Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Mesudiye 103’ncü yılında anıldı
1914’de Çanakkale Boğazı’nda batırılan Mesudiye Zırhlısı, 103. Yılında yapılan törenle anıldı. Alan kılavuzları tarafından geminin battığı saatte boğaza çelenk bırakıldı.

103 yıl önce Çanakkale Boğazı’nda batan Mesudiye Zırhlısı unutulmadı. Mesudiye Zırhlısı tam 103 yıl önce İngiliz denizaltısı tarafından vurularak batırıldı. Zırhlının batması 35 denizcinin hayatına mal olmuştu. Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Kılavuzları Derneği bir araya gelerek düzenledikleri bir törenle şehitleri andı. Zırhlının battığı yerde düzenlenen tören, saygı duruşuyla başladı. Zırhlının batma saati olan 12.00’de çelenk boğazın sularına bırakıldı.



Saygı duruşu ve çelenk bırakmanın ardından alan kılavuzları adına konuşan Cemalettin Yıldız; “103 yıl evvel 13 Aralık 1914’de Çanakkale cephesi daha açılmadan Osmanlı Devleti’nin Çanakkale’deki tertibatlarından birinde kullanılan gemilerden Osmanlı’nın amiral gemisi Mesudiye Zırhlısı. Fakat kadere bakın ki gemi komutanı ve ikinci komutan İstanbul’daki harbiyeye ne kadar itiraz etseler de duran bir hedef her zaman vurulmaya mahkumdur. ‘Bizi ölüme mahkum ediyorsunuz, aklın almayacağı bir iştir.’ dense de müttefikimiz Alman komutanlarının emrinden çıkamayan İstanbul’daki görevliler bu dilek ve isteğe uymaz. Onlar sanki burada ölüme mahkum edilir. Alman komutanlarının sözüne göre boğaz mayınlı ve hiçbir denizaltı geçemiyordu. Ancak 103 yıl evvel burada bu saatte karşıdaki Havuzlar Mevkii’nde gözcüler tarafından bir parıltı görülür. Sonrasındaki iki dakikada kocaman gemi suların altına gömülür.”



Konuşmanın ardından şehitler için dua edildi. Aynı saatlerde Mesudiye Şehitleri Kepez Camii’nde yapılan mevlit ile anıldı. Törenin ardından katılmak isteyen kılavuzlar Kepez Camii’ne geçtiler.




Kaynak: çanakkalegündem
Eklenme tarihi: 14.12.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATİPOST Turizm
 ARAS Gemi Kurtarm..
 FUL Denizcilik Lt..
 NOVA Gemi Acentel..
 ORSA Tanker İşlet..
 SELAY Shipping
 GEMPO
 JUNIORORCUN Yat İ..
 MARİNMET Deniz İn..
 İZMAİL Kumanya
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim