Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Ataköy Marina 6 Aralık'ta satışa çıkıyor
Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Ataköy sahilinde bulunan Ataköy Marina, Galleria Alışveriş Merkezi ile Holiday Inn ve Crowne Plaza için 6 Aralık'ta teklif toplanacağını açıkladı.

Ataköy'ün altın üçlüsü olarak nitelendirilen, Özelleştirme İdaresi ve Vakıfbank bünyesindeki Ataköy Marina, Galleria Alışveriş Merkezi ile Holiday Inn ve Crown Plaza otelleri satılıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Ataköy Grubu şirketlerinin yüzde 100'üne yakın hissesinin özelleştirilmesi kapsamında 6 Aralık'ta teklif almayı planladıklarını açıkladı. Kilci, Ataköy Grubu şirketlerinin özelleştirilmesiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Ataköy Grubu şirketlerinin özelleştirme portföyündeki en cazip şirketlerden olduğunu belirtti.

İLK DENEME 1998'DE
Ataköy Grubu şirketlerinin 1998 yılında özelleştirme portföyüne dahil edildiğini, burada Ataköy Turizm, Ataköy Otelcilik ve Ataköy Marina şirketlerinin bulunduğunu anlatan Kilci, bu şirketlerde Özelleştirme İdaresi ile Vakıflar Bankası'nın ortaklığı bulunduğunu söyledi. Hisselerin yüzde 60'ının Özelleştirme İdaresi'nde, yüzde 40'ının Vakıflar Bankası'nda ve çok küçük miktarının özel kişilerin elinde bulunduğunu aktaran Kilci, şunları söyledi: "Her 3 şirketin hisseleri için, Vakıfbank'a ait hisseler dedahil olmak üzere ihaleye çıkmış bulunuyoruz. 3 şirkete birlikte teklif alınacak. Yaklaşık yüzde 100'üne yakın hisseler için teklif verilecek. İhaleye 11 Ekim'de çıktık. 6 Aralık'ta teklifleri almayı planlıyoruz.'' Soruları da yanıtlayan Metin Kilci, Ataköy Grubu şirketleri özelleştirmesinden bekledikleri gelire ilişkin olarak, bu şirketlerle ilgili değer tespit çalışması yaptıklarını, ancak bunu şimdi açıklayamayacaklarını söyledi. Kilci, "2004 yılının ilk 6 ayında 3 şirketin toplam net kârı 4 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti'' dedi. Şartname satışlarının devam ettiğini, çok sayıda şartname sattıklarını belirten Kilci, "İlgi oldukça yüksek düzeyde. 6 Aralık'ta teklifleri alacağız. Bundan sonra birkaç gün içinde de ihale sonuçlanır'' diye konuştu. Kilci, "Özelleştirme, uzun bir süreç. Kuruluşların yapılarına ilişkin çözümü zaman alabiliyor. Bu sorunların üstesinden geldik" dedi. Kilci, Ataköy Grubu şirketlerine, yabancı sermayenin de ilgisi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 10.11.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 ATLAS GRUP Denizc..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 THE MOORİNGS Yach..
 ERDEMLER Denizcil..
 AKSAY
 YEĞİNER SHIPPING ..
 GARANTİ Denizcili..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 MY SHIP Group S.A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim