Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya'dan 27 gemi ve bir uçak geri çevirildi
Rusya ile gerilen ilişkilerden sonra, şu ana kadar Türkiye'den giden bir uçağın ve 27 geminin sınırdan geri çevrildiği öğrenildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya ile gerilen ilişkilerden sonra şu ana kadar bir uçak ile 27 geminin geri çevrildiğini açıkladı.

Bakan Tüfenkci, ürün bazında son gelişmelere dikkat çekerek, ''Biber, salatalık, domateste sıkıntı yok. Portakal, mandalina gibi ürünlerde sıkıntı var. Bunlar da iç piyasada ucuzladı. Sadece Rusya’ya ihraç edilen dikenli salatalık vardı. Bunun da fiyatı arttı, üretici memnun. Ayakkabı ihracatı ambargodan sonra daha da arttı. Deri konusunda uzun süre bu şekilde götüreceklerini zannetmiyorum'' dedi.

Bugüne kadar Rusya’dan 1 uçak, 27 geminin geri çevrildiğini de kaydeden Tüfenkci şöyle konuştu: 'İlk günlere göre gümrükten geri dönen ihracat malları azaldı. Yavaş yavaş normalleşiyor. Rusya krizi tırmandırmak için çalışıyor ama biz krizi tırmandırmak istemiyoruz. Romanya, İran ve Azerbaycan gibi alternatifler oluştu. TIR, kamyon ticareti Romanya, Bulgaristan’a kaydırıldı. Hem Rus, hem de Türk halkının zarar görmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çok uzun sürmeyeceği öngörümüz var. Şubat-mart gibi gerginlik azalır, zayıflar.'

BİR TÜRK ŞİRKETİN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Öte yandan Gersan Elektrik’in Rusya’daki bağlı ortaklığının ticari faaliyetleri Rus makamlarca 60 gün süreyle durduruldu.

Gersan Elektrik Rusya’daki bağlı ortaklığı Gersan R-Zao'nun ticari faaliyetlerine, Rus yetkili kurum tarafından yapılan denetleme sonucu şirketin genel çevre düzenlemelerine uymadığı gerekçesiyle 60 gün süre ile ara verildiğini açıkladı.

Şirketten Cuma akşamı KAP’a yapılan açıklamada, Kaliningrad Ekonomik Serbest Bölgesi'nde kurulu Gersan R-Zao'nun üretim tesisinde Kaliningrad Bölgesi Çevre Denetimi ve Gözetimi Şubesi tarafından yapılan denetim neticesinde, daha önce bir ihbar ve uyarı yapılmadan, genel çevre düzenlemelerine uyulmadığı gerekçesiyle 60 gün süre ile ticari faaliyetine ara verilmesi kararının iletildiği belirtildi.

Söz konusu tesisin gerekli tüm yasal yatırım onaylarına sahip olduğu belirtilen açıklamada, talep edilen eksikliklerin hemen düzeltildiği ve faaliyetlere devam edilmesi konusunda gerekli başvuruların Pazartesi günü yapılacağı ifade edildi.

Açıklamaya göre, Gersan Elektrik’in dokuz aylık dönemdeki net satışlarının yaklaşık yüzde 6'sını oluşturan Gersan R-Zao'nun üretim tesisinin faaliyetlere geçici bir süre ara vermesinin şirket bilançosu üzerinde önemli bir etkisi olmayacak.



Kaynak: Dünyabülteni
Eklenme tarihi: 21.12.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARAN Gemi İşl. İ..
 FUDEN
 İSTANBUL Denizcil..
 DOĞUHAN Denizcili..
 ALGEM Denizcilik
 İZMAİL Kumanya
 TEAM SHIP Crew
 ALEYNA denizcilik
 BAASE & ELSEK
 ALZE Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim