Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Aliağa’da öncelikli hedef hacizli gemiler
Aliağa Liman Başkanlığı görevine yeniden atanan Levent Köleteli, öncelikli gündemlerinin ilçedeki hacizli gemilerin acil olarak icra mahkemeleri vasıtasıyla ihaleye çıkarılıp satışını sağlamak olduğunu söyledi.



Aliağa Liman Başkanlığı’na 2 yıl aradan sonra yeniden Levent Köleteli atandı. 2010-2015 yılları arasında Aliağa Liman Başkanlığı yapan, ardından İzmir Liman Başkanlığı uzman kadrosunda görev yapan Köleteli, yaklaşık 1 ay önce yeniden Aliağa Liman Başkanlığı görevine getirildi. Köleteli, Aliağa’da yeniden göreve başlamasının ardından sektör hakkında açıklamalarda bulundu. Önceki dönemde 5 yıl Aliağa’da bulunmuş olmanın, sektörü ve sektörün paydaşlarını tanıyor olmanın kendisi için büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Levent Köleteli, “Aliağa tek bir sektörün olduğu bir alan değil. Çok yoğun limanlaşmanın olduğu bir yer. Aliağa’da 15’e yakın liman tesisi var. Türkiye’nin tek söküm bölgesi burada faaliyette bulunuyor. Amatör balıkçılarımız, özel teknelerimiz, gemilere hizmet veren acentelerimiz var. Yoğun bir bölgede bulunuyoruz. Bu yoğun bölgede Liman Başkanlığımızdaki 18 kişilik ekibimizle iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Gerek tekne sahiplerine, gerek limancılara, gerek gemi sökümcülere, gerek gemi adamlarına hizmet veriyoruz. Faaliyet konularımız geniş, elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

‘LİMANCILIK VE LİMAN İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR’

Aliağa’nın Türkiye’nin ikinci büyük liman bölgesi olduğunun altını çizen Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, “Aliağa hızla yükselen bir bölge. Nüfusu son yıllarda çok ciddi bir artış kaydetti. Sanayileşme devam ediyor. Sanayileşme ile birlikte limancılık ve liman inşaatları devam ediyor. Şu anda faaliyete girmeyen Star Rafinerisi’nin üç tane iskelesi inşa halinde. Bakanlığımız, Çandarlı Limanı’nın ihalesi için çalışmaları yürütüyor. Bununla birlikte PETKİM’in içinde bir kısmı açılan APM Terminals’in işlettiği bir konteyner terminali var. İkinci fazı da bu sene sonunda faaliyete geçecek. Etki LNG Terminali açıldı. Ülkemiz açısından çok stratejik bir yatırım. Faaliyetlerin, yatırımların devam ettiği bir bölgedeyiz. Bu bölge önümüzdeki dönemde çok daha ileri noktalara gidecek, gemi trafiği açısından da bu trafiği arttırarak devam ettirecek bir yapıya sahip.” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCELİKLİ GÜNDEMİMİZ HACİZLİ GEMİLER’

Aliağa’nın yolcu taşımacılığı hariç hemen hemen her tür deniz taşımacılığının yapıldığı bir liman sahası olduğuna dikkat çeken Levent Köleteli, “Gemi trafiği ve limancılık faaliyeti bizim en önemsediğimiz, üstünde durduğumuz konu” dedi. İlçedeki hacizli gemiler konusuna da değinen Köleteli, “Maalesef dünyadaki iniş çıkışlardan, krizlerden kaynaklı mahkeme kararıyla uzun süreli olarak burada bekleyen gemiler olabiliyor. Ticaretini sürdürmekte olan bir gemiye ticari olumsuzluklardan dolayı bir bakıyorsunuz üzerine mahkeme kararıyla haciz geliyor, seferden men geliyor. Personel giderlerini ödeyemiyor, personel gemiden kaçıyor, gemi sahipsiz kalıyor. Sahipsiz kalan gemiler zamanla demirli bulunduğu alanlardan hava şartları nedeniyle sürüklenebiliyor. Bu da ciddi tehlikeler oluşturabiliyor. Böyle durumlarda gemiye müdahale edip kontrollü bir şekilde, aynı Karadut Mevkii’ndeki hacizli gemilerde olduğu gibi karaya oturtuyoruz. Ama bazen o şansınız da olmuyor. Geçtiğimiz yıllarda Çakmaklı’daki Ilıca Burnu’nda olduğu gibi gemi sürüklenip bir yerde karaya da oturabiliyor. Açıkçası öncelikli gündemimiz bu tür gemilerin acil olarak icra mahkemeleri vasıtasıyla ihaleye çıkıp satışını sağlamak.” dedi.

'HACİZLİ GEMİLERİN SATIŞINA YÖNELİK HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI'

Göreve başlayalı bir ay olmasına rağmen ilk el attığı konulardan birisinin hacizli durumdaki gemiler olduğunu belirten Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, “Bu gemilerle ilgili hemen icra mahkemesine bir rapor yazıp, gerekçelerini belirterek, taşıdığı riskleri de anlatarak müracaat ettik. Mahkeme heyeti hızlı bir şekilde karar verdi. Gemilerin yerinde tespiti yapıldı. Hacizli 4 geminin satış sürecine yönelik hukuki süreç başladı. Bir tanesiyle ilgili süreç ayrıca devam ediyordu. Biz dördüne ilişkin de süreci başlattık. Amacımız hızlı bir şekilde bunların satış sürecine getirilip, satılıp gemi sökümde bertarafını sağlamak. İnşallah bundan sonra sorunlu gemi olmaz ama olacaktır. Çünkü deniz ticaretinde bunlar rastladığımız unsurlar.” diye konuştu.

‘KARAYOLU VE DEMİRYOLU ULAŞIMI LİMANLARI SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE BESLEMELİ’

Köleteli, Aliağa’da gelişmenin limancılık sektörü açısından daha hızlı olduğunu ifade erek, İzmir’deki konteyner anlamındaki yüklerin önemli bir kısmının Aliağa bölgesindeki limanlara kaymış durumda olduğunu söyledi. Bu yüklerin Aliağa’ya kaymasının birçok gerekçesi olduğunu belirten Liman Başkanı Köleteli, “Gerekçelerden birisi buradaki liman derinliklerinin uygun olması ve buradaki limanların çok daha hızlı çalışıyor olması.” dedi. Sektörde bu büyüme yaşanırken birçok faktörün de buna eşlik etmesi gerektiğini söyleyen Köleteli, “Örneğin lojistik karayolu ve demiryolu. Nemport Limanı ve Ege Gübre Limanı’nın arkası yıllardır sektörün en büyük sıkıntılarından birisi. Çünkü geminin limana gelmesi, yüklerin limandan çıkması kapıya kadar tamam. Ama kapıdan sonra aynı hızlılığı ve aynı düzeni karayolu ve demiryolu ile sağlayamıyor iseniz diğer ülkelere karşı rekabet şansınız azalıyor. Maliyetler artıyor. Bu anlamda sektör bunu çokça dile getiriyor. Bende buna iştirak ediyorum. Bu konu çok önemli. Ama o bölgenin SİT alanı olduğu, sıkıntıların olduğu söyleniyor. Çevre yolunun Menemen’den Çandarlı’ya kadar olan kısmı Bakanlığımız tarafından ihale edildi ve çalışmaları sürüyor. Yolun 2 yıl içerisinde biteceği söyleniyor. Bu yol buradaki ulaşımı çok rahatlatacaktır. Karayolu ve demiryolu ulaşımı limanı sağlıklı bir şekilde beslemez ise limancılığınızı çok geliştirseniz de bir yerde tıkanıyorsunuz. İyi şeyler yapılıyor. Ama daha çok yapılmalı ki hem limancılık, hem Aliağa, hem bölge bundan doğru bir şekilde nasibini alsın.” dedi.




Kaynak: Aliağaekspres
Eklenme tarihi: 14.09.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OLAY NAUTIC
 TURGUT REİS Deniz..
 RAYBEN Denizcilik..
 TRANSPASİFİK deni..
 YEĞİNER SHIPPING ..
 MARİN Römorkör ve..
 GRANDE Ship Manag..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 GEMEK Denizcilik ..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim