Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
GESTAŞ'ın 9 gemisine engelli asansörü yapıldı
GESTAŞ'ın ada hatlarındaki tüm, diğer hatlarda da en az 1 gemisinde engelli asansörü mevcut. Geyikli-Bozcaada hattında sefer yapan Lapseki, Çanakkale-Eceabat hattında çalışan Ezine gemilerine engelli asansörü montajı tamamlandı. Güney Marmara hattındaki Çanakkale gemisinin ise engelli asansörü yenilendi.

Fazla seferler, ekstra gemilerle yaz dönemini kaliteli hizmet anlayışıyla geçiren ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde de ziyaretçi yoğunluğuna karşı hazırlıklı olan GESTAŞ, engelli vatandaşları da unutmadı.

'Her hatta en az bir asansör' vaadiyle yola çıkan GESTAŞ yetkilileri, araç ve yolcu taşımacılığı yaptığı Kabatepe-Gökçeada, Geyikli-Bozcaada, Çanakkale-Eceabat, Lapseki-Gelibolu ve Güney Marmara hattında engelli asansörü eksiğini tamamlamış oldu. Son olarak Geyikli-Bozcaada hattında görev yapan Lapseki ve Çanakkale-Eceabat hattında hizmet veren Ezine gemisine takılan engelli asansörüyle, engelli vatandaşların gemi seyahatlerini daha özgür bir şekilde gerçekleştirdi.

Ada hatlarında engelli asansörü olmayan gemi kalmadı

Güney Marmara hattında hizmet veren Çanakkale adlı arabalı feribotun engelli asansörü yenilendi ve daha kullanışlı hale getirildi. Böylece Geyikli-Bozcaada hattında iki, Kabatepe-Gökçeada hattında iki, Güney Marmara hattında bir, toplamda 5 olmak üzere Adalar hattında engelli asansörü bulunmayan gemi kalmadı. Ada yolculuğunda tüm engeller ortadan kalkmış oldu. GESTAŞ, Ezine gemisine de montajı gerçekleşen engelli asansörüyle Çanakkale-Eceabat boğaz hattındaki bu eksikliği giderdi. Lapseki-Gelibolu hattında da 3 arabalı feribotta engelli asansörleri bulunuyor.

Gemilerde üst katlara çıkamadıkları, diğer insanlar gibi özgürce seyahat edemedikleri yönünde şikayetleri olan engelli vatandaşların sesine kulan veren GESTAŞ yetkilileri, böylece önemli bir problemi de çözmüş oldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, "GESTAŞ olarak engelli vatandaşlarımızın problemlerine önem vermekteyiz. Bir engelli vatandaş, bir gemiye bindiğinde normal vatandaştan farkı olmamalı. Bu açıdan bazı tip gemilerimizde en büyük eksiklik engelli asansörüydü. İlk etapta her hatta en az bir gemi olmak kaydıyla iki gemimize engelli asansörü montajını gerçekleştirdik. Engelli asansörlerinde sıkıntılar olan gemilerimizin tamir ve tadilat işlerini yaptık. Adalar hattında engelli asansörü bulunmayan gemimiz yok. Engelli vatandaşlarımız için hep daha fazlasını düşünmek bizlerin görevidir" dedi.

GESTAŞ gemilerinin 9'unda engelli asansörü bulunurken; gemilerin tamamında ise engelli araç rampaları, engelli oturma alanları, engelliler için anons sistemi, bilgi ve yönlendirme levhaları mevcut. Özellikle Çanakkale İskelesi, engelli yolcuların her türlü ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip.



Kaynak: Timetürk
Eklenme tarihi: 05.09.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 POLARİS Denizcili..
 AZAK Denizcilik
 EFE Gemi İşletmec..
 KADIOĞLU Denizcil..
 TURGUT REİS Deniz..
 AMATUSA Denizcili..
 DİZMAN Denizcilik
 KARE Eğitim Ltd v..
 ALBATROS Yatçılık
 ERENLER Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim