Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Kazanın sebebi 'Gemiadamlarının yetersizliği'
17 Haziran’da Japon NYK Line tarafından işletilen Filipinler bayraklı konteyner gemisi M/V ACX Crystal ile ABD Donanması’na ait USS Fitzgerald isimli destroyerin çarpışmasıyla meydana gelen kazayla ilgili soruşturmayı yürüten ABD Donanması, kazanın sebebinin her iki geminin denizcilerinin sergilediği kötü performans olduğunu açıkladı.



ABD Donanmasından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Fitzgerald’ın gözcü ekibinin takım çalışmasının başarısızlığı ile komuta ekibinin kötü liderliği birleşince, yedi denizcimizin hayatını kaybettiği ve üçünün de yaralandığı bu kaza meydana geldi.”

Görevlerinden alındılar

Soruşturmanın sonuçlarına bağlı olarak “Liderlik yeteneklerine duyulan güvenin yitirildiğine” hükmedilen USS Fitzgerald’ın komuta subayı Deniz Yarbay Bryce Benson görevinden alındı. Yarbay Benson kaza esnasında yaralandığı için geçici olarak görevinden ayrılmıştı. Yarbay Benson’un yanı sıra aleyhlerinde “Liderlik performansınının yetersiz olduğu” ve “Gözcü ekibini zamanında hazırlamada ve göreve sevk etmede başarısız olduğu” gibi hükümler verilen Deniz Yarbay Sean Babbitt ve Deniz Kıdemli Başçavuş Brice Baldwin de görevlerinden alındı.



Komuta kademesi dışında birçok alt rütbeli ve rütbesiz denizci de benzer hükümlerle görevlerinden alındı. Her iki geminin gözcü ekibi hakkında ilave cezai yaptırımlar uygulanacak. ABD Donanması’na ait ağır hasarlı destroyer USS Fitzgerald onarım için ABD’ye geri getirilecek. Hasarlı destroyerin nakliyesi için açılan ihale sonuçlandığında USS Fitzgerald Mississippi veya Portland’daki bir tersaneye sevk edilecek.

Hasarlı destroyer en erken eylül ortasında tekrar hizmete girecek. Japonya’nın Yokosuka şehrinin 56 mil güneybatısında meydana gelen kazada NYK Line’a ait konteyner gemisiyle çarpışan USS Fitzgerald’ın gövdesinin ve kaptan köşkünün sancak tarafında geminin su almasına sebep olacak derecede büyük hasar oluşmuştu.




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 18.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYTRANS Denizcilk..
 GÖCEK Yatçılık
 THE MOORİNGS Yach..
 DESE Crew Managem..
 FERAH TUR. Sey. İ..
 SERVER Denizcilik..
 CLUP CHERRY
 ERSAGUN Denizcili..
 AYDEN Denizcilik
 BAASE & ELSEK
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim