Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Batan Concordia gemisinin kaptanı: ''Aynısını yine yaparım''
İtalya'da Ocak 2012'de 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan Costa Concordia gemi kazasına yol açmakla suçlanan Kaptan Francesco Schettino, 'su altındaki gerçekleri su yüzüne çıkarmak için yazdığı' kitabında, "Yaptığım her şeyi yine yaparım" diyor.

İtalya'da Ocak 2012'de 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan Costa Concordia gemi kazasına yol açmakla suçlanan Kaptan Francesco Schettino, olay anında yaşananları yazdığı kitapta kitapta anlattı. Kaptan Schettino, kitabında, "Yaptığım her şeyi yine yaparım" diyor.

Kaptan Schettino, gazeteci Vittoriana Abate ile birlikte yazdığı "Su Altındaki Gerçekler" (Le Verita' Sommerse) isimli kitabıyla, Costa Concordia faciasının "gizli kalan gerçeklerini" su yüzüne çıkarmak istediğini söylüyor. Schettino, 600 sayfalık kitapta, kazayla ilgili soruşturmada "gözden kaçan gerçeklere", ses kayıtlarına, tanıkların ifadelerine ve kendi değerlendirmelerine yer veriyor. Kaptan Schettino, kitabı olayın kurban ve kurban yakınlarına adıyor.

Kitabı basan Graus yayınevinin tanıtım metninde de Schettino'nun "Yaptığım her şeyi yine yaparım" dediği belirtiliyor.

Gemiyi karaya fazla yaklaştırarak kayalıklara çarpmasına neden olmakla, geç alarm vermekle ve gemiyi yolculardan önce terk etmekle suçlanan Kaptan Schettino, Şubat ayında 16 yıl hapse çarptırılmıştı. Ancak karara itiraz eden Schettino, İtalyan yasaları gereği nihai hüküm verilene kadar cezaevine girmeyecek.

İtalyan ve dünya medyası tarafından "korkak kaptan" olarak anılan Schettino'nun, 32 kişinin ölümüne yol açan gemi kazasını kitaba dönüştürmesi ise tepkilere yol açtı. Kitabın Meta di Sorrento kasabasında yapılan tanıtımında Schettino'nun bir yıldız gibi karşılanması ve "hayranlarıyla" fotoğraf çektirip imza dağıtması da öfkeyle karşılandı.

Oggi dergisi, kitabın tanıtımında kullanılan "Yaptığım her şeyi yine yaparım" ifadesinin "şoke edici" olduğunu ve kitabın olayın kurbanlarına adanmış olmasının "ürpertici" olduğunu yazdı.

İnternette yapılan yorumlarda da, "Ölüme götürdüğü kişilerin üzerinden bir de para kazanıyor", "Bu kitabı satın alanlar utanmalı", "Schettino'ya kitap yazdırmayı ve ondan imza istemeyi sapkınca buluyorum" gibi eleştiriler yer alıyor.



Kaynak: İnternethaber
Eklenme tarihi: 28.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYGÜN Denizcilik ..
 DERPINA Denizcili..
 JASMİNE COURT Hot..
 SEACOR INTERNATIO..
 AYDEN Denizcilik
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 DOĞANBEY Denizcil..
 MARVEL Uluslarara..
 KİRAZOĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim