Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mültecileri kovalayacak ırkçıların gemisi KKTC’de
Avrupa Birliği ülkelerinde mültecilere karşı olan ırkçıların kurduğu Defend Europe adlı örgütün, Akdeniz’de mültecileri kovalamak için kiraladığı C-Star adlı gemi, KKTC’nin Gazimağusa limanına geldi. KKTC polisinin personeline kimlik ve belge kontrolü yaptığı Cibuti bandıralı gemi, insani yardım örgütlerinin büyük tepkisini çekiyor. Geminin KKTC’den ayrılarak Libya ile İtalya arasındaki Akdeniz sularında mültecilerin Avrupa'ya girişlerini engellemeye çalışması bekleniyor.



ÖNCE MISIR DURDURDU

Defend Europa adlı ırkçı örgütünün ay başında Cibuti’den kiraladığı eski araştırma gemisi C-Star, geçen hafta Suveyş Kanalı’nı geçerken Mısırlı yetkililer tarafından kısa süreliğine durduruldu. Mürettebatın belgelerini kontrol eden Mısırlı yetkililer, özellikle İngiliz medyasında geniş yer alan İslam karşıtı ırkçıların gemisini Cumartesi günü serbest bıraktı.

SRİ LANKALI 25 ŞÜPHELİ

KKTC’nin Gazimağusa limanına ikmal yapmak amacıyla önceki gün yanaşan gemi bu defa KKTC polisinin kontrolünden geçti. Gemide bulunan 25 Sri Lankalı, önce yasadışı mülteci oldukları şüphesiyle gözaltına alındı. Sri Lankalılar, gemicilik eğitimi aldıklarını beyan etmelerinin ardından serbest bırakıldı ve İstanbul üzerinden ülkelerine döndü.

İTALYA DA İSTEMİYOR

Geminin bugün KKTC’den ayrılarak İtalya’ya doğru yola çıkması bekleniyor. Defend Europe’un gemisi uzun süredir insan hakları örgütlerinin merceği altında. Irkçı örgüt, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada geminin Libya ile İtalya arasında görev yapacağını ve mülteci teknelerini geri göndereceğini duyurdu. Geminin üsleneceği İtalya’nın Sicilya adasındaki Catania sahil kasabasında ise, gergin bir bekleyiş hâkim. Catania Belediye Başkanı Enzo Bianco, “Irkçı geminin yanaşmasına izin vermeyeceğiz. Bu gemi burada istenmiyor. Mültecilere yardım için çalışan sivil toplum örgütleri yoğun protestoya hazırlanıyor” dedi.





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 26.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LARA Denizcilik T..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 BATU Shipping
 AYTRANS Denizcilk..
 SENKRON Travel
 UTL Denizcilik
 B.A.S.K
 EFE Gemi İşletmec..
 İSTANBUL Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim