Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Kastamonu Entegre'den Japonlara dev gemi siparişi
Dünyanın en önemli tersanelerinden Japon Oshima Tersanesi, Kastamonu Entegre için gemi inşa edecek.

2018'in ortalarında teslim edilecek gemi, üretimde kullandığı hammaddeyi okyanus aşırı ülkelerden sağlayan Kastamonu Entegre'nin nakliye ve üretim maliyetlerinde önemli tasarruf sağlayacak.

Türkiye'nin ağaç bazlı panel (MDF, Yongalevha) sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre, hammadde tedariğinde kullanacağı yeni geminin inşası için Japon Sumitomo Corporation aracılığıyla dünyanın en önemli tersanelerinden Japon Oshima Tersanesi ile anlaştı.

Yeni gemi için yapılan protokol, Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kiğılı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avni Kiğılı ve Hayat Holding Ağaç Grubu Başkanı Haluk Yıldız ile Oshima Tersanesi yetkililerinin katılımıyla imzalandı. Protokolle birlikte Japon Oshima Tersanesi, ilk defa bir Türk armatör ile yeni gemi inşa anlaşması imzalamış oldu. Yapılan anlaşmaya göre 46 bin ton ağaç yongası taşıma kapasitesine sahip gemi, 52.800 DWT'lik ve 210 metre boyunda olacak. MV MAPLE adını taşıyacak gemi 2018 yılı ortalarında teslim edilecek.

Kastamonu Entegre halen üretimde kullandığı ana hammaddelerden olan odun yongasını (woodchip) okyanus aşırı ülkelerden (ABD, Kanada, Brezilya, Venezuela) tedarik ediyor. Tedarik kaynaklarının çok uzak ve gemi navlunlarının yüksek olduğu dönemlerde odun yongası taşıma bedelleri hammadde değerinin üzerine çıkabiliyor.

Odun yongası taşımalarında kullanılan gemiler, üzerinde tahliye sistemleri (vinç, konveyör) olan ve hacim olarak kendi boyutundaki dökme gemilerden daha büyük hacimsel kapasiteye sahip özel amaçlı Woodchip Carrier olarak tanımlanan gemi sınıfında bulunuyor ve bu gemiler dünyada çok az sayıda Japon armatörün (NYK, MOL) tekelinde bulunuyor. Bu durumun hem hammadde tedariğinde hem de taşıma bedellerinde çeşitli zorluklara neden olması sebebiyle yeni gemi, Kastamonu Entegre'nin hammadde tedariğini güvenceye alması açısından da büyük önem taşıyor.




Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 03.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HAY Shipping
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 HM Denizcilik Tic..
 EDITH Yatçılık
 SEFER Chartering
 ER Gemicilik
 DENİZ Destek
 DEAR B Ltd.
 KARYA Shipping & ..
 CoShip
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim