Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Alabora olan Hayat-N'de iki beraat
Hayat N adlı Ro-Ro gemisinin 14 Eylül 2008'de Balıkesir'in Bandırma ilçesi açıklarında batmasıyla ilgili tutuklu yargılanan 2 sanık tahliye oldu.

Geminin batmasının ardından tutuklanan ve 6 ay 20 gündür cezaevinde bulunan gemi kaptanı Mithat Altın ve 2. kaptan Uğur Kalkavan ile tutuksuz sanık 3. kaptan Hüseyin İncereis'in yargılanmalarına devam edildi.

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, ''tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek'' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan kaptan Altın ile 2. kaptan Kalkavan'ın tutuksuz yargılanmalarına karar verilerek, duruşma ertelendi.

GEMİNİN ÇIKARILMASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Kazadan bu yana Bandırma Limanı çıkışında denizin dibinde yan yatmış duran ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinin çıkarılması işini üstlenen Solar Aras Denizcilik Şirketinin çalışmaları da sürüyor.

Yetkililer, batığın bulunduğu bölgeye yerleştirilen yüzer platformda çalışmaların devam ettiğini, Solar Aras Denizcilik Şirketinde görevli 20 dalgıcın da geminin yüzdürülerek, Erdek ilçesine bağlı Tatlısu köyündeki tersaneye çıkarılması amacıyla çaba harcadığını bildirdi.

Hava koşullarının elverişli olması durumunda 8500 grostonluk geminin bir hafta içinde denizden çıkarılmasının beklendiğini ifade eden yetkililer, geminin gövdesinde açık bulunan yerlerin kapatıldığını, alt bölümüne yerleştirilen motorlu pompalarla, baş ve arka bölüme konulan 2 bacadan gemideki suyun tahliye edileceğini belirtti.

Yetkililer, gemideki suyun dışarı atılmasıyla geminin kapalı bölümlerine hava doldurulacağını, böylece enkazın yüzdürülerek çıkarılacağını kaydetti.

OLAY

Marmara N Denizcilik AŞ'ye ait ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisi, 14 Eylül 2008 akşamı, Bandırma-Ambarlı seferini yapmak için Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batmıştı.

İçinde 73'ü kamyon/tır, 2'si personele ait otomobil olmak üzere 75 araç, 68 kamyon sürücüsü ve 27 mürettebat bulunan geminin batması sonucu, kamyon sürücüleri Özer Erdoğan, Necati Kalın, Murat Karaca ve Şevki Gönüllü hayatını kaybetmişti. Batan gemide kaldığı tahmin edilen Yahya Özoğlu'nun cesedine ise bugüne kadar ulaşılamadı.

Olayın ardından gözaltına alınan gemi kaptanı Mithat Altın ile 2. kaptan Uğur Kalkavan tutuklanmış, 3. kaptan Hüseyin İncereis ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 10.04.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGE RORO
 İSKOLDEN A.Ş.
 İKİZLER Denizcili..
 BAYRAKTAR Denizci..
 AQUANAUT Diving
 T&O Denizcilik
 THH Shipping
 ÇETİNKAYA Denizci..
 IMB Shipping and ..
 ROYALMAR Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim