Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Yenikapı’ya liman yapılırsa cruise turizmi uçuşa geçer
Aralarında Royal Caribbean’ın da bulunduğu cruise sektörünün dev firmalarının bir önerisi var: “İstanbul devasa gemilere birçok kez ‘ana liman’ olarak ev sahipliği yaptı. Liman sorunu çözülürse ‘ara liman’ değil, yeniden ‘ana liman’ haline dönüşürüz…”

Türk Hava Yolları’nın Miami hattı 25 Ekim 2015’te başlamıştı. Aradan geçen bir yıllık sürede yüzde 75 dolulukla uçtuklarını söyleyen THY’nin Miami Müdürü Celal Baykal, “Miami, en hızlı çıkış yapan hattımız oldu” dedi ve ekledi: “İlk yılımızda 150 bin kişi taşıdık.”
Son 10 günde doluluk oranının yüzde 85’e ulaştığını belirten Baykal, “Şu an 6 gün uçuyoruz. Yaz dönemi yeniden 7'ye çıkacağız. 49 koltuk business uçuyoruz” bilgisini paylaştı. Önümüzdeki yıllarda Miami’nin kargo köyü olma hedefi var. Bununla ilgili de konuşan Celal Baykal şunları anlattı: “Bizden de kargo uçağı istiyorlar. THY'nin Atlanta'da var. İleride Miami'de de olabilir. Burası para kazandıran bir hat.”



YENİKAPI’YA LİMAN TALEBİ

Cruise'de tek eksiğin ‘liman’ olduğunu söyleyen Royal Caribbean Türkiye İletişim ve Pazarlama Müdürü Cihangir Canıyılmaz ise “Terör olayları etkiliyor. Diğer sıkıntı cruise limanının olmaması. Şu an Galataport için süren inşaat da bunu frenliyor. Zaten oraya iki gemi ancak yanaşabiliyordu. İstanbul'da Yenikapı-Zeytinburnu hattında bizim gibi cruise devlerinin liman talebi var. Royal ve diğer şirketler bunun işletme projesinin içine girebilir” dedi.

YUNANİSTAN’A KAPTIRDIK

Canıyılmaz, “Akıntıdan dolayı Yenikapı önemli alternatif. Rotayı Yunanistan'a kaptırıyoruz" bilgisini aktardı. Türkiye’ye 2015’te cruise yoluyla 1.9 milyon turistin geldiğini belirten Canıyılmaz, “İstanbul gemilere birçok kez ‘ana liman’ olarak ev sahipliği yaptı. Fakat şimdilerde gemiler Pire’den kalkmaya başladı. Liman çözüme kavuşursa ‘ara liman’ değil, yeniden ‘ana liman’ haline dönüşürüz” dedi.
Canıyılmaz, her gemide 3 bin ila 6 bin arasında turistin bulunduğunu söyledi ve ekledi: “Bu gemiler şehre günlük kişi başı 135 dolar bırakıyor. Bu da toplamda ciddi bir rakam tutuyor.”

Sıcaktan bunalan Adanalı ve Antepli Alaska’ya kaçıyor!

THY Miami Müdürü Celal Baykal, “Türkler en çok Aralık-Ocak ile Temmuz-Ağustos aylarında Miami'ye geliyor. Burada 8 bin Türk yaşıyor. Şehir tek başına yılda 98.3 milyon turist çekiyor” dedi. Royal Caribbean İletişim ve Pazarlama Müdürü Canıyılmaz ise Uzakdoğu’dan Akdeniz’e, Amerika’dan Alaska’ya kadar pek çok bölgeye cruise turları düzenlediklerini söyleyerek ilginç bir istatistik paylaştı: “Alaska turlarına Türkiye’den en çok talep Adana ve Gaziantep’ten. Bu sene 316 misafirimiz bizimle Alaska’ya geldi. Sıcak şehir insanı, kaçış için soğuk Alaska’yı tercih ediyor.”

THY'nin sayesinde Türklerin ilgisi arttı

THY sayesinde Türklerin Miami ilgisinin arttığına dikkat çeken Canıyılmaz, “Karayiplere önceki yıllarda bin yolcu taşırken, bu rakam 2016 yılında 6 bini aştı. Küba hattının da 2017 nisan ayında açılacak olmasıyla 2017 yılı hedefimizi 9 bin kişi olarak belirledik. Şu anki satış grafiğimizle bunu yakalayacağıma inanıyoruz. Dolar ve eurodaki hareketlilik bizi etkilemedi, günlük satışlarımız artarak devam ediyor” dedi.

Türkiye'ye inanıyoruz

Royal Carribean Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz ise daha çok Türkiye’deki cruise sektörüyle ilgili bilgileri paylaştı. Bu yıl pek çok büyük cruise gemisinin Türkiye’yi rotadan çıkardığını hatırlatan Canıyılmaz, “Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Dünyanın en büyük gemileri bizde. Royal Caribbean, Türkiye pazarına turist getirmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

THY işbirliğiyle bu yıl hedef 7 bin 500

Cihangir Canıyılmaz, “Miami, Royal Caribbean’ın merkezi. Buradan tüm Karayip adalarına seferlerimiz var. THY bileti, bir gece konaklama ve 7 günlük dünyanın en büyük gemileriyle Karayipler dahil 1.850 eurodan başlayan fiyatlarımız var. Bunu 9 taksitle bunu ödemek mümkün. Karayipler sezonu 52 hafta. Bu yıl, 6 bin 50 kişiye THY işbirliğiyle Karayipler’e götürdük. Önümüzdeki yıl sayının 7 bin 500’e çıkmasını hedefliyoruz” dedi.

Çalışanlar THY'yle uçuyor

Miami hattı özelinde dünyanın en büyük cruise firmalarından Royal Caribbean’la işbirliklerine de değinen Türk Hava Yolları'nın (THY) Genel Müdürü Celal Baykal, “Royal Caribbean işbirliğimizle 30 bin adetlik koltuk sattık. Ayrıca Royal’in gemilerinde çalışan ve birçok farklı ülkeye seyahat eden Royal çalışanları da THY ile uçuyor” diye konuştu.

Havana'yı 'yok' satıyor!

Celal Baykal, “Royal Caribbean işbirliğimize olan ilgi Havana (Küba) hattımızın 20 Aralık'ta açılmasıyla birlikte daha da artacak. Amerika'da 17. hattımız Küba olacak. İlk satışlar iyi gidiyor, hatta Miami'nin ilk günlerinden daha iyi bir performans var. 1 Mayıs dönemi adeta yok satıyor. Fiyatlar 699 dolardan başlıyor” dedi.

İstanbul'a gelebilir

Bünyesinde 46 gemi barındıran Royal'e ait Harmony of the Seas dünyanın en büyük gemisi. 2018’de denize indirilecek olan Oasis-4 ise bu unvanı Harmony’nin elinden alacak. İlerleyen yıllarda İstanbul’a yeni bir liman yapılması halinde Oasis 4 de İstanbul’u ziyaret edebilir.




Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 20.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SKY MARIN Yacht A..
 ELDAŞ Gemicilik
 NEVMAR Denizcilik..
 DOĞUHAN Denizcili..
 IBC Güler Dış Tic..
 GENTA
 SEFER Chartering
 DEK Shipping
 ERCAN Denizcilik
 MCS Denizcilik Na..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim