Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Aden'den Akdeniz'e donanma her yerde
15 Temmuz darbe girişiminin ardından bini aşkın personeli ihraç edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, yaralarını kısa zamanda sardı; şu anda 49 gemi ve yüzlerce personelle açık denizlerde hem ticaret yollarının güvenliğini sağlıyor hem kaçak göçü uluslararası sularda önlemeye çalışıyor hem de dünyanın bir ucunda korsanlarla savaşıyor.



15 Temmuz darbe girişiminin ardından içindeki Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarını büyük bir hızla tasfiye eden Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekâtı’yla Suriye’nin kuzey sınırlarında bir terör kordidoru kurulmasının önüne geçti. Bu süre zarfında uluslararası operasyonlara hiç ara vermeyen TSK, açık denizlerde de birçok uluslararası operasyonlara katılıyor. Marmara Denizi ve Karadeniz’in batısında Harp Filosu Komutanlığı Şehit Deniz Teğmen Erdem Öztürk Tatbikatı gerçekleştiren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı filosundaki TCG Karşıyaka fırkateyni, Ege Denizi’nde Düzensiz Göç ile Mücadele Harekâtı’na katılıyor.

PETROL YOLU TAKİPTE

Bir operasyon da Doğu Akdeniz’de. Akdeniz’e yapılan petrol sevkiyatının güvenliğini tesis etmek için gerçekleştirilen Akdeniz Kalkanı Harekâtı’nda, Barbaros Hayreddin Paşa Araştırma Gemisi, TCG Kılıç, TCG Beykoz fırkateynleri ve bir denizaltıyla görev alan Deniz Kuvvetleri, yasadışı silahların Lübnan’a girmesini önlemek için Birleşmiş Milletler bünyesinde yürütülen operasyona ise TCG Doğan gemisiyle katılıyor. Deniz haydutluğuyla mücadele ve küresel deniz ticaretinin güvenliği için Birleşik Görev Kuvveti’ne destek veren TSK, bu harekâta ise TCG Giresun Fırkateyni ile katılıyor. TCG Giresun, Aden Körfezi’nde görev yapıyor. Birleşik Görev Gücü harekâtının komutası da Türkiye’de. Tuğamiral Emre Sezenler çok uluslu operasyonun bir numaralı komutanı.

15 TEMMUZ SONRASI BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Deniz Kuvvetleri toplamda 49 gemi ve yüzlerce personelle bu faaliyetlere katılıyor. Bir dönem bu gemilerde faaliyet gösteren subaylar darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’ye mensup olduğu gerekçesiyle TSK’dan atılmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bini aşkın subay ve astsubay ihraç edilmişti. Bünyesindeki FETÖ’cüleri temizleyen Bahriye, dünyanın her yanında giriştiği tatbikat ve operasyonlarla yaralarını çabucak sardığını herkese göstermiş oldu.





Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 02.10.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ANKA Denizcilik
 KALKAN Denizcilik
 ŞAHPET Denizcilik..
 DENİZ RASPA
 ARZU Denizcilik v..
 ZİRVE Denizcilik
 ÜSTÜN Denizcilik
 KEREM Denizcilik
 TAMİ Denizcilik
 KOCAELİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim