Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Mersin Limanı’na ilk mega gemi geldi
PSA ve Akfen Holding ortaklığıyla işletilen Mersin Uluslararası Limanı’nda geçen yıl tamamlanan 650 milyon TL tutarındaki dev yatırımın ardından, limana ilk mega gemi de geldi. 368 metre uzunluğundaki YM World konteyner gemisi, East Med Hub Terminali’nde ağırlandı.



Mersin Uluslararası Limanı, geçen yıl gerçekleştirilen yatırımların ardından ilk mega gemiyi ağırladı. PSA ve Akfen Holding ortaklığıyla işletilen Mersin Uluslararası Limanı’nda geçen yıl tamamlanan 650 milyon TL tutarındaki dev yatırımın ardından, 368 metre uzunluğundaki YM World konteyner gemisi, East Med Hub Terminali’ne geldi.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’den (MIP) yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yılki yatırım ilk meyvelerini vermeye başladı. Dev yatırımlarla birlikte konteyner hatlarının mega gemilerine ev sahipliği yapmaya başlayan MIP, geçen yıl hizmete sunulan East Med Hub (EMH) Terminali’nde, 368 metre uzunluğa ve 14 bin TEU kapasiteye sahip “YM World” isimli mega konteyner gemisini ağırlayarak, liman ve bölge tarihinde bir ilke imza attı.

Türkiye’nin önde gelen endüstri şehirlerine verdiği hizmetin yanı sıra komşu ülkeler ve Orta Doğu ticaretinin dünyaya açılan kapısı olan MIP, East Med Hub Terminali’nde daha yüksek drafta (su derinliği) sahip gemileri kabul etmeye başladı ve Akdeniz’den Orta Doğu ve Uzakdoğu ülkelerine servis yapan dev gemilerin tercihi oldu. Bu devlerden ilki; Yang Ming, Hapag Lloyd, Nyk, Mol ve K-Line gibi armatörleri bünyesinde barındıran ve ‘The Alliance’ çatısı altında hizmet veren Akdeniz Servisi’ndeki “YM World” gemisi oldu. Geçtiğimiz günlerde Mersin’e ilk kez uğrayan mega konteyner gemisi, Mersin Uluslararası Limanı’na şimdiye kadar yanaşmış en büyük gemi olma özeliğini taşıyor.

“EAST MED HUB TERMİNALİ, MEGA GEMİLERE MERSİN’İN KAPILARININ AÇILMASINI SAĞLADI”

MIP Genel Müdürü Frans Jol, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, konteyner gemilerinin son yıllarda muhteşem bir büyüme gösterdiğini, tüm dünyada daha yeni ve daha büyük konteyner gemilerinin hizmete girdiğini belirtti. Mersin’in global deniz taşımacılığı merkezi durumunu koruması için liman tesislerini mega gemilere hizmet verebilecek seviyeye yükseltmek zorunda olduklarını vurgulayan Jol, “EMH Terminali’nin tamamlanmasıyla şu an denizcilik sektörünün ihtiyaçlarını tamamıyla karşılayabilir durumdayız ve hatta fazlasını yapıyoruz. MIP, sadece mega gemilere hizmet verebilmenin ötesinde, mega gemilerin Mersin’e gelip direkt uğraklardan ve kısa sefer sürelerinden yararlanabileceklerini de kanıtlamıştır” dedi.

“DÜNYA KLASMANINDA REKABET EDEBİLEN BİR LİMAN HALİNE GELDİK”

Mersin Uluslararası Limanı A.Ş.’nin, dünya ölçeğinde bir liman haline gelmek için 2007 yılından bugüne kadar büyük yatırımlar yaptığına dikkat çeken Jol, “Bu yatırımların sonucu olarak, bugün yıllık 1 milyon 500 bin TEU konteyner, 9 milyon ton konvansiyonel yük elleçleyen, yıllık toplam işlem hacmi 30 milyon tonu aşan, bu bölgede dünya klasmanında rekabet edebilen bir liman haline gelmiştir. Geçen yıl hizmete sunduğumuz EMH Terminali’nin 1. aşamasıyla kapasitemiz 1,8 milyon TEU’dan 2,6 milyon TEU’ya çıkmıştır. Artık 400 metre uzunluğunda ve 15,8 metre drafta sahip mega gemileri ağırlayabiliyoruz. Bugün dünya klasmanında rekabet edebilen bir liman haline geldik” ifadelerini kullandı.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 02.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HAY Shipping
 MUÇO Yatçılık San..
 AB Denizcilik
 BEŞERLER Denizcil..
 KEREM Denizcilik
 NAMAR Denizcilik
 TURGUT OKAN Deniz..
 EVMAR Denizcilik
 ÇETİNKAYA Denizci..
 NUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim