Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İsrail Dışişleri Bakanlığı: O gemi Gazze'ye ulaşamaz
İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nahson, "Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye ulaşmasına izin vermeyiz" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahson, ablukayı kırmayı ve yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan 3. Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye ulaşmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

AA muhabirine konuşan Nahson, 3. Özgürlük Filosu ile ilgili haberleri basından takip ettiklerini belirterek, "Gazze’ye gitmek niyetinde olduklarını açıkladılar ancak buna izin vermeyeceğiz. Çünkü Gazze deniz ablukası altında ve bu uluslararası hukuk tarafından da geçerli kabul ediliyor. Eğer Gazze halkına yardım ulaştırmak isterlerse bunu İsrail üzerinden yapabilirler. Filoda bulunanlar geldikleri ülkelere geri gönderilecekler" dedi.

Nahson, Gazze'ye ulaşmak isteyen 3. Özgürlük Filosu'nu nasıl durdurmayı planladıkları yönündeki soruya "Buna cevap vermek için çok erken olduğunu düşünüyorum. Spekülasyona girmek istemiyorum ancak Gazze’ye ulaşmalarına izin vermeyeceğimizi söyleyebilirim" şeklinde cevap verdi.

"Umarım bu kez çok daha barışçıl olur"

İsrail ordusunun saldırısı sonucu Mavi Marmara'da yaşananların hatırlatılması üzerine Nahson, "Umarım bu kez çok daha barışçıl olur ancak detayları şimdi paylaşamam. Şu kadarını söyleyebilirim ki bu filo için hazırlanıyoruz ve şiddet olmadan sona ermesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Özgürlük filosunda bulunanların kendi ülkelerine gönderileceğini, beraberlerindeki yardımların ise Gazze'ye ulaştırılacağını ifade eden Nahson, "Beraberlerinde Gazze halkı için yardım getirdiklerinden de emin değilim. Amaçlarının sadece siyasi olduğunu düşünüyorum" iddiasında bulundu.



3. Özgürlük Filosu yoluna devam ediyor

İsrail'in 2007 yılından beri Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmayı ve yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan 3. Özgürlük Filosu'nun dün Atina'dan Gazze'ye hareket edeceği açıklanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi adlı sitede yer alan haberde, "Miles of Smiles" konvoyunun başkanı Dr. İssam Yusuf, iyi niyetli aktivistlerin Gazze'ye giderek uygulanan ablukayı kırmada kararlı olduklarını vurgulamış, uluslararası toplumu İsrail'in filoya saldırma tehditlerine karşı ahlaki sorumluluk almaya ve çok uluslu konvoyu korumaya çağırmıştı.

Çok sayıda Arap ve Avrupalı aktivistin yanı sıra eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki'nin de filoya katılmak üzere Yunanistan'a gittiği bildirilmişti.

İsrail ordusunun, Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan 500'den fazla kişiyi taşıyan Mavi Marmara gemisine, uluslararası karasularda 31 Mayıs 2010'da düzenlediği saldırıda 9 kişi şehit olmuş, 56 kişi yaralanmıştı. Saldırıda ağır yaralanan Süleyman Uğur Söylemez ise Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 2014 yılında yaşamını yitirmişti.

İspanya'da bir grup parlamenter destek istedi

Öte yandan, Gazze'ye uluslararası insani yardım malzemesi götürmek ve İsrail'in uyguladığı ablukanın kaldırılmasına yönelik uluslararası toplumun dikkati çekmek için yola çıkacak 3. Özgürlük Filosu'na destek vermek amacıyla İspanya'da bir grup parlamenter, Madrid'deki parlamento önünde toplandı.

Grup yaptığı açıklamada, Podemos'dan Avrupalı parlamenter Estefania Torres, Özgür Avrupa İttifakı Başkan Yardımcısı ve Avrupalı parlamenter Ana Miranda, rahibe, doktor ve teolog Teresa Forcades ve yaklaşık 10 yıldır Endülüs bölgesinde yaşayan İsrail uyruklu Zohar Chamberlain'in de İspanyol vatandaşı olarak 3. Özgürlük Filosu'nda Gazze'ye seyahat edeceğini belirtti.

"Rumbo a Gaza" adlı İspanyol örgütün üyelerinin geçen haftalarda İspanya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek 3. Özgürlük Filosu için destek ve güvenlik isteğinde bulunduğunu hatırlatan gruptakiler, henüz herhangi bir cevap vermeyen Dışişleri Bakanlığına taleplerin bu kez imzalı ve yazılı olarak iletildiğini bildirdi.

Bu arada 10 Mayıs'ta Göteborg'dan yola çıkan "Marianne" adlı geminin şu anda İtalya'nın Sicilya Adası yakınlarında bulunduğu ve kısa sürede Akdeniz'de uluslararası sularda 3. Özgürlük Filosu'na bağlı diğer iki gemi ile buluşacağı bildirildi.



Kaynak: Turkishny
Eklenme tarihi: 25.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DESAS A.Ş.
 AMATUSA Denizcili..
 ORTAKS Shipping c..
 SERPEN Shipping
 BAFA Su Ürünleri
 MEHTAP Denizcilik
 DENİZSAN
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 ARSLAN Shipping
 GROUPSEA Deniz Ta..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim