Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Nato: ''Ege'deki Gemi Sayısını Artırıyoruz''
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sığınmacı krizinin önüne geçilmesi için NATO'nun bugünden itibaren Ege'de göreve başladığını ve Ege'deki gemi sayısını artıracaklarını söyledi.

Brüksel'deki temasları kapsamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşmenin ardından Stoltenberg'le birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. İlk olarak söz alan Stoltenberg, Suriye'deki savaşta Türkiye'nin ön cephede yer aldığını ve NATO'nun da Türkiye'yle dayanışma içinde olduğunu söyledi. Sığınmacı krizinin önüne geçilmesi konusunda NATO'nun Ege Denizi'ne savaş gemileri gönderdiğini kaydeden Stoltenberg, "Gemilerimiz bilgi topluyor ve gözetleme görevini üstleniyorlar. Hafta sonu aldığımız karar neticesinde bu çabalarımızı artıracağız. Türk ve Yunan karasularındaki faaliyetlerimizi iki müttefikimizle yakın koordine içinde artıracağız. NATO bugünden itibaren karasulardaki faaliyetlerine başlıyor. AB'nin sınır birimi olan FRONTEX'le işbirliğimizi genişletiyoruz. Konuşlandırdığımız gemi sayısını artırıyoruz" dedi.

Stoltenberg, Türkiye'ye de çabalarından ve bağlılığından ötürü teşekkür etti. Stoltenberg, "NATO gemileri Ege Denizi'nde sığınmacıları durdurmayacak. Ege'de Yunanistan ve Türkiye'ye destekte bulunacak. İnsan kaçakçılığının ve terör şebekelerinin önüne geçilecek" dedi.



"TÜRKİYE 2.7 MİLYON SIĞINMACIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuşmasında tarihi anlardan geçildiğini kaydederek, "Güney sınırımızdan gelen büyük riskler ve tehditler söz konusu. İttifakımız içinde büyük bir dayanışma gerekmektedir. Türkiye'ye karşı düzenlenen terör saldırılarında ve aynı zamanda Türk sınırlarına yönelik tehditlerde gösterdiğiniz kesin tavır nedeniyle size müteşekkiriz. Rusya ve rejimin hava saldırıları nedeniyle mülteci akını son aylarda artarak devam etti. Bugün büyük bir insani zorlukla karşı karşıyayız. Türkiye 2.7 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Türkiye ve Halep arasındaki koridorun kesilmesi nedeniyle de yüz binlerce mülteci sınırın diğer tarafında bekliyor. Yeni bir mülteci dalgası olacağı konusunda endişeleniyoruz. Aynı zamanda terör tehdidi de var. Hem DEAŞ hem YPG hem PKK çok büyük bir terör tehdidi oluşturuyor. Bunlar bizim sivil vatandaşlarımız, demokrasimiz ve ulusal güvenliğimiz için büyük tehdit oluşturuyorlar. Diğer bir tehdit ise bölgemizde özellikle Rus olmak üzere yabancı güçlerin bulunması. Suriye'nin Doğu Akdeniz kıyıları DAEŞ'le mücadele etmekten çok uzak bir yer. Şimdiye kadar Ruslar DAEŞ'e karşı hiçbir şey yapmadılar. Daha çok sivilleri tehdit ederek Türkiye'ye göç etmelerini sağladılar ve orada defakto bir durum oluşturdular" diye konuştu.

NATO'nun Ege'deki faaliyetleri hakkında Stoltenberg'e teşekkür eden Davutoğlu, "Bu bir insani operasyondur, askeri değil. Ancak yeni mültecilerin geçişlerinin önlenmesi adına ve çocukların bu maceraları yolculuklarında hayatlarını kaybetmemeleri için NATO'ya ihtiyacımız var. Bir tarafta NATO, diğer tarafta FRONTEX, Türk ve Yunan makamları olarak da Ege'deki bu yeni mülteci dalgasını ve trajik olayları önlemek istiyoruz" şeklinde konuştu.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 08.03.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEAR B Ltd.
 DMV Denizcilik
 BODUROĞLU Denizci..
 MELİH Denizcilik
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 GÜRMAR Denizcilik..
 ALZE Turizm
 KADIOĞLU Denizcil..
 BEYKİM Petrolcülü..
 BERRGANİ Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim