Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
TÜRKLİM, 2.5 milyon TL’lik istihdam yatırımı yapıyor
TÜRKLİM, 2.5 milyon TL’lik yatırımla sektöre kalifiye eleman yetiştiriyor. Bugüne kadar 3 bin 500’e yakın kişiye sertifika dağıtan TÜRKLİM, bu projeyle sektörrdeki nitelikli eleman açığını kapatmayı hedefliyor.

Limancılık sektörüne nitelikli iş gücü için yatırım yapan TÜRKLİM, sektörün gelişmesinde kilit bir öneme sahip kalifiye elemanların yetiştirilmesine yönelik bir projeyle istihdam yaratıyor. Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi ile bugüne kadar 3 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlayan TÜRKLİM, bugün mevcut sektörün yüzde 91’ini temsil ediyor.



Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen, Kocaeli Sanayi Odası (KOSANO) ve Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) iş birliği ile birlikte hazırlanan ve Türkiye de ilk olma özelliğine sahip proje, sektörde kalifiye eleman açığını büyük oranda kapatacak.

Sektörün gelişimine yönelik yatırımların devam etmesi gerektiğinin altını çizen TÜRKLİM Yön. Kur. Başkanı Mustafa Kenan Selçuk; "Bugün ulaştırma sektörünün en önemli bileşenlerinden birisi hiç kuşkusuz denizcilik faaliyetleri. Denizcilik sektörünün dinamizmi, sektörün önünü açacak, büyüme ve gelişmesindeki engelleri kaldıracak yasal ve idari değişimleri de gerekli kılmakta. Uygulanan politikalar, yasalar ve idari yapılanma limancılık sektöründeki büyüme ile paralel olmalı ve gelişmeye teşvik etmeli. Bunun yanı sıra kalifiye eleman yetiştirmek de önceliklerimizden biri olmalı. ‘Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi’nin eğitimiyle yetişecek kalifiye limancılarımız uluslararası belgelere sahip oluyorlar" şeklinde konuştu.

Üye limanlar özelinde konteyner kapasite artırımının yanında, vinç parkuru, nitelikli iş gücü ve teknolojiye yatırım yapılmasının da sektörü ileriye taşıyacak çalışmalar olduğuna değinen Selçuk; "Sektördeki atılımımız için bazı düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Ulusal liman politikamızdan, limanlarla ilgili mevzuata kadar çok daha kapsamlı düzeyde gözden geçirilmesi gereken noktalar bulunuyor. Bu çalışmalarla birlikte TÜRKLİM olarak biz de üye liman işletmelerimizin desteğiyle limancılık sektörünün genel çatısı altında daha aktif rol oynayacağız" dedi.






Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 12.01.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZCİLER Turizm
 TOPKAPI GROUP
 HİLAY Denizcilik ..
 MONO Denizcilik
 ADRASAN Denizcili..
 KOÇ Topluluğu
 GM Denizcilik Kur..
 MERİDYEN Denizcil..
 BYZAS Turizm
 ERŞEN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim