Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İZDENİZ'de anlaşma sağlandı, grev bitti
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. ile Türkiye Denizciler Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlandı.

Sözleşmenin sabah saatlerinde imzalanmasının ardından 12 Temmuz'da başlayan grev sona erdi. Saat 15.00'dan itibaren vapur seferlerinin yeniden başlayacağı duyuruldu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımı hizmeti veren kuruluşu İZDENİZ A.Ş ile çalışanlarının örgütlendiği Türk-İş'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlandı. Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte 12 Temmuz'da başlayan grev sona erdi. Körfez gemileri saat 15.00'dan itibaren yeniden seferlere başlayacak.

İZDENİZ Genel Müdürlüğü iç körfezdeki seferlerin normal tarifeyle devam edeceğini, Yassıcaada seferlerinin Salı gününden, Foça ve Urla seferlerinin ise önümüzdeki hafta sonundan itibaren başlayacağını duyurdu. İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre İZDENİZ bünyesindeki kara personelinin maaşına yüzde 12 oranında zam yapılacak. Filosunu yenileyen İZDENİZ'in Uluslararası Gemi Sicili'ne kaydolması sonrası elde edilen Gelir Vergisi muafiyetiyle birlikte maaşları yüzde 25 oranında artan gemi adamı statüsündeki personel için kabul edilen zam oranı ise yüzde 5 oldu.



"EMEK DÜNYASINA HAYIRLI OLSUN"

İzmir’de deniz ulaşımını sağlayan İZDENİZ işçilerinin grevi, 23’üncü gününde anlaşma sağlanmasıyla sona erdi. Vapur seferlerinin saat 15.00’te başlayacağı açıklandı. Anlaşmanın sağlanmasının ardından açıklama yapan Türkiye Denizciler Sendikası Başkanı Dr. Hasan Pekdemir, "Grev sonuçlanmıştır. İzmir halkına, çalışan arkadaşlara emek dünyasına hayırlı olsun. 23 gündür İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZDENİZ’de grevimiz vardı. Belediyeyi kilitlemiştik. Daha doğrusu ulaşımı kilitlemiştik. Bugün itibariyle anlaşma sağlandı. Bunun sonucunda grev pankartını indireceğiz. Saat 15.00’te gemilerimiz çalışmaya başlayacak. İzmir halkı da rahatlayacak. Grev sonucunda karada ve denizde çalışan işçilerimizin haklarında iyileştirmeler yapıldı. Memnun bir şekilde masadan ayrılıyoruz. Denizde çalışan cebine ortalama yüzde 28, karada ise yüzde 20 oranında bir pay girecek. Bizde asgari ücret düzeyinde çalışan arkadaşlarımız da vardı. Onların maaşlarında da ciddi anlamda iyileştirmeler yaptık. Özellikle belirtmek istediğim husus şu; 4 yılını tamamlayan 2'nci skaladaki düşük ücretli çalışan arkadaşımız 1'inci skalaya geçiyor. 1 ve 2'nci skala yani eski ile yeni işçi arasında ortalama net her yerde olduğu gibi 10 lira civarında ücret farkı var. Bu da ayda 300 liraya tekabül ediyor. Bu bizim uyuşmazlıkla ilgili temel hususlardan, bizi greve götüren sebeplerden birisiydi. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle bu hakkı elde ettik. Bu bence yeni bir toplu sözleşme yapmış kadar önemliydi. Bazı hususların içeriği, çok ayrıntısı kamuoyunda pek yansımıyor ama bizim üzerinde ısrarla durduğumuz konuydu. Allah'a şükür bu grev sonuçlandı. Şunu hemen belirtmek isterim bu grevin çözümünde bize katkısı olan Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay başta olmak üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'ya teşekkür ederim. Uluslararası Gemi Sicili'ne geçtiğimizden dolayı yüzde 22 civarında net bir ücret elde etmiştik. Buna 5-6 puan daha ilave ettik. İlave sosyal haklarla beraber yüzde 28 ile 30 arasında ilave ücret olacak. Ciddi anlamda bir iyileştirme yaptık" dedi.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 03.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KURŞUN Denizcilik..
 İDÇ Denizcilik
 KLAS Gemi acental..
 SEFER Chartering
 NOSA Den. Loj. It..
 CAMUZLAR Sea Prod..
 C-M Denizcilik
 BLUE DE NIMES
 PRUVA Denizcilik ..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim