Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Avrasya Tüneli’nde ilk geçiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı. Erdoğan'a geçişte Başbakan Binali Yıldırım da eşlik etti.

Tünelin Harem'deki şantiyesine gelen Erdoğan, burada makam otomobilinin şoför koltuğuna oturdu. Erdoğan'ın yanına Başbakan Binali Yıldırım, arka koltuğa da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bindi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, kullandığı makam aracıyla Harem'den Avrasya Tüneli'ne girerek, Avrupa yakasına geçti. Erdoğan, buradan dönüş yaparak, yeniden Harem'e geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Harem'deki şantiyede tünele ilişkin brifing verildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: AVRASYA TÜNELİ BUGÜNE KADAR YAPILMIŞ EN DERİN DENİZALTI GEÇİŞİ

Brifing aldıktan sonra düzenlenen törende konuşan Başbakan Yıldırım, "dünya şehri İstanbul"a büyük bir projeyi daha kazandırmanın arifesinde olduklarını ifade ederek, Avrasya Tüneli'nin dünyada bugüne kadar yapılmış en derin denizaltı geçişi olduğunu söyledi.

Tünelin kısa sürede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uğurlu elleriyle açılacağını ve hizmete alınacağını dile getiren Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanım. Bu proje beni çok heyecanlandırıyor. Başbakanlığınız döneminde İstanbul'un ulaşım sorunlarını çözmek, dünya şehri İstanbul'a büyük projeler kazandırmak üzere verdiğiniz talimatlar birer birer yerine geliyor" diye konuştu.

Yıldırım, önce asırlık Marmaray'ın hizmete girdiğini, 29 Ekim 2013'ten beri Marmaray'ı 150 milyonu aşkın kişinin kullandığını aktardı.

"150 milyon İstanbullu 2013'ten beri trafik derdi çekmeden 2 dakikada bir kıtadan başka bir kıtaya geçmenin rahatını, konforunu yaşıyor" diyen Yıldırım, sonrasında da İstanbul ve Ankara'yı birleştiren hızlı tren projesine hükümetleri döneminde başladıklarını ve hizmete aldıklarını anlattı.

"Boğaza üçüncü inciyi taktık"

Yıldırım, bununla da yetinmeyip boğaza üçüncü inciyi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü taktıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Dünyanın en geniş asma köprüsünü de yine geçtiğimiz günlerde sizin huzurlarınızda hizmete aldık. Böylece İstanbul şehir içindeki kamyon, tır, otobüs gibi ağır araçların Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanmasının önünü açtık. Şehir içi trafiğine önemli ölçüde rahatlatma sağladık. Yedi tepeli İstanbul'a bu eserler yetmez. Yedi tepeli İstanbul'a tam 7 eserimiz var. Bunların devamında Osmangazi Köprüsü'yle İstanbul'u Bursa'ya, Balıkesir'e, Manisa'ya, İzmir'e, Yalova'ya bağladık ve birinci bölümünü hizmete aldık. Diğer çok önemli proje de şu anda yapımı devam eden yeni havalimanı projemizdir. Yeni havalimanı projemizin inşallah 2018'in Şubat ayında birinci bölümünü hizmete almış olacağız. Böylece 90 milyon yolcu kapasiteli ilk bölümüyle bile dünyanın en büyük havalimanı dünya şehri İstanbul'da hizmete girmiş olacak. Bununla da yetinmiyoruz Sayın Cumhurbaşkanım. Yine Türkiye'ye yakışan, sizin talimatlarınızla yapımı öngörülen Kanal İstanbul Projesi de etap etap gerçekleşme yolunda ilerliyor."

Başbakan Binali Yıldırım, insanların huzuru, mutluluğu ve beklentilerini karşılayacak çok güzel projelere 14 yılda, AK Parti hükümetlerinde hem başladıklarını hem de bitirdiklerini vurguladı.

Yıldırım, "Onlarca sene, asırlarca sene milletimizin hayali olan projeleri gerçekleştirmek Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetlerimize nasip oldu. Mevlama ne kadar şükretsem azdır. Böylece büyük projelerin yapımında yer alma şansını bulduğumuz için Rabbime şükrediyorum. Avrasya Tüneli gün sayıyor. İstanbul'umuza, milletimize hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HAYALDİ GERÇEK OLDU

Tünelden ilk geçişi yaptıktan sonra düzenlenen törende konuşuan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
29 Ekim 2013'ten bugüne 156 milyon Marmaray'dan, Asya kıtasından Avrupa'ya, Avrupa kıtasından Asya'ya geçmiş oldu. Bunlar hayaldi gerçek oldu.
Kanalistanbul Projesi'nin inşallah yakın zaman içinde ihalesi yapılacak. O da Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir kanal olması hasebiyle çok çok önemli. Bütün bunlarla beraber bir diğer adım olarak, inşallah bu projenin bedeli, tabii önem arz ediyor, 1 milyar 250 milyon dolar...

''YENİKAPI RUHUNU ZEDELEMEYE ÇALIŞANLARA...''

Her şeye rağmen yatırımlarımızı sürdürdüğümüz ve 2023 vizyonumuzla birlikte de hedefe emin adımlarla yürüdüğümüz modern Türkiye'nin geleceğinde sizleri el ele, omuz omuza, özellikle 15 Temmuz akşamı bize o alçaklığı, o vahşeti yaşatanlara gereken cevabı gerektiği yerde veren bütün milletime, ekranları başında bizi izleyen milletime inanarak söylüyorum. Burada bir şeyi daha söylüyorum. Yenikapı ruhunu zedelemeye çalışanlara da ben inanıyorum ki, millet olarak, milletçe en güzel cevabı, her yerde veriyorsunuz, vermeye devam edeceksiniz. Buna da inanıyorum. Şimdi de diyorum ki, 20 Aralık'ta inşallah açılışı yaparken (Avrasya Tüneli) sizlerle bir arada olacağız.



AVRASYA TÜNELİ

Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayacak ve 20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli, dünyada deniz altından en derinden geçecek tünel olacak. 14,6 kilometre toplam uzunluğa sahip projenin, deniz altından geçen kısmı ise 3,4 kilometre olarak inşa edildi.

Tünel, trafiğin çok yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında yolculuk süresini 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indirecek, ileri teknoloji ile bu güzergahta güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sağlayacak.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 08.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZSAN
 DENİZ Destek
 ATASOY Denizcilik..
 TURGUT OKAN Deniz..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 SERPEN Shipping
 GRUP İSTANBUL
 KAPTAN Denizcilik
 NOSA Den. Loj. It..
 SEASON İnşaat Tur..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim