Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Cruise'lar 'hayır' işlerine soyundu
"Aşk Gemisi" veya "Yüzen Oteller" olarak da bilinen Cruise'larla gerçekleşen turlarda hayır kurumlarına yardım toplama eğilimi giderek yayılıyor. Cruise şirketleri seyir halinde hayır kurumlarına yardım toplayıp, yardım fonları oluşturmaya başladı.

Seyahat endüstrisinde gezginlerin kendilerini daha iyi hissetmelerine yarayan ve gezerken birilerine yardımcı olmayı içeren turlara 'Sorumluluk Turizmi- Voluntourism' ya da 'Sosyal Turlar' adı veriliyor. Buradaki temel yaklaşımı, çevre, yerel halklar ve ekonomilere destekler oluşturuyor.

Sorumluluk Turizmi şimdi Cruise turlarında yayılmaya başladı. Cruise şirketleri, gemide seyir halindeki yolcuya, bir hayır kurumuna yardım etme fırsatı sunarak bir anlamda kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyor.

Cruise şirketleri seyir halinde hayır kurumlarına yardım toplayıp, yardım fonları oluşturmaya başladı. Bu durum bazı gemi turlarını belli bir amaca hizmet eden, amacı olan geziler haline getiriyor. Örneğin Crystal Cruises bu yıl birçok turunda 'Siz Umursuyorsunuz, Biz de Önemsiyoruz-You Care, We Care' başlıklı bir kampanya başlattı.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI

Şirket yönetimi, deniz hatlarının karaya bağlanışının 25'nci yılında, Crystal Adventures listesiyle, çalışanından misafirlerine kadar maddi bağışları bir mecburiyet olarak değil, tamamen gönüllülük esasına göre toplamaya başladı. Bu bağışların da gelecek nesillerin hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak ve ziyaret edilen bölgedeki toplumun yararına harcanması amaçlanıyor.

Crystal misafirleri, Hardal Tohumu Gıda Bankası'nın gönüllü üyeleriyle birlikte, Victoria ve British Columbia programı çerçevesinde Puerto Limón ve Costa Rica'daki açlık sınırındaki çocuklara insani ve gıda yardımı yapıyorlar. Programın katılımcıları, çevre köyler tarafından da desteklenen terk edilmiş ve yetim çocukları ziyaret edip, onlarla bir aile ortamında vakit geçiriyor.

ÇEVRE TURLARI

Holland America Cruises, "Amaçlı Cruise" adıyla kıyı gezileri topluluğu oluşturdu. Sorumluluk Turizmi (Voluntourism) projesinin çevre dostu katılımcıları, ağaç dikip, endemik bitkilerin korunması için bilimsel araştırmaları destekliyor. İhtiyaç duyulan malzemeleri de temin ediyor. Çevrecilere, Avustralya'nın Brisbane kentindeki koalaların beslenebilmesi için dikme turlarına katılma çağrıları yapılıyor.

Avustralya'daki koala nüfusunun beslenebilmesi için sakız ağacına ihtiyaç var. Katılımcılar, yaban hayatın devamını sağlamak amacıyla okaliptüs ve sakız ağacı dikerek karbon emisyonlarının azaltılmasına da yardımcı oluyor. Rehberler katılımcılara okaliptüslerin ekimi hakkında bilgiler veriyor.

Katılıcılar Brisbane'nde ağaç dikip güzel koaları kucaklıyor, kanguruları besliyor. Avustralya Koala Vakfı da katılımcılara koalaya sarılmış bir fotoğraflarının olduğu sertifika veriyor. "Amaçlı Cruise" turları Panama, Nikaragua, Meksika, Hırvatistan, Portekiz, İzlanda ve Alaska'da da yapılıyor.

AĞAÇLANDIRMA PROJESİ

Celebrity Cruises misafirlerine, Galapagos adalarında 'Scalesia Ağaçlandırma Projesi'ne katılma fırsatı sunuyor. Proje, Santa Cruz Galapagos Ulusal Parkı ile işbirliği halinde düzenleniyor. Doğa bilimcisi tarafından yönlendirilen misafirler adalarda 5 bin Scalesia ağacı ve soyu tükenmek üzere olan endemik ağaçları dikerek ağaçlandırma projesine katılabiliyor.

Bünyesinde www.carnival.com, www.costacruises.com , www.hollandamerica.com ve www.princess.com seyir hatlarını barındıran Tümleşik Carnival, gemide yolculardan bağış toplama faaliyetine başladı. Toplanan bağışlardan oluşan fon, kanserle mücadele edenler gibi çeşitli hayır kuruluşlarına veriliyor. Gemi yolcuları 'Bir Amaç İçin Güvertedesiniz' hayır kampanyasına tişört satın alarak katılabiliyor.

Silversea Başkanı Manfredi Manfebvre d'Ovidio'nın kızkardeşi Maruzza Manfebvre d'Ovidio 40 yaşındayken kanserden öldü. Bu trajik olaydan sonra onun anısına Royal Caribbean 'Bir Dilek Tut-Make-A-Wish' Vakfı kuruldu. Silversea misafirleri gemide seyir halindeyken hem bu vakfın hem de Carnival'ın St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi'nin yardım fonlarına bağış yapabiliyor.

Sorumluluk Turizmi içerikli turlarla son gelişmeler Carnival Corporation cephesinden geldi. Şirket yönetimi, 2016 baharında 'Anlamak' adlı yeni kampanyasını hayata geçirecek. Kalıcı kalkınma etkisi yaratmak istenen bu proje ilk olarak 2 milyonu aşkın kişinin su kıtlığı çektiği, ortalama hane halkı gelirinin 6 bin dolar olduğu Dominik Cumhuriyeti'nde başlatılacak.

Nisan 2016'da Miami limanından 710 yolcusuyla hareket edecek MV Adonia gemisi yedi günlük seferler yapacak. Gemi misafirlerine güvertede ve kıyıda çeşitli sosyal faaliyetlere katılma imkânı sunulacak. Birçok etkinliği içerecek olan bu gezide fiyatlar kişi başı 1.540 dolardan başlatılacak.
(Derleyen: Kerem Köfteoğlu)

Kaynak: Turizmdebusabah
Eklenme tarihi: 25.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİMA Turizm Yatçı..
 EVMAR Denizcilik
 DEKAMAR
 GÜLHAN Denizcilik
 YIGIT Shipping Co..
 UMDE Denizcilik
 YELKEN Denizcilik
 BATUM Denizcilik ..
 ALESTA Denizcilik
 AREL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim