Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Akdeniz’de yaşamını yitirenlerin sayısı beş bini aştı
Başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’daki çatışma ve iç savaşlardan kaçan mültecilerden Akdeniz’de boğularak yaşamını yitirenlerin sayısı beş bini aştı.

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) raporuna göre, 2016 yılı en fazla mülteci ölümünün yaşandığı yıl oldu.

Mültecilerin Batılı ülkelere sığınmak için tercih ettiği Akdeniz ise mülteciler için umut denizi olmaktan çıkıp adeta ölüm denizine dönüştü. 2016 yılında her gün ortalama 14 mülteci boğularak yaşamını kaybetti.

UNHCR verilerine göre 2015 yılında bir milyon mülteci çeşitli gemi ve botlarla Akdeniz'e açıldı. Bunlardan 3,771 kişi boğularak yaşamını yitirdi.



Mülteciler için acilen alternatif çözüm bulunmalı

İnsan kaçakçılarının eline düşen yüzbinlerce mülteci çok zor koşullarda umuda yolculuklarını sürdürüyorlar.

Bu yolculukların sonu ise her yıl binlercesinin ölümüyle sonuçlanıyor. Uluslararası örgütler mülteci ölümlerinin azalması için mültecilerin mutlaka insan tacirlerinin elinden kurtarılması gerektiğine işaret ediyorlar.

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği, ölümlerinin durması için ülkelere mültecilerin kabul edilme yollarını artırma çağrısında bulundu.

Mülteciler insan kaçakçılarının elinden kurtarılmalı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler, mülteciler için yeni çözüm yolları bulunması gerektiğini belirtti.

Sözcü Spindler, Mültecilerin bu tehlikeli yolculuklardan ve insan kaçakçıların ellerinden kurtulması için yeniden yerleşim, özel sponsorluk, aile birleşimi ve öğrenci bursu gibi yeni yöntemler bulunması gerektiğine işaret etti. Mültecilerin kabul edilme yollarını artırma ihtiyacının en üst düzeyde olduğunu vurguladı.

Spindler, Kaçakçıların kullandığı gemilerin azalan kalitesinin, insan kaçakçılarının kullandıkları yöntemlerin son dönemdeki ölümlerde meydana gelen artışın temel nedenleri olabileceğini de sözlerine ekledi.

İtalya'da mülteci dramı

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği İtalya'da meydana gelen son facianın ardından yüzden fazla mültecinin hayatını kaybettiğinden endişe edildiğini de açıkladı.

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler'in İtalyan Sahil Güvenlik Komutanlığın aldığı bilgilere göre yaptığı açıklamada, İtalya açıklarında meydana gelen iki ayrı olayda kauçuk sandalların battığını söyledi.

Spinder, "Geminin gövdesi çöktü ve yolcular suya düştükten sonra sadece 63 kişi hayatta kalmayı başarabildi. İkinci gemi ise 120 kişi taşıyordu bunlardan 80'i Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Bu sandallardaki 175 kişi de başka bir tekne tarafından kurtarıldı” dedi.




Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 27.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAPTAN Denizcilik
 IMB Shipping and ..
 SELMAR Denizcilik
 MIRAY Internation..
 TCS Denizcilik
 DALYA-H Shipping
 LİDER Gemi işletm..
 HUG Denizcilik
 GARANTİ Denizcili..
 GRANMAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim