Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ege Denizi'nde DUİR faaliyetleri icra edildi
Beyaz Fırtına 2016 Tatbikatı ile irtibatlı Deniz Ulaştırması İçin İşbirliği ve Rehberlik (DUİR) faaliyetleri, İzmir'de kurulan DUİR Birliği ile Ege Denizi, İzmir ve Aliağa limanlarında 12-18 Mayıs 2016 tarihlerinde başarı ile icra edildi.



İspanya (NAV AREA III Koordinatörü) tarafından yayınlanan NAV WARN 284/16 seyir ikazı, Türk Radyo tarafından yayınlanan 339/16 NAVTEX bildirisi ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nde icra edilen DUİR bilgilendirme faaliyetleri, tatbikata Türk ve yabancı bayraklı gemilerin katılımının yüksek olmasına katkı sağladı. Beyaz Fırtına 2016 Tatbikatı ile irtibatlı olarak Ege Deniz Bölge Komutanlığında kurulan DUİR Birliği tarafından, Ege Denizi'nde seyir yapan ve İzmir limanlarında bulunan 26 Türk, 25 yabancı bayraklı gemi kaptanlarına yüz yüze, telefon ve e-posta aracılığıyla faaliyetler hakkında detaylı olarak bilgilendirme brifingleri verildi. Beyaz Fırtına 2016 Tatbikatı DUİR faaliyetlerine gönüllülük esasına göre toplam 51 gemi katıldı.

Faaliyet kapsamında DUİR Birliği tarafından Elmas Denizcilik A.Ş'ye ait MV Ubeyd Feyza gemisi ile Taşucu açıklarında 14 Mayıs'ta şirket onayı alındıktan sonra gemi kaptanı ile irtibat kurularak ticari gemiyi ziyaret eğitimlerine katılımlarına yönelik koordine sağlandı. 16 Mayıs tarihinde Ege Denizi Sisam Adası'nın 13 mil kuzeybatısında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı savaş gemisi TCG Kemalreis fırkateyni tarafından MV Ubeyd Feyza gemisi ile irtibat kurularak, eğitim maksadıyla ticari gemiye yaklaşma, gemi faaliyetleri hakkında bilgi alma ve ticari gemiyi ziyaret faaliyetleri icra edildi.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı koordinesinde icra edilen DUİR faaliyetleri ile Ege Denizi'nde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemileri ve Deniz Ticaret Filosu arasında başarılı bir işbirliği sağlanarak DUİR faaliyetleri hedeflerine ulaşıldı.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 18.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UGUR 44 Vapur Ac..
 TURGUT OKAN Deniz..
 CAPT.ELSEK Intern..
 HASRETLER Gemicil..
 BURAK Denizcilik
 EGE Denizcilik
 ORIENT Shipping C..
 FERGÜN Denizcilik
 FAAL Denizcilik
 AYGAZ A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim