Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer Turizmi'nde hayal kırıklığı
Trabzon'a geçen yıl gelen kruvaziyer gemi sayısında bir önceki yıla göre yaklaşık 4'te bir oranında düşüş yaşandı. Bu düşüşte İstanbul Salıpazarı'nda bulunan kruvaziyer rıhtımının Galataport Projesi içerisine alınıp bir takım inşaat çalışmaları yapılmasının etkili olduğu belirtildi.



Trabzon 2015 yılında kruvaziyer turizminden umduğunu bulamadı. Konuyla ilgili uluslararası alanda yapılan tüm çalışmalara rağmen 2015 yılında kruvaziyer turizmi geçmiş yılları arattı. Trabzon Limanı'na 2011 yılında kruvaziyer turizmi kapsamında 19 gemi ile 6 bin 578 turist gelirken, 2012 yılında bu rakam 21 gemiye (8 bin 481 turist), 2013 yılında 26 gemiye (7 bin 850 yolcu) yükseldi. 2014 yılı kruvaziyer turizmi açısından Trabzon için altın bir yıl oldu. 2014 yılında Trabzon'a 39 gemi ile 17 bin 476 turist gelerek adeta rekor kırıldı. Ancak bu yükseliş ivmesi 2015 yılında tersine döndü. 2015 yılında Trabzon Limanı'na toplam 11 gemi ile yaklaşık 2 bin 280 turist Trabzon'u ziyaret ederken, gemi sayısında önceki yıla göre 4'te 1 oranında düşüş yaşandı.

BU YIL İÇİN DE DURUM UMUTSUZ

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, geçen yıl kruvaziyer gemide hayal kırıklığı yaşadıklarını bu yıl da yoğun bir artış beklemediklerini söyledi. Ermiş, bu hayal kırıklığının nedeninin İstanbul'da yürütülmekte olan Galataport Projesi olduğunu belirterek "2015 yılı kruvaziyer gemi bakımından bizim için hayal kırıklığı olmuştur. Bir önceki yılda 40 yakın kruvaziyer gemi gelmişken 2015 yılında 11 tane geldi. Bunun asıl sebebi İstanbul'daki ana uğrak ve kalkış noktası olan İstanbul Salıpazarı'nda bulunan kruvaziyer rıhtımın Galataport Projesi içerisinde alınıp bir takım inşaat çalışmaları yapılması. Dolayısıyla bu gemilerin bu uğrak yerlerine gelememesi nedeniyle Karadeniz'e çıkan gemilerde büyük bir azalma söz konusu oldu. Bunun yanında Pire Limanı'nda ve İtalya'daki kalkış limanında yaşanan bazı sıkıntılar Karadeniz'e çıkan gemilerin sayısında önemli ölçüde düşüşe neden olmuştur. Bu sene henüz bir takvim oluşmadı. Önümüzdeki günlerde bir takvim önümüze gelecektir. Ancak yoğun bir artışın olacağını düşünmüyoruz" dedi.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 09.02.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RABİA Denizcilik
 ALYANS Denizcilik
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 YIGIT Shipping Co..
 EGETAN Denizcilik
 ATLAS Gözetim ve ..
 V-GO Yachting
 DOST Denizcilik
 SERAKİ Turizm Ltd..
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim