Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İzdeniz'in müdürü maliyeti itiraf etti
DTO'nun toplantısında konuşan İZDENİZ Müdürü Aslan, yeni gemilerin kaptanlarının uzak yol ehliyeti zorunluluğu bulunmasından şikayet ederek, Egeli Sabah'ın haberini bir anlamda doğrulamış oldu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 117 milyon euroya ihale ettiği yeni nesil karbon kompozit şehir hatları vapurlarına ilişkin Egeli Sabah'ın 8 Temmuz 2015 tarihindeki "İşletme maliyeti 4 kat fazla" başlıklı haberi, İZDENİZ kurmaylarınca da teyit edildi. İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan, Deniz Ticaret Odası'nın komite toplantısında yaptığı konuşmada, "İzmir Körfezi'nde kısa mesafede hizmet veren gemilerde görev yapan kaptan ve baş makinistlere getirilen uzak yol ehliyeti zorunluluğu, bize bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bizim bakanlıktan istediğimiz Bostanlı- Üçkuyular hattının doğusunda kalan gemilerimizin uzak yol gemi adamı konusundan muaf bırakılmasıdır. Diğer hatlarımız için bunu talep etmiyoruz...Ayrıca hat ücretlerinin de yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. Salih Aslan'ın sözlerini yadırgadığını belirten TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri odası (GEMİMO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı ve Uzakyol Başmühendisi Hakkı Toros, "Bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ile görüşmüş ve gerekli cevabı almışlardı. Deniz işletmeciliği ben bilirim-ben yaparım mantığı ile yapılmaz. Gemilerin ihale safhasında İBB'ye defalarca personel masrafları dahil tüm olacakları söylemiştik. Fizibilite yapılmadan ve profesyonellerden görüş alınmadan yapılan işler maalesef böyle olur. Sayın başkan yanlış yönlendirildi. Önümüzdeki günlerde oda olarak İzmirlileri bilgilendireceğiz" dedi. Egeli Sabah, 8 Temmuzdaki haberinde gemilerde görevli kaptan ve başmühendislerin (çarkçıbaşı) maliyetlerinin, eski gemilerdekilere oranla 4 kat fazla olduğunu duyurmuş, kamuoyunda yankı uyandıran habere ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi sessiz kalmıştı.

DENİZİ BİLMEYENLERİN ESERİ

İzdeniz Genel Müdürü Salih Aslan'ın "itiraf" niteliğindeki açıklamasına gemi kaptanlarından da tepki geldi. Uzak yol ehliyetli bir kaptan, "İZDENİZ AŞ'nin zarar etmesinde günah keçisi olarak maalesef bizleri ve ücretlerimizi gösteriyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesinde kadrosunda çalışan etkili ve yüksek maaşlı kişilerden hesap soran yok. İşletmecilik iyi değil. Bu gemiler denizi bilmeyen ulaşım kadrolarının eseridir. Yanlış proje, problemli manevra sistemi ve iskeleler ile zaten zor şartlarda çalışıyoruz. Uzak yol ehliyetliler olarak her yerde rahatça iş buluruz. Esas problem tanesi 22 miilyon lira olan gemilerin bilgi ve tecrübesi az, düşük ehliyetli personelle donatılması olacak" dedi. İsmini belirtmeyen bir başka kaptan da "Motosiklet ehliyetim var. İzmir Belediyesinde şoför olmak istiyorum. Düşük ehliyetli personel aranıyormuş. Şoförler kadar fazla para istemem" diyerek tepkisini ironik biçimde dile getirdi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 22.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ


sadece sizmi varsiniz
İstanbulda ve diger yerlerde demirdeki gemilere bindirenler kimlerdi onu soruyorum.uzakyol ehliyetliler degilmiydi.transitin bindirdigi deniz otobusunde kimler vardi yine siz yokmuydunuz şaka gibi 10 knot yapan transit 31 knot yapan deniz otobusune bindiriyor siz dusunun?

Yazan: mert ark - 23.08.2015 17:06:13




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DRAGUT Denizcilik
 ÇAVANOZ Motor
 ANTMARİN A.Ş
 ATLAS Gözetim ve ..
 MERT Denizcilik
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 HACI İBRAHİM HACI..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 DALICI Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim