Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Zonguldak Limanı'ndan Rusya'ya ihracat canlanacak
Türkiye ile Rusya arasında 24 Kasım 2015 günü Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle başlayan kriz, turizmi etkilediği kadar, liman ticaretine de darbe vurdu. Rusya’ya yapılan liman taşımacılığında önemli bir orana sahip olan Zonguldak Limanı, buzların erimesinin ardından hareketliliğin başlamasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mektup sonrasında Rusya ile aradaki buzlar erimiş ve yumuşama sürecine girilmişti. Limanlarda hareketliliğin artacağına inandıklarını belirten Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Karaer Acente’nin sahibi Tahsin Karaer, yeni ticaret ve yolcu gemilerinin faaliyete gireceğini ve Ağustos ayında hareketlilik beklediklerini söyledi.



“RUSYA’YA YOLCU, KARGO VE TİCARET GEMİLERİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Rusya ile yapılan liman ticaretinin merkezlerinden birisi olan Zonguldak Limanı’nda yavaş yavaş hareketlenmelerin başlayacağını belirten Karaer, “Bu yıl Rusya’ya 15 bin ton narenciye ihracatı olacağını tahmin ediyoruz. Bir de yolcu ve kargo gemileri düşünüyoruz. Tabi biz bunları düşünüyoruz, ama karşı tarafın durumu daha net olarak açık değil. Şu anda hiç kimse hiçbir şey bilmiyor, ama çalışmak için her gün görüşmeler oluyor. Şu anda Samsun’dan narenciye yükleri başlayacak önce orası sonra burası başlayacak, ama Ağustos ayının başı gibi hızlanır, o zamana kadar hiçbir şey olmaz diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

“RUSLAR DA BİR AN ÖNCE TİCARETİN BAŞLAMASINI İSTİYOR”

Zonguldak Limanı’ndan Rusya’ya inşaat malzemesi, profil, rulo saç ve narenciye ihracatı yapıldığını belirten Karaer, “Ruslar da bir an önce ticaretin başlamasını istiyor. Bir arkadaş bugün anlaşma yapmak için Türkiye’ye gelecek. Anlaşma yapmak ve yük bulmak için geliyorlar. Sahada boş dorselerimiz var, yük taşımak için alınmış. Kriz sonrasında iptal edildi ve boş olarak duruyorlar. Onları çalıştırmak için herkes uğraşıyor. Devlet büyüklerinin anlaşmaları, takdiri ne olur bilemiyorum. Onların anlaşması bizim anlaşmalarımızdan daha önemli” ifadelerine yer verdi.

RUSYA’YA YOLCU GEMİSİ

Daha önce Zonguldak’tan Rusya’ya çalışan “Erke” isimli bir yolcu gemisi olduğuna dikkat çeken ve kriz sonrasında yolcu taşımacılığının da durduğunu ifade eden Karaer, “Şu anda bu gemimiz Trabzon’da limanda duruyor. O gemi ile yolcu taşıyacağız. Sadece yolcu değil, narenciye, araba ve kargo taşır. Bayram sürecinde bu olaylar oldu, kriz nedeniyle olan buzlar erimeye başladı. Bugün itibariyle konuşmaya başlayacağız. Ama ağustos gibi düşünüyoruz. Talep var. Ben yurt dışındaydım, birçok insanla görüştük. İnşallah bir aksilik olmazsa Ağustos ayında başlamayı planlıyoruz. Yolcu gemisi daha çok Bor ticareti yapanlar kullanıyor. Kırım ve Rusya’daki Türk vatandaşlarımız, çalışanlar kullanıyor. Ailesi Türkiye’de olup gidemeyenler kullanıyor. Uçak fiyatları pahalı, direk uçuş yok. Uçuşlar da Moskova üzerinden olunca gemi yolculuğu tercih ediliyordu” şeklinde konuştu.

“KRİZ ÖNCESİNDE 13 GEMİ KALKIYORDU, ŞİMDİ 2 GEMİ KALKIYOR”

Kriz öncesinde haftada 13 gemiyle ticaret yaptıklarını belirten Karaer, “O zaman haftada 13 gemi kalkıyordu, şimdi haftada 2 gemi kalkıyor. Şimdi 4 gemi daha koyacağız ve 6 olacak. Bizim başka planlarımız var. Stados Limanı’nı açmaya çalışıyoruz. Bunlar için sayın valimizle görüşeceğiz. Zonguldak için daha çok ne yapabiliriz diye. Zonguldak limanını çalıştırmaya çalışıyoruz. Görüşmeden hiçbir şey diyemem. Şu anda 2 gemimiz Ukrayna’ya, 3 gemimiz Kırım’a değişik limanlara çalışacak” ifadelerini kullandı.



Kaynak: pusulagazetesi
Eklenme tarihi: 13.07.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GM Denizcilik Kur..
 SAHA Ltd.
 SVR Maritime Corp
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 GRANDE Ship Manag..
 EGETAN Denizcilik
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 INTERGLOBAL Deniz..
 TGS Shipping Serv..
 B.A.S.K
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim