Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Arslan: Ülkenin her yerine denizciliği getiriyoruz
Ulaştırma Bakanı Arslan, "Ülkenin her yerine, iç sulara, denizciliği getiriyoruz" dedi ve ekledi: Ülkemizde şu anda 180 bin gemi adamımız var. Çin'den sonra en çok gemi adamı yetiştiren ikinci ülkeyiz…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Memnuniyetimiz, gururumuz o ki, ülkenin her yerine, iç sulara, denizciliği, deniz sevdasını, denizi sevmeyi getiriyoruz" dedi.



Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Kars-Ardahan sınırındaki Çıldır Gölü'nde düzenlenen tekne teslim töreni, iskele açılışı ve göl üzerinde ilk kez gerçekleşen yelken ve kano yarışlarına katılan Arslan, törenin açılış konuşmasında, hükümet olarak iç sulara önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Kars ve Ardahan'ın birçok değer barındırdığını bunların bir tanesinin de Çıldır Gölü olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

79 TERSANEYE ULAŞTIK

"Ülkemizin denizciliğini geliştirmek adına çok mesafe katettik. Gerek yasal düzenlemeler, gerek alt yapı yatırımları, gerekse de ulusal arenada rekabet edebilir anlamında yaptığımız uygulamalarla çok mesafe kat ettik. Üç tarafı denizi olan ülkede gençlerin sadece kıyı kentlerinden değil, diğer kentlerden de çıkabilmesi adına iç sularda çok güzel, çok başarılı uygulamalar yapıyoruz. Esasında önce gemi yapmanız lazım, onun için tersanenizi atırmak, tersanenizi büyütmeniz lazım. 37 tersaneyi 79 tersaneye çıkardık."

GELİRLERİ 3 KAT ARTIRDIK

Ulaştırma Bakanı Arslan, ülke için gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a teşekkür ederek, denizciliğe yaptıkları yatırımlarla dünyanın üçüncü sırasındaki ülke komuna geldiklerini anlattı. Uluslararası çalışan 170 liman ile yılda yaklaşık 450 milyon ton elleçleme yaptıklarını bildiren Arslan, denizcilik sektöründeki gelirin en az üç kat artırdıklarına vurgu yaptı.

500 bin kişiye geçim imkânı

Kabotajla taşınan araç sayısının 12.7 milyona ulaştığını belirten Arslan, Ro-Ro hatlarının 9’dan 19’a çıktığını söyledi. Arslan şu bilgileri verdi: "Limanlarda elleçtirilen yük miktarı 2.5 kat arttı, 430 milyon tona ulaştı. Deniz ticaret filomuz yüzde 100’ün üzerinde bir artışla 29 milyon detveyt tona yükseldi. Tersanelerde çalışan aktif 30 bin, yan sanayiyle birlikte 90 bin kişi var. Bunlarla birlikte biz 500 bin kişiye geçim imkanı sağlamış oluyoruz."

Çin'den sonra en çok gemici yetiştiren ikinci ülkeyiz

ÖTE yandan Ulaştırma Bakanı Arslan, önceki akşam da İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Tuzla’daki Denizcilik Fakültesi’nin 2016-2017 Dönemi Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Arslan burada da, "Ülkemizde şu anda 180 bin gemi adamımız var, 35 bini aktif zabitan sınıfında meslektaşımız var. Dünyada Çin'den sonra en çok gemi adamı yetiştiren ikinci ülkeyiz" dedi. Arslan, Türkiye’nin denizcilik alanında bir beyaz bayrak ülkesi olduğunu hatırlattı.




Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 04.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ


basliga gerek yok
ulkede denizci bulursunuz geldigi zaman. denizcileri ve denizciligi bitirdiniz simdi getiresiniz tuttu. 180 bin gemiadamimiz var yazmissiniz bide. ayiptir!

Yazan: bekliyoruz - 7.07.2017 16:02:11




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DALYAN Denizcilik
 YALTUR
 DOĞANBEY Denizcil..
 MIRAGE
 ADATEPE Denizcili..
 IEC Denizcilik
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 ŞENER Petrol Deni..
 AQUANAUT Diving
 ADAMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim