Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin en büyük askeri gemisine Türk Loydu klası
Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından ihale edilen Havuzlu Çıkarma Gemisi’nin (HÇG) inşasını üstlenen Sedef Gemi İnşaatı A.Ş., 231 metre boyundaki en büyük askeri geminin klaslama hizmetleri için Türk Loydu ile anlaştı.

“Havuzlu Çıkarma Gemisi Klaslama Sözleşmesi Töreni” ise 23 Ekim 2015 Cuma günü Crowne Plaza İstanbul-Asia Otel’de gerçekleşecek. İmza törenine Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İSMAİL DEMİR, Milli Savunma Bakan Yardımcısı HASAN Kemal Yardımcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Kaptan Özkan Poyraz, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak ve GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran katılacak.



Özel bir proje

Sedef Gemi İnşaatı A.Ş. tarafından inşa edilecek Havuzlu Çıkarma Gemisi; pek çok konuda çok özel bir projedir. 231 metre boyundaki geminin güvertesi 6 adet spota sahip olacak ve uçuş güvertesine özel nitelikli bazı uçakların da iniş kalkışı mümkün olabilecek. Gemi, 1 amfibi deniz piyade taburu ve muhtelif 94 adet aracı taşıyabilecek kargo alanlarına sahip olup, 1.100 m² havuzlama alanı ile bünyesinde 4 çıkarma gemisi (LCM) veya 2 adet Hava Yastıklı Araç (LCAC) taşıyabilecek.

2021'de tamamlanacak

2021 yılında tamamlanması planlanan proje kapsamında üretilecek Havuzlu Çıkarma Gemisi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına binaen Ege, Karadeniz ve Akdeniz Harekat Alanları’nda ve gerektiğinde Hint Okyanusu ile Atlantik Okyanusu’nda kullanılabilecek.

34 yataklı tam teşekküllü bir Hastaneyi de bünyesinde barındıracak Havuzlu Çıkarma Gemisi insani yardım operasyonlarında hastane gemisi olarak görev yapabilecek. Bu proje kapsamında tasarım desteği İspanyol Navantia Firması’ndan alınacak olup; Aselsan-Havelsan iş ortaklığı tarafından, Komuta Kontrol, Muhabere, Bilgisayar ve İstihbarat Sistemleri ile Silah Sistemleri milli olarak geliştirilecek.Tam yüklü deplasmanda 27,436 ton ağırlıkta ve 231 metre boyunda inşa edilmesi planlanan Havuzlu Çıkarma Gemisi, silahlı kuvvetlerin envanterinde yer alan en büyük deniz platformu olacak.

1962 yılında kurulan ve Genel Kurulunu Türkiye için stratejik önemleri ve değerleri açık olan denizcilik, sigorta, sanayi birlikleri ile meslek odalarının oluşturduğu Türk Loydu, askeri gemilerle ilgili olarak kendisine duyulan güveni her geçen yıl daha da artırmaktan ve böyle büyük bir projede yer almaktan gurur duymakta.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 22.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 ECE Gemi İnşaa
 DOĞRU Denizcilik
 ÜSTÜN Denizcilik
 ATN DENİZCİLİK SA..
 SAHA Ltd.
 SDS Denizcilik ve..
 MİRAGE World Hote..
 ORCA Denizcilik N..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim