Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bakan Arslan: Antartika'ya Türk üssü...
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı. Deniz Ticaret Odası'nın İstanbul Fındıklı'daki merkezinde düzenlenen toplantıda üyelerin sıkıntılarını dinleyen ve isteklerini not alan bakan Arslan açıklama yaptı. Antarktika'da yapılacak Türk üssüyle ilgili süreci nasıl işlediğinin sorulması üzerine Bakan Arslan, "Sanki biraz uzun soluklu bir çalışma, biraz zaman alabilir" dedi.


DENİZCİLİK OLMAZSA OLMAZ...

Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracatı hedeflediği hatırlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bunun olmazsa olmaz lokomotifi ulaştırma sektörü. Ulaştırma sektörünün de yine olmazsa olmazı, taşımacılığın, özellikle uluslararası taşımacılığın yüzde 80'inini oluşturan denizcilik sektörü. Bu sektör ülkenin gururu bir sektör, sebebi de şu; her halde uluslararası çalışan, uluslararası piyasalara, şartlara ayak uyduran bir numaralı sektör olması. Bu sektör taşımacılıktaki yüzde 80'lik payıyla, ülkemizin olmazsa olmaz sektörü" diye konuştu.

HAZIRLIK YAPARKEN MÜDAHALE EDELİM

Deniz turizmi yönetmeliğinin Turizm Bakanlığıyla ortaklaşa yürüyen yenileme çalışmasının devam ettiğini söyleyen Bakan Arslan, "Sizlerin görüşlerini de not alarak bu konuda yol almalıyız ki, bu konuda fikirlerinizi bize biraz hızlı ulaştırın, muhakkak bugüne kadar ulaştırdınız da, yine ulaştırın ki, biz düzenleme yaparken, mutfakta hazırlık yaparken, gerekli müdahaleyi yapalım. Çünkü herhangi bir uygulamayı, yayınlandıktan sonra gerçekten düzeltmek çok zaman alıyor. Hem yoruyor da, hem bizi, hem uygulayıcıları" dedi.

AMATÖR DENİZCİLİK VE TERÖR DENGESİ

Özellikle amatör denizcilikle ilgili bir takım kolaylıklar sağlansın şeklinde kendilerine sürekli istek geldiğini söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ama bulunduğumuz ortamda, ne yazık ki, özellikle güvenlik kaygılarıyla zaman zaman 5 metrenin altındaki teknelerin de kayıt altına alınması konuşması yapılıyorken; şu dönemde belki biraz sıkıntısına katlanarak, bu uygulamanın devam etmesi lazım" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE GÜÇLENDİKÇE MAŞALAR HAREKETE GEÇİYOR

Açıklamasının devamında, Türkiye'nin büyüdükçe, güçlendikçe bazı maşaların harekete geçirildiğini söyleyen Bakan Arslan, "Ülke, Coğrafyasında söz sahibi oldukça, bizi istemeyenler, ülkemizin başarısını ve büyümesini istemeyenler, maşa olmaya da hazır birçok kişi ne yazık ki varken, onları maşa olarak kullanıyor. Ve ülkemize sıkıntı yaşatmaya çalışıyorlar. Onlara da fırsat vermeme konusunda bu dengeyi gözeterek, yani konfor, ihtiyaç artı güvenlik dengesini de gözeterek, burada biraz temkinli gitmemiz gerekebilir" dedi.

ANTARKTİKA'DA ÜS ZAMAN ALABİLİR

Antarktika'daki üs çalışması hakkında da bilgi veren Bakan Arslan, "Çevre Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığıyla birlikte bizim de desteklediğimiz bir çalışma yapılıyor. Ancak sanki biraz uzun soluklu bir çalışma, biraz zaman alabilir" dedi.

KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARI

Kabotaj Bayramı'nın önceki yıllara göre daha sönük kutlandığı eleştirilerine de yanıt veren, yaşanan olaylar ve vefatlar nedeniyle bu yıl önceden planladıkları Kabotaj Bayramı etkinliklerini gerçekleştiremediklerini söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yapsak mı yapmasak mı?' diye düşünürken sadece bir TV programında 15 dakikalık bir çalışma yaptık. İllerde valilik neslindeki kutlanmasıyla ilgili konuyu özellikle birlikte takip edip onun tekrar valilik seviyesinde ve katılımcıların da ona paralel yükselmesi seviyesinde çalışmayı yapacağız. Kabotaj kanunun öneminin farkındayız ama anlatmak konusu hepimize görev düşüyor" dedi.



Kaynak: DHA
Eklenme tarihi: 15.07.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKUADEM Ltd Sti
 KAYIKHANE
 SUNSAİL
 ERDUR Denizcilik
 NES TEKNOLOJİ
 KAPTANOĞLU Denizc..
 INKA Crew Managem..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 İYEM Asya Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim