada deniz ve karadan araştırma ve inceleme yaptı. İncelemenin ardından kruvaziyer liman için en uygun alanın karayolları 131’inci Şube Şefliği önü ile Koca Çalış Plajı olduğu belirlendi. Kruvaziyer limanın yapılacağı 2 alanın belirlenmesiyle yıllardır yapılması gündemde olan ve yılan hikayesine dönen kruvaziyer liman için ilk defa somut bir adım atılmış oldu. İncelemede belirlenen 2 alanın fizibilite ve modelleme çalışması yapılıp karşılaştırılacağı ve kruvaziyer liman yapılacak alanın yerinin kesinleştirileceği kaydedildi.

’2 YER ÖN PLANA ÇIKTI’

İncelemelerin ardından heyet Fethiye Kaymakamlığı’nda toplantı yaptı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık toplantı sonrasında yaptığı açıklamada 2 alan üzerinde durulduğunu söyledi. Önceden belirlenen 5 noktadan 2’sinin ön plana çıktığını anlatan Çalık, "Birinci alternatif karayolları mevkii, ikinci alternatif Koca Çalış’ın başlangıç kısmında bulunan alan. Limanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ya da Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yapabilir. Bu kararı destekleyecek teknik kararı belki Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile GEKA işbirliğinde yapılabilir. İnşallah bu çalışmanın devamı gelir. Bunu sahiplenip sonuca götürmek için çalışacağız" dedi.

’HEDEF KURVAZİYER LİMANI İHALE SÜRECİNE TAŞIMAK’

FTSO Başkanı Akif Arıcan da kruvaziyer liman için önemli bir adımın atıldığını aktarırken, kruvaziyer liman hayata geçinceye kadar çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Kruvaziyer limanın ilçe ekonomisine ciddi katkı sunacağını vurgulayan Arıcan, "Çalışmayı yaparken yeri konusunda hiçbir görüşümüz olmadı. Bunu tamamen akademisyenlere ve konunun uzmanlarına bıraktık. Teknik heyet, bakanlıklardan gelen uzman heyet buna karar verdi. En uygun alan olarak Karayolları mevkii ile Koca Çalış Bölgesi gösterdiler. Fizibilite ve modelleme çalışmasının ardından kruvaziyer yapılacak alan belirlenmiş olacak. Biz iş dünyası olarak kruvaziyer limanın yapılması için çaba sarf ettik etmeye de devam edeceğiz. Fethiye olarak birlikte hareket edersek sorunlarımızı daha kolay çözer, ihtiyacımız olan yatırımların da gelmesini sağlarız. Şimdi Fethiye olarak hedefimiz, seçilen kruvaziyer limanı ihale sürecine taşımaktır" diye konuştu.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 07.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALKAN Denizcilik
 AKAYLAR Denizcili..
 ATASOY Denizcilik..
 ŞENER Tersanecili..
 KARYAT Karadeniz ..
 ÖZGÜN Company
 DENSA TANKER İşl...
 BELUGA Yatcılık
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 APM Denizcilik Na..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim