Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İzmit Körfezi’ndeki limanlarda FETÖ kavgası!
İzmit Körfezi’ndeki iki liman işletmesinde çok ilginç bir kavga başladı. Liman işletme izni için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na başvuran Belde Liman İşletmesi ticari uyuşmazlık yaşadığı YILPORT'un sahibi Yüksel Yıldırım'ı FETÖ'cü diye Bakanlığa şikayet etti.



İzmit Körfezi’nde yaratıları kirlik ve benzeri olaylarla gündeme gelen limanlar bu kez ilginç bir kavgaya tutuştu. Belde Liman İşletmeleri ile YILPORT arasındaki ticari uyuşmazlık FETÖ’cü tartışması başlattı.

İzmit Körfezi'nde halen inşası devam eden Beldeport Limanı'na yatırım yapan Lüksemburg merkezli Belport Holding SARL'nin hisselerini satın alan Yüksel Yıldırım, limanın kurucusu Ertürk Değer'in eşi Nilhan Değer ve Mehmet Ceritoğlu aleyhine "Haklarının Gasp Edildiği" iddiasıyla 34 milyon dolarlık dava açmasından sonra, Belde Liman İşletmeleri ve Depoculuk A.Ş., Yüksel Yıldırım'ı FETÖ'cü ilan etti.

Belde Liman İşletmeleri ve Depoculuk A.Ş. yetkililerinin, 3 Mayıs 2017 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği dilekçede, FETÖ Terör Örgütü'nün limanı ele geçirmek için Yüksel Yıldırım ile işbirliği içinde olduğunu ve 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonra kapatılan FETÖ/PDY Kozmik Hukuk Bürosu olarak bilinen Yüksel Karkın Küçük Hukuk bürosunun 2010-2014 tarihleri arasında İngiliz Asmhore şirketinin avukatlığını yaptığını ve İngiliz Ashmore Şirketine ait hisselerin Yüksel Yıldırım tarafından sembolik bir değerle satın alınarak, FETÖ'nün limanı ele geçirme operasyonunda rol aldığını iddia etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne gönderilen aynı dilekçede, bundan önce limanı ele geçirmeye çalışan İngiliz sermayeli Ashmore tarafından başlatılan dava süreçlerinin, Yüksel Yıldırım tarafından devam ettirildiği kaydedilirken, İngiliz Sermaye Fonu Ashmore ile işbirliği yapan YILPORT'un sahibi Yüksel Yıldırım'ın 30 Mayıs 2014 tarihinde şirkete gelerek, limanın kendisine satılmasını istediğini aksi takdirde limanı çalıştırmayacağını ve her halükarda limanın işletmeye alınmasının engelleyeceğini belirterek tehdit ettiği belirtildi.

Belde Liman İşletmeleri ve Depoculuk A.Ş., 3 Mayıs 2017 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne verdiği dilekçeden haberi olduğunu ve hukuki yola başvurduğunu kaydeden YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, yaptığı açıklamada "O dilekçenin neresini düzelteyim. Baştan sona yalan ve iftira dolu. En sonunda bizi de FETÖ'cü ilan ettiler. Kepazelik dizboyu" dedi. Yıldırım, "Belport Holding SARL'e haber vermeden, sermaye arttırıma giderek açık artırmayla hisseler gasp edilmiştir. Ulusal bir gazetenin Anadolu'da yayınlanan sayısına ilan vererek, Genel Kurulu yapmışlar ve hisseleri 3 tane tabela şirketleri üzerinden satışını gerçekleştirmişler. Biz 2014 yılında Ashmore'un haklarını satın alarak, bu sürece dahil olduk. Hukuki süreç devam ediyor. " diye konuştu.



Kaynak: kocaelibarisgazetesi
Eklenme tarihi: 24.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TUNA Denizcilik
 MERYEM ANA Deniz ..
 BANMARİN Denizcil..
 DESTİNA Deniz Taş..
 INKA Crew Managem..
 MNT Denizcilik Ta..
 MMMARİNE denizcil..
 DALYA-H Shipping
 ARAZLAR Denizcili..
 AKUA GROUP Su Ürü..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim