Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tcsg 65 Sahil Güvenlik Hücumbotu Fethiye'de göreve başladı
Fethiye'deki TCSG 83 botunun yerine görevlendirilen TCSG 65 Sahil Güvenlik Hücum Botu, düzenlenen törenle ilçe protokolüne tanıtıldı.

Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yapılan törene Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Marmaris Grup Komutanı Sahil Güvenlik Albay Mete Çağlar, Fethiye Garnizon Komutanı Jnd. Yrb. Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, TCSG 65 Hücumbot Komutanı Kıd. Üst. Ahmet Yakın ve diğer davetliler katıldı.



Davetlileri Marmaris Grup Komutanı Sahil Güvenlik Albay Mete Çağlar, TCSG 65 Hücumbot Komutanı Kıd. Üst. Ahmet Yakın karşılarken, TCSG 65 Hücumbotunun 33 yıllık bir gemi olduğu ancak üzerinde yeni donanımlar gerçekleştirildiği belirtildi. Marmaris Grup Komutanı Mete Çağlar, törende yaptığı konuşmada TCSG 65'in özelliklerini ve görev alanını anlattı.

"AKDENİZ İÇ GÖLÜMÜZDÜ"

TCSG 65'in yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, Ak deniz bir zamanlar bizim iç gölümüzdü. İnşallah bu tip gemilerin kalitelerinin artmasıyla Akdeniz bir gün Türkün yine iç gölü olacak dedi. Saatcı, "Akdeniz bir zamanlar bizim iç gölümüzmüş. İnşallah bu tip gemilerin ve bu gemileri kullanacak olan Ahmet gibi komutanlarımızın kalitesinin artmasıyla yine Akdeniz inşallah Türk'ün iç gölü olacak. Sahil Güvenlik Komutanlığının işlevi o kadar arttı ki göçmen sorunuyla ilgilenmekten diğer sorumlulukları yerine getiremiyorlar. Bu anlamda hızlı bir şekilde teknenin Fethiye'de konumlandırılması hem komutanlarımızın elini güçlendirecek hem de Fethiye'nin bu anlamdaki sorumluluğunu yerine getirecek diye düşünüyorum. Hayırlı olsun inşallah yolları hep açık olur" dedi.

"BU GEMİLER GÖÇMEN DRAMINDA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR"

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise, Türk mühendisleri tarafından üretilen botların barışı korumak için görev yaptığını kaydederek, "Sahil Güvenlik Komutanlığı denizlerde mülki görev yapan, denizlerdeki seyir güvenliğini sağlayan günümüzdeki göçmen kaçakçılığı ve yaşanan dramda da çok önemli rol üstlenen birimimiz. Fethiye'ye gelen bu gemi en son 58 göçmen Kızılada açıklarında yakalandı. Kahramanca görev yapan, fedakar görevlerimiz. Daha önce Fethiye'de görevli olan botumuz Trabzon'a görevlendirildi. Bir süre Göcek'teki botumuz görev ifa etti. Şuanda da TCSG 65 Sahil Güvenlik Botu ilçemize görevlendirildi. İnşallah göçmen kaçakçılığı olsun, turizm amaçlı gelen motor yatlar olsun, günü birlikçi tekneler olsun pek çok alanda arkadaşlarımızın görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum" diye konuştu.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 06.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MED MARİNE HOLDİN..
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 VBG Denizcilik
 ERSAGUN Denizcili..
 ST Shipping Surve..
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 KAPTAN Denizcilik
 RİMİT Denizcilik
 ALFA SİSMİK Deniz..
 TUAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim