Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
''İzlenesi Gemiler'' sergisi açıldı
Türk denizcilik tarihinin simge gemilerinden aralarında "Gülcemal", "Ankara" ve "Şirket-i Hayriye" vapurlarının bulunduğu toplam 40 yağlıboya tablodan oluşan Ressam Cumhur Koraltürk’ün "İzlenesi Gemiler" sergisi açıldı.



Ressam Cumhur Koraltürk’ün "İzlenesi Gemiler" adlı resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Rahmi M. Koç Müzesi'nde açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Koraltürk, 50 yıldır resim sanatıyla "İstanbul" ve "deniz" temaları üzerine eserler ürettiğini söyledi.

Koraltürk, kendisinin bir deniz sevdalısı olduğunu dile getirerek, "Ticari olarak natürmort ve portre çalışmaları da yaptım ama hala amatörce gemi tabloları üzerinde çalışıyorum. Yaklaşık 15'e yakın kişisel sergi açtım. Son yıllarda yaptığım eserleri yurt dışındaki koleksiyonerlere verdim." dedi.

Yıllardır Rahmi Koç Müzesi'nde bir sergi açmanın kendisi için hayal olduğunu belirten Koraltürk, şöyle devam etti:
"Çünkü burası denizle alakalı her şeyin yer aldığı bir sanayi müzesi. Böyle bir ortamda bir sergi açmayı çok arzu ettim. Bu müzenin bir özelliği var. Her gün buraya gençler, öğrenciler, öğretmenler geliyor. Bu bakımdan da serginin burada açılmasını, bu sayede gençlerimizin bu sergiden istifade etmelerini istedim. Ticari bir amaç gütmedim. 79 yaşımda olmama rağmen çalışmalarıma sağlığım el verdikçe bu şekilde devam ediyorum."

Koraltürk, aynı zamanda denizci bir aileden geldiğine işaret ederek, "Dedem, amcalarım, babam bütün aile efradı hep denizle uğraşmışlar. Fakat ailem benim denizci olmamı istemedi ama ben de içimdeki o deniz sevgisini bu tablolara dökerek geçirmeye çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Türk resim sanatında gemi resimlerine çok yer verilmediğinin altını çizen Koraltürk, şunları kaydetti:

"Dolaylı olarak sadece manzara içinde her zaman bir küçük gemi ya da kayık çizilmiş . Oysa ki dalgaların bir dili, şekli, suyun hareketleri var. Göğün suya nasıl bir renk verdiğini, hangi bulutların dalgaları nasıl kabarttığını yapmak için bir meteoroloji uzmanı gibi teknik öğrenmenin gerekliliğini anladım. Çünkü bir eserde çok güneşli bir havada fırtına yaratamazsınız. Tabii böyle tablolar da yapılıyor ama ben bunları yanlış buluyorum. Çünkü doğal değil."

Koraltürk, ressamlığa bir hobi olarak başladığını da söyleyerek, aynı zamanda Babıali'de 40 yıl boyunca grafik tasarımcı olarak, dergi, gazete ve kitaplara kapak tasarımı yaptığını sözlerine ekledi.

Sergi, Türk denizcilik tarihinin simge gemilerinden aralarında "Gülcemal", "Ankara" ve "Şirket-i Hayriye" vapurlarının bulunduğu toplam 40 yağlıboya tablodan oluşuyor.

Sergi, 2018 Şubat ayının sonuna kadar görülebilecek.




Kaynak: Dünyabülteni
Eklenme tarihi: 07.12.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PEARL NAVAL GLOBA..
 UND RORO İşletmel..
 THE MOORİNGS Yach..
 MALATYA Belediyes..
 GEMAK
 TRİO Denizcilik
 ASPET Gemi
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 ALESTA Denizcilik
 MELİH Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim