Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
‘Boğaz'dan günde 20-30 Palmali gemisi geçiyor’
Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Türkiye'ye gemi, turizm ve inşaat alanlarında 1,5 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını belirterek, "Türkiye yatırıma en uygun ülkelerin başında geliyor. Boğaz'dan günde 20-30 Palmali gemisi geçiyor." dedi.



Gurbanoğlu, şu anda denizcilik piyasasının çok parlak bir dönem yaşamadığını ancak 2019-2020'de borsaya açılmayı düşündüklerini söyledi. Şirketin hem kendi malı hem de kiralama ile işletmede olan 200'ün üzerinde gemisi bulunduğunu dile getiren Gurbanoğlu, "Fırsat bulursak yeni gemi almak istiyoruz. Filomuzun ortalama yaşını 5'te tutmaya çalışıyoruz. Çalışan sayımız 35 bin ila 45 bin kişi arasında değişiyor. Genellikle Türkiye'deki fırsatları değerlendiriyoruz. Geçen yıl 100 milyona yakın kuru yük, petrol ve petrol ürünü taşıdık. Bu yıl da 100 milyon tona yakın ürün taşıyacağımızı öngörüyorum. Karadeniz ve Akdeniz'de kendi tonajımızdaki (3 bin-15 bin ton) pazar payımız yüzde 70." diye konuştu.

"Kuzey Irak'a yaptırım kararları bizi etkilemeyecek"

Mübariz Gurbanoğlu, Kuzey Irak'ta hiç petrol taşımadıklarına işaret ederek, "Kuzey Irak'la iş birliğimiz olmadı. Dolayısıyla Kuzey Irak'a yaptırım kararları bizi etkilemeyecek." bilgisini verdi. Ana işlerinin denizcilik olması nedeniyle ABD'de ve Avrupa'daki ihaleleri takip ettiklerini aktaran Gurbanoğlu, "Kazanırsak filomuzu oldukça büyütmemiz gerekecek. Ana işimiz deniz ve liman işletmeleri olduğu için bu işlerden sapmamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Gurbanoğlu, Türkiye'ye gemi, turizm ve inşaat alanlarında 1,5 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarının altını çizerek, "Türkiye yatırıma en uygun ülkelerin başında geliyor. Boğazdan günde 20-30 Palmali gemisi geçiyor. BP, Shell, Total, Greencore, Rosneft gibi şirketlerle çalışmaya devam ediyoruz. Denizcilik sektöründe dünya çapında ilk 5 şirket arasındayız." değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 07.10.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UFUK DENİZ Gemici..
 GAMMA Shipping
 FAAL Denizcilik
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 SANBER Denizcilik..
 NEVMAR Denizcilik..
 BEKO Ticaret A.Ş.
 YILTUR Denizcilik
 NEGMAR Denizcilik..
 EDITH Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim