Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk Akımı'nda çalışacak denizaltı inşaat gemisi Samsun'a geldi
Karadeniz’in altından geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde çalışacak olan denizaltı inşaat gemisi ´Sıem Spearfısh´ Samsun Port Limanı´na geldi.



Rusya'nın Karadeniz'deki sahil kenti Anapa'dan başlayarak 910 kilometre deniz altından ilerleyecek olan Türk Akımı boru hattı projesinde çalışacağı belirtilen 121 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğindeki Bahamalar bayraklı ´Sıem Spearfısh´ adlı denizaltı inşaat gemisi Samsun Port Limanı'na geldi.

Rus Enerji Şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesinin deniz bölümündeki boru hattında görev yapacak olan 8878 grostonluk inşaat gemisi, deniz zeminindeki boşluklara dolgu yapmada kullanılacak. Denizde inşaat ve montaj işleri, muayene ve bakım gibi harekat görevleri için tasarlanan gemi, "Normand Poseıdon" ve "Pıoneerıng Spırıt" adlı boru hattını döşeyecek olan diğer gemilerle birlikte hareket edecek. Sıem Spearfısh, önümüzdeki günlerde çalışma bölgesine gidecek.

GEMİLER UYARILDI

Bu arada Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı yayınladığı duyuruda, ´Normand Poseıdon´, ´Pıoneerıng Spırıt´ ve ´Sıem Spearfısh´ adlı gemilerin 15 Ocak 2018 tarihine kadar belirlenen hatta çalışacağını, bu nedenle denizcilerin çalışma gemilerinden açık geçmeleri uyarısında bulundu.

GÜNDE 3,5 KİLOMETRE BORU DÖŞENİYOR

Öte yandan günde ortalama 3,5 kilometre boru döşenen Türk Akımı pojesi kapsamında şuana kadar 200 kilometre uzunluğunda boru hattının tamamlandığı belirtildi. 180 kilometrelik bölümü Türkiye sınırları içinde inşa edilecek olan boru hattı, Karadeniz'i geçerek Trakya'da Kıyıköy'den karaya ulaşacak. Rusya'dan Türkiye'ye yılda 31,5 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatı yapılacak hattın Aralık 2019'da faaliyete geçmesi öngörülüyor.

TÜRK AKIMI PROJESİ NEDİR?

Türk Akımı, Rusya’daki dev doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye’nin doğalgaz dağıtım şebekesine bağlayarak Türkiye ve Güneydoğu Avrupa için güvenilir bir enerji kaynağı yaratacak. Boru hattı sisteminin açık deniz kesimi Gazprom tarafından inşa edilecek. Açık deniz boru hattı sistemi, Karadeniz’den ilerleyecek paralel iki hattan oluşacak. Boru hatları Rusya kıyısındaki Anapa kenti yakınlarında denizaltına inip, İstanbul’a 100 kilometre mesafedeki Kıyıköy’de Türkiye kıyısına çıkacak.Türk Akımı Kıyıköy’den Lüleburgaz’daki mevcut doğalgaz ağına bağlayacak bir yeraltı boru hattı kurulacak. Güzergah buradan Yunanistan sınırına devam edecek.

PROJE 19 MİLYAR DOLARA MALOLACAK

Türk Akımı, 2 kilometreyi aşan derinlikte döşenecek 81 cm çapındaki ilk boru hattı sistemi olarak sektörün teknik sınırlarını ileriye taşıyan bir proje olacak. Açık deniz boru hatları, her biri 12 metre uzunluğunda binlerce borudan oluşacak. Boru hattının taşıma kapasitesi yılda 31,5 milyar metreküp gaz olarak tahmin ediliyor. Türkiye, Türk Akımı Projesi ile yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz alacak ve geriye kalan doğalgaz Avrupa'ya ihraç edecek. Türk Akımı’nın 19 milyar dolara mal olması bekleniyor.




Kaynak: samsunhaberhattı
Eklenme tarihi: 13.09.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VİLLA Denizcilik ..
 İMDAT Gemicilik S..
 EKOL Denizcilik
 ALAPINAR Su Ürünl..
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 SAFİR Gemi Tasima..
 NEOPLİS Otel
 MİDSHİP Maritime
 ÖZSAY Deniz nakli..
 KURUOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim