Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Başbakan Yıldırım'dan Odatv'ye 500 bin liralık dava
Başbakan Binali Yıldırım ile oğulları, Odatv'de yayımlanan haberlerde "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle internet sitesinin imtiyaz sahibi ile sorumlu haber müdürü aleyhine 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Yıldırım'ın avukatı aracılığıyla Anadolu 28. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, "odatv.com" adlı internet sitesinde, 5 Kasım'da "Dünyayı sarsacak belgelerden Binali Yıldırım'ın iki oğlu çıktı", 8 Kasım'da "Oğlu Binali Yıldırım'ı dinlemedi mi?", 9 Kasım'da da "Böyle oğlum olsun 1 milyar borcum olsun diyecek" başlığıyla haberler yapıldığı belirtildi.

Dilekçede, davalılarca neşredilen sanal yayın organlarıyla sürekli ve sistemli bir şekilde Başbakan Yıldırım ve oğulları hakkında yapılan sözde haberler ile yurt içindeki ve yurt dışındaki Türk Vatandaşlarının, tahrik, teşvik ve sansasyonel bilgilerle kışkırtılıp Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve yöneticilerinin itibarlarına zarar verilmek istenildiği ifade edildi.

"SIR BİLGİLER DEĞİL"

İnternet sitesinde yer alan "Dünyayı sarsacak belgelerden Binali Yıldırım'ın iki oğlu çıktı" başlığıyla yayınlanan haberde sanki bir sır perdesinin aralandığı, bir usulsüzlüğün ortaya konduğu izlenimi verilerek Başbakanın oğullarının Malta'da off-shore şirketlerinin bulunduğu vurgusu yapıldığı kaydedilen dilekçede, bu bilgilerin gizli, saklı, sır bilgiler olmadığı, Malta Ticaret Sicil Müdürlüğü'nden hatta sanal ortamda dahi çok rahatlıkla ulaşabilecek bilgiler olduğu, davalıların sanki bir sırrı ortaya çıkarmış gibi algı oluşturmalarının da açıkça Yıldırım ve oğulları aleyhine kasıtlarını ortaya koyduğu ifade edildi.

Dilekçede, bu başlık altında yapılan haberde dikkat edilmesi gereken bir diğer hususun ise Malta'da off-shore veya başka neviden bir şirket açılmasında yasal mevzuata aykırı bir durum söz konusu olmadığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Nitekim Malta, Avrupa Birliği yasalarına tabi bir Avrupa Birliği devleti olmasından ziyade bir hukuk devletidir. Müvekkilimiz Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni bitirmiş, Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde (WMU) master öğrenimini tamamlamış olup Gemi İnşa Yüksek Mühendisidir. Siyasete atılmadan önce denizcilik sektöründe faaliyet göstermiştir. Ancak siyasete atılmasından sonra ise şirketlerini ve tüm ticari işlerini çocuklarına devretmiştir. Bir diğer ifade ile müvekkilimizin siyasete atılmasından sonra hiçbir ticari faaliyette bulunmamıştır ve ortağı, yöneticisi, idarecisi olduğu hiçbir ticari şirket bulunmamaktadır."

"DOĞRULUĞU ARAŞTIRILMAMIŞ"

Dava dilekçesinde, internet sitesinde 8 Kasım'da yayınlanan haberde, Başbakan Yıldırım'ın 7 Kasım'da konuya ilişkin olarak yaptığı basın açıklamasındaki beyanları çarpıtılmak amacıyla "Oğlu Binali Yıldırım'ı dinlemedi mi?" başlığının atıldığı ve kamudan ihale alan bir şirket ile müvekkillerinin ilişkilendirilmek istendiği, bu amaçla da Cumhuriyet gazetesi haberinin kaynak gösterildiği aktarıldı.

Cumhuriyet gazetesi ile haberi yazan muhabir hakkında asılsız, mesnetsiz ve karalama amacı ile yaptıkları haberlerden dolayı ayrıca dava açıldığı kaydedilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Burada dikkat edilmesi gereken esas unsur ise davalılar, doğruluğu araştırılmamış ve hatta yayınlanan belgelerden dahi çarpıtıldığı açıkça anlaşılan birtakım evraklar sanki gerçekmiş gibi kamuya sunulmuştur. Cumhuriyet gazetesinde yer alan bu evraklar aynı şekilde davalılar tarafından haber sitelerine taşınmış ve yayınlanmıştır. Yayınlanan evraklar incelendiğinde görülmektedir ki; isnat edilen ihale ORAS Denizcilik adında bir firma tarafından alınmıştır ve ORAS Denizcilik firması ile ne müvekkillerimin ne de akrabalarının bir ilgisi bulunmamaktadır. Yayınlanan evraklarda Nova Warrior Ltd. firması ile Oras Denizcilik firmasının adreslerinin aynı olduğu gösterilmeye çalışılmıştır. Ancak Nova Warrior Ltd. firmasının adresi 131 East Street, Valletta Malta olmakla, Oras Denizcilik firmasının adresi ise kamuya açık İstanbul Ticaret Odası kayıtlarından da anlaşılacağı üzere İnkilap Mahallesi Küçüksu Cad. Kesim Sk. Temaş Plaza No:1-3 D:13 Ümraniye / İstanbul'dur. Yine Oras Denizcilik firması ile müvekkillerimizin ortaklık, yöneticilik ve/veya idarecilik de dahil olmak üzere hiçbir şekilde bir bağlantısı bulunmamaktadır. Haberde kasıtlı olarak yanıltıcı belge sunulmakla sanki gerçekmiş algısı oluşturulmaktadır. Bu durumda da açıkça davalıların kastını ortaya koymaktadır."

"TİCARET ŞİRKETİYLE İLGİSİ YOK"

Dilekçede, "Böyle oğlum olsun 1 milyar borcum olsun" başlığının kullanıldığı haberde ise, bu başlık altında Gezi Parkı'nda esprili videolar yaptığı söylenen bir kişinin, Başbakan Yıldırım hakkında da bir video hazırladığı, videoda da Yıldırım'a gönderme yapılarak vergi kaçırıldığının isnat edildiği aktarıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Binali Yıldırım'a halkın nezdinde duyulan güven ve gösterilen itibarın, bu tür asılsız, mesnetsiz ve karalama amacı ile hazırlanan haberler ile sarsılmak istendiği vurgulanan dilekçede, "Sayın Başbakanın hiçbir ticaret şirketi ile ilgisi bulunmamaktadır. Çocukları adına kayıtlı olan şirkette tamamen yasal düzenlemelere uygun şekilde işletilmektedir ve bir vergi kaçırılması gibi çirkin bir durum asla söz konusu değildir" denildi.

Dava dilekçesinde, Binali Yıldırım için 250 bin, Erkam Yıldırım için 125 bin ve Bülent Yıldırım için 125 bin lira manevi tazminatın davalılar Odatv adına imtiyaz sahibi Soner Yalçın ve Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu'ndan tahsil edilmesi talep edildi.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Metin Kalkavan: Eksik bilgi kaynaklı karalamalar, denizciliğe zarar veriyor
- Denizcilik sektörünü hedef alan Paradise Papers belgeleri, tam bir fiyasko!
- Binali Yıldırım'dan oğullarının Malta'daki gemicilik şirketleri ile ilgili açıklama







Kaynak: NTV
Eklenme tarihi: 15.11.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FORSA Yatçılık
 PEARL NAVAL GLOBA..
 BARİKA Denizcilik..
 SANTRA Denizcilik..
 CAPELLA Denizcili..
 BARBAROS Yatçılık
 LORİ Denizcilik
 MEHTAP Denizcilik
 ÖZGÜN Company
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim