Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Sanmar’ın 2018 sipariş defteri şimdiden doldu
Tuzla ve Yalova’da tersaneleri bulunan Sanmar, römorkör inşasında dünyanın en büyük 10 şirketi arasında. Şirket, önümüzdeki yıl 24 römorkör inşa etmeyi planlıyor. 2017 yılında toplam 23 römorkör teslimatı gerçekleştirdi.



Dünyanın LNG ile çalışan ilk römorkörünü ve uzaktan kumandalı ilk gemiyi inşa eden Sanmar, şimdi de Caterpillar işbirliğinde ilk hidrolik-hibrit römorkörünü inşa ediyor. Şirket, ‘Boğaçay Hibrit’i bu kez kendi filosuna katarak, Türkiye’ye kazandıracak.

Tuzla ve Yalova’da tersaneleri bulunan Sanmar, römorkör inşasında dünyanın en büyük 10 şirketi arasında. Dünyanın LNG ile çalışan ilk römorkörünü Norveç’li Bukser og Berging için inşa eden firma, ilk uzaktan kumandalı gemi ‘Svitzer Hermod’u da inşa etmişti. Tersanenin 7 kıtaya ihraç ettiği römorkör sayısı 100’ü geçti. Projelerine hız kesmeden devam eden şirket, yine bir ilke imza atıyor. Caterpillar işbirliğinde dünyanın ilk hidrolik- hibrit römorkörü de Sanmar’da inşa edilecek. Şirket, ‘Boğaçay Hibrit’i bu kez kendi filosuna katarak, Türkiye’ye kazandıracak. Sanmar Tersaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün, “Sanmar, Caterpillar ve Robert Allan Ltd. arasındaki bu stratejik işbirliği ile öncü teknolojiyi geliştirip Türkiye’deki römorkör hizmetlerinde en güvenli, en çevreci ve en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. Sayı, yaş, tasarım ve teknoloji olarak belki de dünyanın sayılı filosuna sahibiz ve bundan gurur duyuyoruz” dedi.

18 römorkörlük filoya güç katacak

Sanmar Tersaneleri, Caterpillar Marine ile iş birliğinin meyvesi olarak, dünyanın ilk hidrolik hibrit tahrik sistemli, yenilikçi römorkörünü üretecek. Sanmar’ın kendi filosuna katılacak ve Türk limanlarında hizmet verecek olan hibrit römorkör ‘Boğaçay Hibrit’ Türk limanlarında düşük emisyonlu, etkin yakıt ekonomisine sahip dünyanın en modern römorkörlerinden biri olarak sektörün ilklerinden olacak. Dünyanın haberine göre, Sanmar’ın, 18 römorkör, 6 pilot ve 8 palamar botluk filosuna 2018 sonunda eklenecek olan römorkör, dünyada bir ilk olan The Cat Marine Advanced Variable Drive™ (AVD™); Caterpillar’ın entegre güç sistemleri teknolojisindeki engin tecrübesinin eseri olan, patentli bir sistem. Sanmar’ın sahip olduğu filo 3 yaş altında. Şirketin 2017 sonu hedef filo tonajı 20 römorkör ile 925 tbp.

Yüzde 20 yakıt ekonomisi

Yeni nesil AVD™ konsepti, tam entegre bir hidro-mekanik tahrik sistemi sayesinde yakıt tasarrufu ve düşük emisyon sağlıyor. “Tipik bir Power Take In (PTI) çözümüne nazaran, AVD™ içerdiği gezgin bir dişli takımıyla ana makineler ve yardımcılar, yardımcı motorlar arasında kusursuz güç iletimi sağlayarak; maksimum çekme gücü ve minimum yakıt tüketimi ile müşterinin her ihtiyacını karşılayacak. Caterpillar Deniz Ürünleri Mühendisi Nathan Kelly proje hakkında, “Bu sistem aynı zamanda motor hızından bağımsız bir pervane hızı da sağlıyor. Dolayısıyla yüzde 15’ten, 20’ye kadar yakıt tasarrufu yaparak optimum motor verimliliği de elde edilebiliyor” diye konuştu. Hamburg, Almanya merkezli Caterpillar Marine, Caterpillar Inc. bünyesindeki Cat and MaK™ marin dizel, çift yakıt ve gaz gücü ve tahrik sistemlerinin tüm pazarlama ve servis hizmetlerini yürütüyor. Sanmar hidrolik hibrit römorkörü, Robert Allan Ltd. tarafından tasarlanmış bir RAmparts 2400SX liman römorkörü olacak. Entegre bir Caterpillar AVD™ iki adet 3512 ana makina, bir C32 yardımcı dizel ve Caterpillar MTA 627 pervane sistemlerine sahip olacak. 70 ton çekme güçlü ve Caterpillar’ın Türk iş ortağı Borusan Makina tarafından desteklenecek olan Fi-Fi I yangın sistemi içerecek.

2018'de 24 römorkör inşa edecek

Sanmar’ın 2018 sipariş defteri şimdiden doldu. Şirket, önümüzdeki yıl 24 römorkör inşa etmeyi planlıyor. 2017 yılında toplam 23 römorkör teslimatı gerçekleştirdi. Sadece Svitzer’e 2017’de toplamda 8 yeni inşa römorkör teslim edildi. Bu firmaya teslim edilen toplam römorkör sayısı 15 oldu. Sanmar son olarak geçtiğimiz hafta 2 farklı Robert Allan Ltd. tasarımı römorkör teslim etti. Sırapınar Serisinin 5. römorkörü olan Sırapınar V Napoli’de yerleşik Rimochitori Napolitani firmasına teslim edildi. Serinin 6. römorkörü de aynı firmaya önümüzdeki ay teslim edilecek. Geçtiğimiz ay Sanmar, Abu Dhabi Marine Services- SAFEEN-Abu Dhabi Ports ile Birleşik Arap Emirliklerinde gerçekleşen Seatrade Off shore Marine & Workboats Middle East 2017 fuarında 2 adet yeni inşa için sözleşme imzalamıştı. Sözleşme Yeniçay tipi Rascal 1800 dizaynı iki römorkörü kapsamakta. Bu seri de Sanmar’ın diğer römorkörleri gibi Robert Allan dizaynı.İki römorkörden ilki olan Yeniçay VI çalışacağı limana geçtiğimiz hafta vardı.




Kaynak: Virahaber
Eklenme tarihi: 08.12.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAK Denizcilik Ti..
 TOPKAPI GROUP
 ATLAS Gemicilik v..
 HİLAY Denizcilik ..
 KEREMPE Denizcili..
 SİMPLYDİVİNG
 DENSAN Denizcilik
 T&O Denizcilik
 MFS Line
 ŞAHPET Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim