Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk savaş gemisi Yunanistan’ı gerdi
Deniz Kuvvetleri’nin karakol ve keşif gemisi TCG Kuşadası’nın Türk karasularındaki Bulamaç Adası yakınlarında atış yapması Yunan basınında infial yarattı...

TCG Kuşadası’nın tatbikatını ‘Yunanistan’a gözdağı’ olarak niteleyen basın “Topraklarımıza izinsiz girildi ve gerçek cephane kullanıldı” diye yazdı...



Keşif ve karakol gemimiz TCG Kuşadası’nın Türk karasularındaki Bulamaç Adası’nın yakınlarında gerçek mermilerle atış yapması Yunanistan basınını ayağa kaldırdı. Tatbikatı 15 Temmuz darbesinden sonra sığınan askerleri vermeyen Yunanistan’a gözdağı olarak gösteren Yunan basını, “Topraklarımıza izinsiz girildi ve gerçek cephane kullanıldı” yazdı. Bulamaç Adası, Türkiye’ye 10, Yunanistan anakarasına 370 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Genelkumay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve diğer kuvvet komutanlarıyla birlikte 30 Ocak’ta Kardak kayalıkları yakınlarına gitmesinin yankısı sürüyor. Ziyaretin ardından sürekli Türk karasularını gemileriyle ve hava sahasını uçaklarıyla taciz eden Yunanistan’daki basın, Türkiye’den gelecek her adımı izliyor. Tamamen Türk mühendisler tarafından yapılan Tuzla sınıfı karakol ve keşif gemisi TCG Kuşadası, geçtiğimiz gün İzmir’deki üssünden ayrılarak Bulamaç Adası yakınlarına gitti. Sabah saatlerinde 12.7 mm’lik topuyla atış yaparak tatbikat yapan TCG Kuşadası, hedefi tam isabetle vururken, devriye görevine geri döndü. Yunan Silahlı Kuvvetleri Ulusal Operasyon Merkezi tarafından adım adım takip edilen TCG Kuşadası’nın tatbikatı ise Yunanistan’da yankı yarattı.

Karasuları ihlal edildi

Yunan basını Farmakosi adını verdikleri ada yakınına gelen gemiyi, karasularını ihlal etmekle suçladı. İnternet siteleri, “Türk Deniz Kuvvetleri’nden bir gemi, Yunanistan’ın kara sularını ihlal etti ve doğu Ege Denizi’ndeki Farmakonisi adasına yakın canlı mühimmat ile ateş etti. Yunan Savunma Bakanlığı, Türk gemisinin Farmakonisi adası çevresindeki bölgede erken saatlerde ateş açtığını söyledi. HS Nikiforos bölgeye gönderildi” diye yazdı.

Sanal bombardıman

Yunan basını ayrıca, “Türkiye, Yunanistan’ın 8 Türk askerini iadesini reddettikten sonra, Yunan adaları ve adalarının egemenliğine karşı provokasyonlarını artırdı. Temmuz ayında Farmakonisi sıklıkla Türkiye tarafından hedefleniyor ve bu nedenle Yunan Silahlı Kuvvetleri tedbirleri artırdı. Son zamanlarda, Türk savaş uçakları yeni bir taktik benimsemiş ve Yunan topraklarında ‘sanal bombardıman’ yapıyor” iddiasında bulundu. Öte yandan Yunan basını 15 Şubat’ta da Yunanistan hava sahasının 2 F-16 savaş uçağı tarafından ihlal edildiğini öne sürdü.

Türkiye devriye sayısını artırdı

Türk Deniz Kuvvetleri ise Yunan savaş gemilerinin tacizlerini engellemek için devriye sayısını ikiye katladı. Ege’de sahil güvenlik botlarına, Deniz Kuvvetleri’nin karakol ve keşif gemileri, hücumbotlar ve denizaltılar 24 saat devriye geziyor. Havadan da deniz karakol uçakları ve helikopterler düzenli uçuşlar yapıyor.





Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 20.02.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CVS Denizcilik
 EGE Su Altı Hizme..
 TURKON Holding
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 CEM Shipping
 YENAL Denizcilik
 İNKA
 GM Denizcilik Kur..
 ROTA Gemi
 ÜNLÜ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim