Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bin 11 balıkçı teknesi ''emekliye ayrıldı''
Denizlerde su ürünleri varlığını korumak amacıyla başlatılan balıkçı teknelerini azaltma programı kapsamında bin 11 tekne artık fiilen balıkçılıkta kullanılmıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca denizlerde su ürünleri varlığını korumak amacıyla başlatılan balıkçı teknelerini azaltma programı kapsamında artık fiilen balıkçılıkta kullanılmayan bin 11 tekneden 961'i Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) İzmir Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde ayrıştırma işlemine tabi tutuldu.

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekne sahibi balıkçıların desteklenmesi projesinin 2013'ten bu yana uygulandığını ve sektördeki balıkçılar tarafından da benimsendiğini belirtti.

Projenin amacının, su ürünleri stoklarının korunması, denizlerdeki av baskısının azaltılması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması olduğunu kaydeden Güldal, şunları söyledi:

"2013 ve 2014 yıllarında program uygulandı ve toplamda bin 11 fiilen balık avcılığı yapan tekne, balıkçılığın dışına çıkarılmış oldu. Biz 10 metre ve üzerinde olan teknelere Bakanlık olarak destekleme uyguladık. Toplam 138 milyon liralık hibe destek verildi ve bu tekneler alınarak Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun Aliağa'daki söküm tesislerinde imha edildi" diye konuştu.

Güldal, söz konusu tekneler içerisinde seyahat edebilir, sefer yapma kabiliyetine sahip 50 teknenin Bakanlıklara bağlı il müdürlükleri ile araştırma kuruluşları ve üniversitelere hibe edildiğini kaydetti.

İzmir'de projeden 101 tekne sahibi balıkçının yararlandığını aktaran Güldal, kentteki tekne sahiplerine ise 13,7 milyon liralık hibe verildiğini söyledi.

Güldal, balıkçı teknelerinin faaliyetlerinin sonlandırılmış olmasıyla balık türlerinin azalması ve yok olmasına yönelik bir tehdidin de ortadan kaldırıldığı ifade etti.



Kaynak: AA
Eklenme tarihi: 12.09.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 UND RORO İşletmel..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 KEVSER Denizcilik
 YENAL Denizcilik
 PRUVA Yatçılık
 EGE BİRLİK Taşıma..
 ARYA SHİPYARD CO.
 CM Denizcilik San..
 ALASONYA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim